Criteriul National

Cruda ironie a elevilor români premiați de NASA

martie 27
08:21 2015

colegiul_national_mircea_cel_batran_constanta„Acesta este locul în care vor ateriza navetele spaţiale, probabil că zborurile în viitor, zborurile în afara Pământului, vor fi ceva obişnuit”. Așa începe Alina Lascu prezentarea proiectului cu care a câștigat. Elevă în clasa a VII-a, ea le-a propus experţilor de la NASA o universitate în spaţiu. Ea a făcut în doar cinci săptămâni prezentarea grafică şi proiectul în limba engleză.

Alina Lascu, elevă a Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân: Aşa cum pictorii studiază într-un atelier şi muzicienii într-un studio, cei pasionaţi de spaţiu să fie mai aproape de el, pentru a-l studia şi descoperi secretele universului.

Sanda Oprea, profesor de fizică: Ea este un copil extraordinar de inteligent, ea este un copil de excepție la toate disciplinele, știe foarte multe lucruri și are o minte organizată.

Un alt proiect care le-a atras atenţia celor de la NASA aparţine unui grup de opt elevi de clasa a XI-a. În cinci luni, adolescenţii au realizat bazele teoretice pentru o serie de staţii spaţiale care să permită colonizarea sistemului solar.

Marina Cosma: Aceasta este stația spațială din puncul M4. Găzduiește 55.000 de locuitori, având în principal scop științific.

Costin Dobrin, elev al Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân: : În următoarele decenii nu știm ce se va întâmpla cu planeta noastră dar un lucru este clar. Resursele sunt pe terminate și de aceea sistemul nostru de stații poate fi nu doar un mod de cercetare în spațiu foarte bun ci și se poate dovedi o alternativă a vieții pe pământ.

Din 2004 şi până acum, aproape 500 de elevi ai Colegiului Național Mircea cel Bătrân din Constanţa au câștigat premii la concursurile anuale de idei organizate de NASA. Din păcate, puţini dintre ei şi-au permis să ajungă şi la festivitatea de premiere. Anul acesta, evenimentul are loc în Canada, la Toronto.

Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân: Ne străduim să obţinem un minim necesar deplasării împreună cu părinții, cu sponsori pentru a reprezenta țara și școala.

Deplasarea costă, pentru un singur elev, 2.000 de dolari.

 

Sursa stire : http://www.digi24.ro/

 

Sursa foto : www.admitereliceu.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro