Criteriul National

CTA – PARADISUL INFRACTORILOR şi oaza de linişte a poliţiştilor şi a politicienilor – comunitatea \\ dance

CTA – PARADISUL INFRACTORILOR şi oaza de linişte a poliţiştilor şi a politicienilor – comunitatea \\ dance
iunie 02
08:57 2016

ggg

 

Nu pot să înteleg cât sânge trebuie să mai vărsăm că să ne trezim odată la realitate atât noi comunitatea, cât mai ales instituţiile responsabile de siguranţa cetăţenilor. Nu există zi fără tragedii de proporţii în oraş, presa le semnalează, dar instituţiile şi comunitatea nu reuşesc să părăsească bula anestezică a indiferenţei. Eu personal am fost victima mai multor accidente, violenţe şi calomnii, trebuie să recunosc că poliţia a luat măsuri după ce am depus plângeri în scris dar nici administraţia şi nici poliţia nu fac ABSOLUT NIMIC să prevină aceste tragedii. Un scurt rezumat al intâmplărilor recente ale caror victimă sau martor am fost:

1) 14.02.2016 tinerii care vandalizau Palatul Navigatiei – monument de categie A – au dosar penal ptr furt;

2)23.02.2016  un domn parcat ilegal pe trotuar care folosea fraudulos însemnele poliţiei de frontieră m-a calomniat – are dosar penal;

3) 28.02.2016 un domn a agresat o florăreasă şi a plecat cu mine pe capotă – are dosar penal ptr tentativă de omor;

4)3.03.2016 tinerii fac grătar în contiuare în centrul istoric fără sa deranjeze autorităţile sau aristocraţia şaormistă – fără sesizare;

5) 6.04.2016 proprietarii unei cladiri istorice ii distrug faţada fără autorizaţie de construcţie – au primit somaţie;

6) am discutat personal cu conducerea poliţiei rutiere şi a primăriei problema radarelor fixe – poliţia zice că nu primeşte bani  de la primărie, vicele zice că este legislaţia instabilă – probail că se bazează pe cea mai stabilă legislaţie pentru a autoriza mall-uri în parc – Iaşul are în şantier 20 de radare fixe, sau sunt deja montate spre exemplu.

După toate cele întâmplate şi reclamate, în data de 5 aprilie 2016 când comemoram doi ani de la tragedia Beirut, găsesc poliţistii sectiei 3 la cafele şi ţigări in faţa unui bar pe o stradă lăturalnică dar în centru – Genaral Manu (revin peste o oră şi îi găsesc în acelaşi loc -VIDEO AICI) şi pe lucrătorii poliţiei locale (B 52 FDL), ieri 01.06.2016 pe strada Revoluţiei din zona istorică la cafele şi ţigări cu vânzătoarele unei alimentări mai bine de o oră la şuete – 20:30-21:30. L-am întrebat pe unul dintre poliţistii locali dacă nu ar trebui să patruleze, dar a raspuns ca ii este permis şi contrariul. La doar o aruncătură de băţ şi chiar vis-a-vis de primărie, clienţii restaurantului Byblos (kich-ul sublim din zona central-reprezentativă) parchează în fiecare seară sub indicatorul parcarea interzisă.

Politicieni, Police and Community, common, everybody dance!

13329596_1030527780373205_8230011855381800351_o

 

redactare arh andrei chivu

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo