Criteriul National

Cta – „TRIBURILE” din zona istorica continua agresiunile şi gratarele – Politistii vigilenti ca balerinele

Cta – „TRIBURILE” din zona istorica continua agresiunile şi gratarele – Politistii vigilenti ca balerinele
iunie 16
12:48 2016

imag articol

Este bine cunoscut deja faptul că oraşul are probleme deosebite în planul comuniunii sociale. În timp ce monumentele (simbolurile oraşului) se prăbusec, aristocraţia durdulie se târâie la mall cu jeepul, clasa de mijoc (economic vorbind) zace în faţa televizorului ascunsă de capcanele oraşului, copiii se joacă printre maşini mulţi dintre ei, tinerii patrioţi la mall şi ei, dar există din păcate câteva enclave (în special cetăţeni de etnie romă) care trăiesc în mici colectivităţi atât în inima oraşului (zona istorică) unde au ocupat abuziv diferite spatii, în zona Eden-Coiciu unde sunt câteva familii care trăiesc cu calul şi căruţa în curte cât si în zona Palaz. Interacţiunea dintre aceste „enclave” care au un nivel foarte scăzut de civilizaţie şi celelalte categorii sociale este una de multe ori violentă verbal sau chiar fizic. De aceea sunt ocoliţi până şi de poliţie care-i lasă să facă legea în zonele lor.

gratar

Ieri seară 16.06.2016 după meciul Romania-Elvetia, in jurul orei 21 am mers împreună cu Daniel Mihai (prof vioară CNRM) şi alti trei prieteni (prof română, arh, colecţionar de anticariat) într-o scurtă plimbare către Cazinou pentru a discuta problemele zonei istorice. Am coborât pe strada Nicolae Titulescu şi mare ne-a fost supriza sa găsim iar un gratar (protap) şi un mare party vis-a-vis de Palatul Navigaţiei, loc în care au mai existat distrugeri grave şi grătare, fapte sesizate în trecut şi soldate cu urmăriri penale. Nu am interacţionat cu dânşii deşi am recunoscut un ins de la o reclamaţie mai veche, doar am scos telefonul şi am făcut o poză la grătarul uriaş în lucru. A tăbărât aproape tot grupul pe noi (10-15 inşi) cu injurii, scuipături şi violenţă, lovindu-mă şi pe mine şi pe prietenul Daniel, ceilalţi prieteni, doi reuşind un sprint de zile mari si au scăpat nevătămaţi sub plăpiumioară, iar al treile a rămas nemişcat şi astfel nu a provocat instinctele primare de vânători ale membrilor tribului. Eu unul am militat cât am putut pentru educaţia romilor cu toate ocaziile posibile ajutand pe cei mici care se nasc sub tirania xenofobiei, dar situaţia a scăpat demult de sub control.

Poliţiştii vigilenţi ca balerinele

Am sunat la 112 şi au sosit două echipaje după 15 minute deşi în Piaţa Ovidiu, la nici 500 m distanţă erau mai multe maşini de jandarmerie. Ne-au separat de grupul de bătăuşi şi i-au luat cu vorba bună pe membrii tribului ?! În acest timp am vrut să filmez modul în care poliţia operează şi tribul reacţionează dar un politist s-a întors la noi şi ne-a interzis acest lucru. Au încercat timp de aproximativ 10-15 minute sa discute cu tribul violent, vreme în care membrii lor continuau să ne înjure ca la uşa cortului. Eu şi Daniel reprosăm lipsa de atitudine a poliţiştilor faţă de trib, iar aceştia, în loc sa îi invite la dubă pentru legitimare pe cei care continuau să vocifereze şi să ne înjure au venit cu AMENINTARI la noi. Ne spun poliţiştii că grupul de agresori au declarat verbal că noi am fi fotografiat şi agresat minorii aşa că să o lăsăm mai moale cu nemulţumirile că putem sa o păţim: ,,este vorba voastră (arh+prof) împotriva la 20 de cetăţeni violenţi” ?! Firesc era să ivite la dubă şi la secţie pe cei care au declarat verbal ,,agresiunea faţă de minori”, declaraţiile nu concordau, copiii ar fi declarat contrariul şi situaţia se putea rezolva după litera legii. De asemenea poliţiştii nu au încercat deloc să afle de la cei prezenţi cine era agresorul pentru că el fugise înainte de sosirea echipajelor – VIDEO.  Dar să nu mă plâng, se poate şi mai rău cum am fost ameninţat cu toporişca iar polisţiştii mi-au spus in 2014: ,,ce vrei Andrei, este normal, sunt crime în fiecare zi ?!”

Strada Nicolae Titulescu, probabil una dintre cele mai frumoase străzi din Romania

Nicolae Titulescu
Ea concetrează un număr impresionant de monumente si clădiri istorice si este intr-o legatură strânsă şi cu Muzeul Mozaicul Roman. Perspectiva dinspre Piaţa Ovidiu este din pacate inchisă de un bloc construit în perioana comunistă, şi astfel prea puţini cetăţeni cunosc acest paradis. Aici însă mai multi oameni (posibil romi) au ocupat abuziv spaţii în monumentele părăsite si le distrug cum vor pentru că autorităţile nu iau nici o măsură. Nu vezi picior de poliţist, multe monumente stau să cadă şi sunt intr-o stare continuă de degradare.
Pentru agresiunile şi calomniile de aseară a fost deschis dosarul penal nr. 486225 după ceva muncă de lămurie cu Poliţia Sectia 3. Violenţa stradală a atins cote alarmante dacă privim statisticile şi  condiţiile crimei vânzătoarei din zona Delfinariu petrecută cu ceva vreme în urmă. Eu unul am fost martor sau victimă la multe incidente periculoase şi consider atitudinea poliţişitilor de teren una de-a dreptul catastrofală cu repercusiunile cele mai grave. Eu şi alţi prieteni luptăm cât putem, dar fără atitudine din parea largei comunităţi nu se va schimba situaţia şi ne vom plânge din pacate poate răniţii şi  morţii pe la spital si morgă. Din păcate oricine poate deveni victimă, dar prea puţini înteleg acest lucru.

Constanta trezeste-te!

[video width=”640″ height=”368″ mp4=”http://www.criteriul.ro/wp-content/uploads/2016/06/video-1466017270.mp4″ preload=”auto”][/video]

victima, relatare Andrei Chivu

palat

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo