Criteriul National

CTA – video – INFRACTORII TRUDESC, POLITISTII SE ODIHNESC

CTA – video – INFRACTORII TRUDESC, POLITISTII SE ODIHNESC
iulie 02
14:44 2016

imag articol
Nivelul scăzut al siguranţei stradale şi cel crescut al infracţiunilor cu grad mare de periculozitate sunt binecunoscute, dar din păcate sunt prea puţini cei care vor să facă ceva pentru a schimba situaţia. Obiceiul românesc este acela de a da vina pe altcineva sau pe altceva şi nici poliţia română nu face excepţie. Am reclamat mai multe incidente la care am fost martor sau victimă şi apreciez reacţia poliţiştilor în procent de 90% ca fiind una catastrofală. Am avut de-a face şi am observat activitatea poliţiştilor francezi şi austrieci. Este prăpastie între nivelul lor si cel românesc de educaţie si reacţie. Prima scuză a instituţiei este aceea că nu au suficienţi angajaţi iar puţinii pe care îi are parcă fac concurs de trândăveală. Doar în ultimele luni i-am găsit şi pe cei de la naţionala la bar ca băieţii şi pe cei de la locală la alimentară când se gagicăreau cu vânzătoarele şi nu se mai dezlipeau iar persone din cadrul Palatului Elevilor mi-au spus că in verile toride, în ultii doi ani cel puţin, poliţiştii erau în fiecare zi la umbră pe aleile complexului cu orele în timp ce tâlhării, jafuri, actele de violenţă si chiar crime se petreceau în Constanţa.
Ieri 1 iulie 2016 am fotografia si filmat poliţiştii la umbră la odihnă, iar la intrebarea: ,,sunteţi în misiune?”, raspunsul dânsilor a venit promt:,,păzim maşina poliţiei?” -VIDEO

[video width=”640″ height=”368″ mp4=”http://www.criteriul.ro/wp-content/uploads/2016/07/video-1467378613.mp4″][/video]
Reitereze nefastele experineţe cu puturoşii naţionali, excuze, poliţiştii naţionali şi locali:
1)13-mai-2014 – ameninţat în stradă cu toporişca de agresorul unui măgăruş, reprosez poliţiştilor intârzierea şi atitudinea iar dânşii îmi răspund: ,,ce vrei dom’ne, sunt crime în fiecare zi, este normal!”
2)8-iun-2015 – am fost lovit în plin de maşina unui poliţist, eu circulând regulamentar şi având vestă reflectorizantă şi cască
3)14-feb-2016 – câţiva tineri rupeau lemne dintr-un monument de categorie A şi făceau grătar alături cu ele – unul dintre poliţiştii sosiţi la faţa locului a dat noroc din maşină cu unul dintre presupuşii făptaşi şi apoi a dat să plece
4)28 – feb -2016 – o florăreasă este agresată şi calomniată în apropierea pieţei din Murfatlar, agresorul a plecat cu mine pe capotă, poliţistul a venit după 20 min deşi secţia era după colţ
5)5-apr-2016 – poliţiştii fotografiaţi si filmati mai bine de jumătate de oră (ei stau cu orele, dar nu avem timp sa-i păzim) la cafele şi ţigări, întrebaţi de noi ce fac, dânsii au răspuns: ,,în pauză de masă” (cu cafele şi ţigări)
6)1-iunie-2016 – politiştii locali la şuete cu vânzătoarele sau pe telefon la jocuri şi fb
7)16-iulie-2016 – suntem agresaţi, scuipaţi şi calomniaţi iar de romii care fac acum mancare la proţap (level 2) tot lângă Palatul Navigaţiei –  poliţiştii sosiţi ca balerinele ne-au ameninţat tot pe noi
8)ieri 1-iulie -2016 – aşa cum ziceam mai devreme, poliţiştii păzesc maşina de poliţie
+9) a fost şi o situatie în care un poliţist local a reacţionat promt
Cand am depus azi sesizare (56621/02.07.2016) vis-a-vis de incidentul de ieri, poliţistul de servici de la IPJ mi-a spus că poliţiştii de pe teren nu pot părăsi maşina pentru a nu fi furată staţia. Atunci să care staţia cu ei, dacă burticile deja mândri le poartă. Pot patrula în jurul maşinii la 2-3 străzi distanţă sau chiar purta un girofar ataşabil la priza de bichetă cu care pot transforma orice taxi în maşina de poliţie în caz că intervine o urgenţă. Idei sunt şi pentru bugete precare, dar lenea este cucoană mare. Mai grav este că de lenea şi atitudinea lor depind sănătatea şi chiar viaţa noastră.
Comunitatea este foarte angajată si interesată de propriile probleme, presa vigilentă foc, iar administraţia o ţine dintr-o cârpăceală în alta.

DAR NE TOT ÎNTREBĂM UNDE SUNT POLIŢIŞTII CÂND SE PETREC TRAGEDII ŞI DE CE NU SUNT ELE PREÎNTÂMPINATE

sondaj_vechi

2

3

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo