Criteriul National

CU MASCĂ SAU FĂRĂ MASCĂ? PAMFLET

CU MASCĂ SAU FĂRĂ MASCĂ? PAMFLET
mai 18
22:15 2020

received_249162919763487

CU MASCĂ SAU FĂRĂ MASCĂ?
PAMFLET

Au fost atâtea dezbateri pe tema pandemiei COVID-19 şi a interdicţiilor impuse: Cu mască, fără mască, cu declaraţie, fără declaraţie în timpul STĂRII DE URGENŢĂ, împânzite cu ordonanţe aşijderea, dar cred că abia în aceste trei zile de RELAXARE şi VID LEGISLATIV (15-17.05.2020) v-aţi lămurit de ce au fost necesare aceste restricţii drastice.
Aţi văzut, desigur, de ce e în stare al nostru românaş dacă nu mai e constrâns. V-aţi dumirit, cu siguranţă, cât este de nesăbuit. Nemaiavând teama că va fi amendat, având în vedere că nu mai exista o lege în acest sens, şi-a dat arama pe faţă şi printr-o atitudine de frondă s-a bulucit în pieţe, a dat năvală în parcuri, pe terase, nerespectând nicidecum distanţarea de 1,5 m, dar mai ales, nepurtând masca, percepută, probabil, ca o botniţă, altfel, chiar nu îmi explic de ce te-ai expune de bună voie şi nesilit de nimeni. Dar, mă rog, este alegerea fiecăruia.
Oricum, ideea este că după două luni şi jumătate de claustrare, oamenii au rupt, pur şi smplu, lanţul şi au ieşit fară nicio reţinere afară, sfidând cel mai elementar bun – simţ. Eu zic că dacă nu îţi pasă de tine, gândeşte-te măcar la aproapele tău! Dar cred că cer prea mult unei populaţii care de-a lungul veacurilor a dat dovadă de spirit de turmă. Se putea să se dezmintă acum?!
Nu vreau să fiu cobe, dar parcă văd că vom asista la o explozie a infectării COVID. De ce? Pentru simplul motiv că printre noi se află foarte mulţi asimptomatici, deci purtători ai virusului, care pot transmite boala, mai ales celor cu un sistem imunitar slăbit (bătrâni, copii, bolnavi cronici etc.).
Cine va fi vinovat dacă, Doamne fere’, se va întâmpla asta? Aţi ghicit, desigur. Guvernul, fiindcă nu a fost în stare să propună la timp un proiect de lege pentru instituirea STĂRII DE ALERTĂ, proiect care să fie supus dezbaterii şi să fie adoptat de către parlament.
Preşedintele a anunţat-o, desigur, dar pentru a deveni lege şi pentru a putea fi pusă în aplicare trebuia mai întâi dezbătută în parlament. Iar onor parlamentul, majoritar PSD, nu a pierdut nici de această dată prilejul de a amenda PNL, respingând proiectul, ba însuşi PNL l-a respins, semn că nu era tocmai ce trebuie.
Bănuiesc că PSD a urmărit să mai câştige capital electoral, aşa cum tot face de când se află în opoziţie, pentru că trebuie să remarcăm faptul că amendează tot ceea ce vine din partea partidului aflat la putere, iar PNL cred că i-a cântat în strună dintr-un motiv pur populist. Doar se apropie alegerile, nu?!
Nenorocirea este, însă, că ambele partide şi-au transferat războiul surd, visceral asupra omului de rând care chiar nu ştie ce să mai creadă. Cu mască sau fără mască? Cu declaraţie sau fără? Şi spun acest lucru, pentru că reprezentanţii guvernului, în frunte cu premierul, se contrazic mereu în declaraţii, încât creează confuzie.
Raed Arafat, de exemplu, atrage atenţia că pericolul nu a trecut şi că trebuie să tratăm cu foarte multă PRECAUŢIE şi seriozitate pandemia, ministrul sănătăţii Nicolae Tătaru, de asemenea. Iese, însă, Vela Ciao pe sticlă – deh, acolo se simte cel mai bine! – şi îi contrazice. Şi, colac peste pupăză, premierul se pierde în generalităţi, astel încât nu este de mirare că oamenii şi-au pierdut încrederea în dragile noastre autorităţi.
Am văzut mai ales acum, pe parcursul celor trei zile de relaxare şi vid legislativ, ce urmări grave poate avea această lipsă de credibilitate. Practic, am înţeles că, de fapt, amenda usturătoare era aceea care îi determina pe oameni să respecte starea de urgenţă şi să nu iasă din case, ci nicidecum încrederea în pericolul iminent reprezentat de COVID-19.
Nu mai punem la socoteală reacţia unora care, pe dată ce au scăpat din chingi, au încropit de un miting în faţa Palatului Parlamentului asistat, desigur, de jandarmi. Se înţelege, FĂRĂ MASCĂ!
No comment!

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Agiu-Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul