Criteriul National

Cu ce este mai presus linoleumul de restul tipurilor de pardoseli?

Cu ce este mai presus linoleumul de restul tipurilor de pardoseli?
mai 07
14:32 2017

Alegerea pardoselei poate deveni o sarcina destul de complicata, mai ales atunci cand nu stii care se potriveste cu design-ul locuintei sau afacerii tale. De asemenea, exista o serie de caracteristici care corespund anumitor domenii si arii de interes, astfel ca, inainte de a alege pardoseala pentru afacerea ta, este momentul sa stii ce functii indeplineste fiecare tip de acoperitoare.

Parchet – creioneaza un stil clasic, dar in acelasi timp foarte primitor si foarte deschis. Este foarte des intalnit in locuintele romanilor si are avantajul ca poate izola atat fonic, cat si termic. Se curata foarte repede si este foarte rezistent. In timp, lemnul se poate oxida, astfel ca exista o serie de produse specifice, care impiedica oxidarea si pastreaza un aspect clasic si foarte primitor.

Linoleum – este o solutie populara pentru ca se regaseste la preturi foarte mici. De asemenea, este disponibil pe piata intr-o varietate de culori si imprimeuri, dar si modele care imita alte tipuri de pardoseli. Insa, principalele dezavantaje sunt reprezentate de faptul ca nu se incadreaza in categoria materialelor rezistente, pentru ca nu poate face fata unui trafic intens si pentru ca poate fi afectat foarte usor de razele soarelui, care actioneaza direct asupra lui. In ceea ce priveste etapele pentru montajul de linoleum, acestea trebuie sa fie realizate de un specialist, care sa se asigure de faptul ca imbinarile sunt realizate corect.

Covor PVC – sunt regasite in special in cabinetele medicale pentru ca presupun mai putine imbinari si pentru ca sunt realizate dintr-un material care se curata foarte repede. Normele de igiena sunt respectate astfel la cele mai inalte standarde. Intretinerea acestui tip de pardoseala se realizeaza foarte usor. Inainte de montajul propriu-zis, specialistul care initiaza intreg procesul, trebuie sa se asigure de faptul ca suprafata pe care urmeaza sa fie aplicat covorul din PVC este complet lina.

Mocheta – de cele mai multe ori, aceasta este realizata din fibre naturale sau sintetice, insa o putem regasi si sub forma combinata (fibra naturala + fibra sintetica). Este utilizata in special in locuintele individuale; are un grad foarte mare de rezistenta, astfel ca poate fi plasata si in zone in care se circula intens, cum ar fi la intrare sau in sufragerie; este foarte usor de montat, astfel ca nu este nevoie de interventia unui specialist care sa se ocupe de intreg procesul de amplasare.

Gresie – acest tip de pardoseala se foloseste in special in bucatarie si in baie, pentru ca aceste incaperi prezinta un grad ridicat de umiditate. De asemenea, ea poate fi aplicata si in zonele in care traficul este intens. Sunt foarte eficiente pentru ca se curata foarte repede si isi pastreaza acelasi aspect. De aceea, este folosita si pentru cabinetele medicale sau pentru spitale. In ceea ce priveste partea de montaj, aveti mana libera pentru ca puteti alcatui ce modele doriti.

Asadar, toate tipurile de pardoseli sunt bune, insa este important sa stabiliti nevoile si dorintele dumneavoastra si sa vedeti ce model se incadreaza in standardele impuse.

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro