Criteriul National

CTA – PARADISUL INFRACTORILOR şi oaza de linişte a poliţiştilor şi a politicienilor – comunitatea \\ dance

CTA – PARADISUL INFRACTORILOR şi oaza de linişte a poliţiştilor şi a politicienilor – comunitatea \\ dance
iunie 02
08:57 2016

ggg

 

Nu pot să înteleg cât sânge trebuie să mai vărsăm că să ne trezim odată la realitate atât noi comunitatea, cât mai ales instituţiile responsabile de siguranţa cetăţenilor. Nu există zi fără tragedii de proporţii în oraş, presa le semnalează, dar instituţiile şi comunitatea nu reuşesc să părăsească bula anestezică a indiferenţei. Eu personal am fost victima mai multor accidente, violenţe şi calomnii, trebuie să recunosc că poliţia a luat măsuri după ce am depus plângeri în scris dar nici administraţia şi nici poliţia nu fac ABSOLUT NIMIC să prevină aceste tragedii. Un scurt rezumat al intâmplărilor recente ale caror victimă sau martor am fost:

1) 14.02.2016 tinerii care vandalizau Palatul Navigatiei – monument de categie A – au dosar penal ptr furt;

2)23.02.2016  un domn parcat ilegal pe trotuar care folosea fraudulos însemnele poliţiei de frontieră m-a calomniat – are dosar penal;

3) 28.02.2016 un domn a agresat o florăreasă şi a plecat cu mine pe capotă – are dosar penal ptr tentativă de omor;

4)3.03.2016 tinerii fac grătar în contiuare în centrul istoric fără sa deranjeze autorităţile sau aristocraţia şaormistă – fără sesizare;

5) 6.04.2016 proprietarii unei cladiri istorice ii distrug faţada fără autorizaţie de construcţie – au primit somaţie;

6) am discutat personal cu conducerea poliţiei rutiere şi a primăriei problema radarelor fixe – poliţia zice că nu primeşte bani  de la primărie, vicele zice că este legislaţia instabilă – probail că se bazează pe cea mai stabilă legislaţie pentru a autoriza mall-uri în parc – Iaşul are în şantier 20 de radare fixe, sau sunt deja montate spre exemplu.

După toate cele întâmplate şi reclamate, în data de 5 aprilie 2016 când comemoram doi ani de la tragedia Beirut, găsesc poliţistii sectiei 3 la cafele şi ţigări in faţa unui bar pe o stradă lăturalnică dar în centru – Genaral Manu (revin peste o oră şi îi găsesc în acelaşi loc -VIDEO AICI) şi pe lucrătorii poliţiei locale (B 52 FDL), ieri 01.06.2016 pe strada Revoluţiei din zona istorică la cafele şi ţigări cu vânzătoarele unei alimentări mai bine de o oră la şuete – 20:30-21:30. L-am întrebat pe unul dintre poliţistii locali dacă nu ar trebui să patruleze, dar a raspuns ca ii este permis şi contrariul. La doar o aruncătură de băţ şi chiar vis-a-vis de primărie, clienţii restaurantului Byblos (kich-ul sublim din zona central-reprezentativă) parchează în fiecare seară sub indicatorul parcarea interzisă.

Politicieni, Police and Community, common, everybody dance!

13329596_1030527780373205_8230011855381800351_o

 

redactare arh andrei chivu

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo