Criteriul National

Cronos, ucigașul tăcut -Pamflet

Cronos, ucigașul tăcut -Pamflet
mai 06
10:39 2020

received_543336976364726

Să vedeţi cât de mult ne pasă, iacă ne băgăm în seamă. Nu avem ce face alta. Că n-ar trebui nici măcar să scoatem „o voroavă” şi să-i lăsăm cu „almanahele” lor cu tot. Da’ vez’, dom’le, românul e patriot şi, mai ales, imparţial. Da, în toate camerele, cu toate partidele, să trăieşti, nene Iancule!
Aşadar, nu se face să stea pe tuşă. De-aia se şi bagă în toate ca musca în lapte, iar apoi, chit că mai dă câte-o potcoavă şiştarului, nu se pune, pentru că de cele mai multe ori dă pe dinafară laptele şi recuperează paguba. Da… Iute. Pe „cârtie”, se-nţelege, că doar suntem maeştrii la raportări fictive, nu?! (Scuzaţi şablonul!) Cum adică nu e bine? Păi am zis eu că e bine? Dar din punctul de vedere al „patrihoţului” a recuperat pierderile, arieratele. Că tot recuperare se cheamă, nu?!
Mai dăm o gaură la curea, o mai strângem oleacă şi mergem înainte. Se pierde pe-o parte, se câştigă pe alta, parcă aşa zicea Lavoisier, nu?! ’Telectual fin românu’, dom’le, când vrea. Nu mă credeţi? Atunci, întrebaţi-l pe Marean Vanghelie. Sigur o să vă lămurească. E şi „bacaloreant”, ambiţios, „patrihoţ”, nu mai vorbesc!
Păi, dacă nici la noi, în ţara tuturor posibilităţilor (alt şablon, sic!), nu se poate produce, atunci unde? Că trebuie să activeze undeva, să se bage în seamă, adică. Şi mai mult ca sigur aţi ghicit unde. Aici, în ţara lui Papură-vodă. E şi cadrul adecvat, nu mai e nevoie nici de cheltuieli suplimentare. Avem şi de-alde Vanghelie, de-alde Piedone, căcălău, Măria Ta, aşa că, răbdare, zic! Dar, mai ales, avem „capabilitatea”, vorba unui guvernant, „de cuprindere a…” Cuprindere a ce, Doamne iartă-mă? Cât despre capabilitate, cu siguranţă e vreun franţuzism, că aşa e românul nostru, mândru de isteţimea sa. Snob din tată-n fiu, este în stare să-şi vândă şi mamă şi tată, numai să dea bine la imagine, că doar look-ul contează, nu?!
Asistăm astăzi la o invazie de neologisme sau, mai degrabă, de „ologisme” în gura politicienilor noştri, pretinşi intelectuali cu doctorate şi masterate, menite, probabil, să le suplinească lipsa de cultură. Pentru că trebuie să recunoaştem un lucru, şi anume acela că după ’89 numai cine nu a vrut sau nu a avut posibilităţi financiare nu şi-a obţinut o astfel de diplomă. Desigur, mulţi dintre ei au fost deconspiraţi între timp şi acuzaţi de palagiat, celebru fiind de-acum cazul fostului premier Victor Ponta.
Aşadar, ne-am englezit, ne-am nemţit, ne-am franţuzit, numai româneşte nu mai ştim. Da… Pentru că dacă-njuri pe englezeşte eşti „cool”, dar dacă tragi o înjurătură neaoşă, eşti vulgar. Aşa nu se mai poate, dom’le!
Dar… vom trăi şi vom vedea. Timpul, acest judecător necruţător, va da Cezarului ce este al Cezarului, fiindcă el şi numai el este drept şi imparţial. Iar sita-i cerne neîncetat şi din ce-a scornit un secol o miime de fărâmă de rămâne.

Sursa foto: https://google.com

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Agiu-Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul