Criteriul National

Cu ce este mai presus linoleumul de restul tipurilor de pardoseli?

Cu ce este mai presus linoleumul de restul tipurilor de pardoseli?
mai 07
14:32 2017

Alegerea pardoselei poate deveni o sarcina destul de complicata, mai ales atunci cand nu stii care se potriveste cu design-ul locuintei sau afacerii tale. De asemenea, exista o serie de caracteristici care corespund anumitor domenii si arii de interes, astfel ca, inainte de a alege pardoseala pentru afacerea ta, este momentul sa stii ce functii indeplineste fiecare tip de acoperitoare.

Parchet – creioneaza un stil clasic, dar in acelasi timp foarte primitor si foarte deschis. Este foarte des intalnit in locuintele romanilor si are avantajul ca poate izola atat fonic, cat si termic. Se curata foarte repede si este foarte rezistent. In timp, lemnul se poate oxida, astfel ca exista o serie de produse specifice, care impiedica oxidarea si pastreaza un aspect clasic si foarte primitor.

Linoleum – este o solutie populara pentru ca se regaseste la preturi foarte mici. De asemenea, este disponibil pe piata intr-o varietate de culori si imprimeuri, dar si modele care imita alte tipuri de pardoseli. Insa, principalele dezavantaje sunt reprezentate de faptul ca nu se incadreaza in categoria materialelor rezistente, pentru ca nu poate face fata unui trafic intens si pentru ca poate fi afectat foarte usor de razele soarelui, care actioneaza direct asupra lui. In ceea ce priveste etapele pentru montajul de linoleum, acestea trebuie sa fie realizate de un specialist, care sa se asigure de faptul ca imbinarile sunt realizate corect.

Covor PVC – sunt regasite in special in cabinetele medicale pentru ca presupun mai putine imbinari si pentru ca sunt realizate dintr-un material care se curata foarte repede. Normele de igiena sunt respectate astfel la cele mai inalte standarde. Intretinerea acestui tip de pardoseala se realizeaza foarte usor. Inainte de montajul propriu-zis, specialistul care initiaza intreg procesul, trebuie sa se asigure de faptul ca suprafata pe care urmeaza sa fie aplicat covorul din PVC este complet lina.

Mocheta – de cele mai multe ori, aceasta este realizata din fibre naturale sau sintetice, insa o putem regasi si sub forma combinata (fibra naturala + fibra sintetica). Este utilizata in special in locuintele individuale; are un grad foarte mare de rezistenta, astfel ca poate fi plasata si in zone in care se circula intens, cum ar fi la intrare sau in sufragerie; este foarte usor de montat, astfel ca nu este nevoie de interventia unui specialist care sa se ocupe de intreg procesul de amplasare.

Gresie – acest tip de pardoseala se foloseste in special in bucatarie si in baie, pentru ca aceste incaperi prezinta un grad ridicat de umiditate. De asemenea, ea poate fi aplicata si in zonele in care traficul este intens. Sunt foarte eficiente pentru ca se curata foarte repede si isi pastreaza acelasi aspect. De aceea, este folosita si pentru cabinetele medicale sau pentru spitale. In ceea ce priveste partea de montaj, aveti mana libera pentru ca puteti alcatui ce modele doriti.

Asadar, toate tipurile de pardoseli sunt bune, insa este important sa stabiliti nevoile si dorintele dumneavoastra si sa vedeti ce model se incadreaza in standardele impuse.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo