Criteriul National

Cu ce anume ne surprind candidații la Primăria Constanța ?

 Breaking News
Cu ce anume ne surprind candidații la Primăria Constanța ?
mai 10
13:43 2016

De data aceasta, candidații la „fotoliul” Primăriei Constanța au început campania electorală de o manieră cam neobișnuită. Dacă la început au lăsat percepția unei stări de liniște destul de  suspecte, acum mai mult decât altădată și…ca niciodată am înțeles cum stau lucrurile și care este motivația fiecăruia dintre cei care s-au înscris în cursa pentru un astfel de fotoliu în administrația locală.

clasa_politica

În acest material vă vom arăta în ce fel cei patru cei mai bine cotați candidați în sondaje au surprins pe alegători, atât în perioada Sfintelor Paști cât și cu o zi înainte de celebrarea Zilei Europei. Întrucât Constanța este una din regiunile care are un potențial uriaș pentru a atrage fondurile ale UE și care pot să contribuie la creșterea locurilor de muncă ,anticipăm că deja vă gândiți la cel puțin trei situații:
1) Prima dintre ele în care acești candidați, cei mai bine cotați în sondaje cu 2-3 zile înainte de Ziua Europei au venit în fața alegătorilor, prezentându-și pe rând rezultate unor proiecte cu care le- au implementat în colaborare cu câteva organizații, instituții sau companii.
2) A doua situație vizează o anumită discuție cu anumite grupuri de alegători în care se poate comunica și vorbi despre anumite proiecte ce au fost elaborate în parteneriat cu diverse instituții, companii și organizații. Cu această ocazie, candidați presupunem că ei vor dori să demontreze alegătorilor că de data această au dorit să prezinte mai multe fapte decât vorbe. În acest scop în loc de slogane pompoase și fără acoperire au venit cu fapte prezentate în cifre și anume sume atrase sub forma de fonduri ale UE , un număr de locuri de muncă ce au fost create până acum datorită proiectelor respective etc
3) A treia situație imaginată ar fi aceea în care fiecare dintre ei s-au lăudat că au conceput împreună cu patronatul din turism proiecte care vor ajuta la atragerea turiștilor în diverse weekend-uri din lunile mai, iunie și septembrie.
Întrucât ziarul nostru nu dorește să fie cel care să decidă care dintre candidați au avut o reușită mai importantă și demnă de apreciere , am decis să facem următoarele lucruri. Vă vom prezenta ceea ce au făcut fiecare în perioada amintită , lăsându-vă pe dumneavoastră să trageți concluzia.
alegeri
Pentru o mai bună transparență a lucrurilor am decis să vă prezentăm ceea ce a postat fiecare dintre candidați, respectiv cu 2-3 zile înainte de ziua Europei.
Începem cu candidatul PNL domnul Vergil Chițac. Vă atragem respectuos atenția că pe data de 7 Mai, cu două zile înainte de ziua Europei candidatul PNL a crezut că cea mai potrivită postare pe care putea să facă diferența era aceea în care a insistat să ne invite să ascultam o melodie a unei formații rock. Cu această ocazie, un coleg de redacție a fost atât de marcat și decepționat încât a vrut să-l invite să asculte un cântec unde autorul la un moment dat spune : “In the abundance of author the fool is thirsty “ .Privind la masa de lucru a unui alt coleg de redacție, am văzut ca stătea liniștit iar altul de parcă a făcut că ploua în momentul în care cu toții ne gândeam să realizăm o caricatură …Dar, ținând cont de faptul că în ziua de Paști cerul parcă plângea , iar picăturile de ploaie cădeau precum lacrimile de pe obraji a unei ființe îndurerate ,am anticipat că acesta este un semn de rău augur care prevestește ceva și mai grav. Întrucât, aflându-ne în redacție am meditat la vremea ploioasă și am ajuns să facem legătura cu furtuna. Atunci, ca într-o străfulgerare, ne- am reamintit că fostul marinar de la Cotroceni a lansat un candidat în apă și că încearcă să facă valuri ca sa poată ieși la mal.
pe-cine-votati-la-locale
Luând în considerare această realitate am fost foarte interesați să vedem ce a publicat in preajma zilei Europei acest candidat. Spre surprinderea noastră, în loc să ne vorbească de vreun proiect care să fie capabil să atragă turiștii în extrasezon și să creeze locuri de muncă, domnul Palaz a scris pur și simplu “Nici ploaia nu ne oprește”. De aceea, ținând seama în contextul Zilei Europei de aspectul privitor la oameni care au considerat o astfel de postare ca fiind sfidătoare, pentru a-i putea răsplăti așa cum se cuvine, alegătorii s-au făcut că plouă și la propriu și la figurat și au refuzat să lase comentarii la o astfel de postare.
Acum, înainte să vă prezentăm conținutul publicat de către candidatul cu numărul al treilea, o să ne oprim puțin să vă prezentăm un bonus. De ce pentru candidatul respectiv ne- am gândit să-l prezentăm ca un bonus ? Este lucru binecunoscut că acesta este cercetat într-un dosar penal, dar cu toate aceastea se încăpățânează să creadă că din toți candidați, el… ar fi „alegerea corectă.” Ca să putem să vă ilustrăm și să vă prezentăm dovada acestui lucru, o să vă arătăm ce a postat- „Cheia este la tine Este momentul pentru alegerea corectă ! Acum îți decizi viitorul! „
Se pare că orice învinuit într-un dosar penal poate ajunge oricând pe după gratii. De aceea, considerăm cam nepotrivit modul de exprimare, amintindu-i de modul și starea de spirit a cetățenilor pe bună dreptate revoltați și decepționați. De fapt, ar trebui să țină cont de faptul că ei sunt alegătorii din Constanța care pot oricând să închidă lacătul și să arunce cheia… în fundul Mării Negre!
Mai mult decât atât, dedicația literal-artistică , de fapt o preluare a unor versuri a băiețiilor de la B.U.G Mafia ilustrează acest tablou. Precizăm, pentru justețe că unii dintre comentatori au un ecelent simț al dreptății și taxează aceste sofisme ieftine…” E din ce în ce mai rău însă tu vorbești de bine/ Promiți de fiecare dată zile mai senine/ Când tu de fapt vrei doar să … în viitor „
Ultimul candidat din cei patru este cel mai bine familiarizat cu jocul electoral, deoarece pentru rolul în care l-a jucat ]într-un video prezentat de staff-ul său de campanie, credem că s-a chinuit câteva zile! Dar… tot degeaba, deoarece se poate observa că vocea este impostată în mod fals, greșit, iar cuvintele sunt pronunțate de o manieră stranie , iar ca și „încununare ” expresiile feței demontrează ca acele vorbe nu sunt spuse natural, așa cum ar fi trebuit!
În fine, ne asumăm și noi cele spuse deoarece am analizat aceste lucruri dimpreună cu un profesor de psihologie iar părerea unanimă, neinfluențată a fost aceea conform căreia candidatul a jucat un rol de cea mai joasă calitate și chiar condiție, am adăuga.
schimbare-de-primar
Pentru a compensa un astfel de rol pe care noi considerăm ca l- a jucat nepotrivit, următoarea zi, în plin avânt proletar a fost trimis să planteze niște puieți, niște pomi crezând și sperând că în felul acesta va sensibiliza pe alegători cât și pe activiștii și susținătorii naturii și spațiilor verzi. Numai că, din păcate pentru candidatul (cel mai bine clasat în majoritatea sondajelor), atunci când astfel de gesturi sunt făcute de către dânșii în calitate de politicieni, produc efecte exact contrare!
Ca atare la finalul acestui articol, cu cele mai bune intenții îi recomandăm să planteze atât numărul de pomi care au fost devastați de către PSD și camarazii lui până acum! Și, după aceea, tare am fi curioși să observăm cu ce anume se vor alege, după ce alegătorii, cetățenii ce sunt revoltati își vor pune ștampilele pe buletin lor de vot!
Departamentul Pamflet Criteriul

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo