Criteriul National

Cruda ironie a elevilor români premiați de NASA

martie 27
08:21 2015

colegiul_national_mircea_cel_batran_constanta„Acesta este locul în care vor ateriza navetele spaţiale, probabil că zborurile în viitor, zborurile în afara Pământului, vor fi ceva obişnuit”. Așa începe Alina Lascu prezentarea proiectului cu care a câștigat. Elevă în clasa a VII-a, ea le-a propus experţilor de la NASA o universitate în spaţiu. Ea a făcut în doar cinci săptămâni prezentarea grafică şi proiectul în limba engleză.

Alina Lascu, elevă a Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân: Aşa cum pictorii studiază într-un atelier şi muzicienii într-un studio, cei pasionaţi de spaţiu să fie mai aproape de el, pentru a-l studia şi descoperi secretele universului.

Sanda Oprea, profesor de fizică: Ea este un copil extraordinar de inteligent, ea este un copil de excepție la toate disciplinele, știe foarte multe lucruri și are o minte organizată.

Un alt proiect care le-a atras atenţia celor de la NASA aparţine unui grup de opt elevi de clasa a XI-a. În cinci luni, adolescenţii au realizat bazele teoretice pentru o serie de staţii spaţiale care să permită colonizarea sistemului solar.

Marina Cosma: Aceasta este stația spațială din puncul M4. Găzduiește 55.000 de locuitori, având în principal scop științific.

Costin Dobrin, elev al Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân: : În următoarele decenii nu știm ce se va întâmpla cu planeta noastră dar un lucru este clar. Resursele sunt pe terminate și de aceea sistemul nostru de stații poate fi nu doar un mod de cercetare în spațiu foarte bun ci și se poate dovedi o alternativă a vieții pe pământ.

Din 2004 şi până acum, aproape 500 de elevi ai Colegiului Național Mircea cel Bătrân din Constanţa au câștigat premii la concursurile anuale de idei organizate de NASA. Din păcate, puţini dintre ei şi-au permis să ajungă şi la festivitatea de premiere. Anul acesta, evenimentul are loc în Canada, la Toronto.

Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân: Ne străduim să obţinem un minim necesar deplasării împreună cu părinții, cu sponsori pentru a reprezenta țara și școala.

Deplasarea costă, pentru un singur elev, 2.000 de dolari.

 

Sursa stire : http://www.digi24.ro/

 

Sursa foto : www.admitereliceu.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul