Criteriul National

Cu peste un milion de locuri de muncă pierdute/suspendate în ultimele săptămâni, România a șters toate locurile de muncă create în ultimii 17(șaptesprezece) ani.

Cu peste un milion de locuri de muncă pierdute/suspendate în ultimele săptămâni, România a șters toate locurile de muncă create în ultimii 17(șaptesprezece) ani.
aprilie 24
06:04 2020

(Preluare National – Valentin Boeru):

Când au spus liberalii adevărul? Niciodată, pentru că acesta nu face parte din strategia lor politică. Până și eu încep să mint când spun „strategia lor politică”, pentru că PNL nu a dovedit că ar avea așa ceva. Într-un pustiu de neștiință, de unde idei? De ce să se priceapă la guvernare, când pe ei i-a interesat doar cum să-și întărească gașca pentru a pune mâna pe România? I-au acuzat pe social-democrați că au distrus țara și că au scos-o din Europa. O minciună mare cât guvernarea lor, pentru că abia acum țara este distrusă mai cu temei.
Ludovic Orban deja se încurcă în propriile minciuni
Minciuna Guvernului Orban a început încă de la depunerea jurământului în fața lui Iohannis și a Parlamentului. “Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român…” Unul n-ar fi spus „s-o lăsăm domol cu priceperea, că nu știm ce trebuie să facem, pe noi ne interesează doar puterea”.
Să fim solidari cu nemernicia?
Propășirea materială a fost prima la care au renunțat. Piruetele Violetei Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale, sunt grăitoare. A început cu alocațiile pentru copii. Ba creșteau conform legii, ba nu mai erau bani pentru ele. Ba le dădea în iunie, ba în august. După care a descoperit că efortul financiar ar fi prea mare ca Guvernul să-și asume o asemenea responsabilitate. Deci, nu. Apoi iar se sucea, că banii ar fi prevăzuți în buget, dar niciodată n-a spus care este suma.
Dacă n-ar fi părinții care cer alocații mărite, Violeta Alexandru ar fi cea mai fericită
Nici măcar n-a recunoscut dacă banii, deși prevăzuți, după cum singură afirma, există cu adevărat. Ceva-ceva îmi spune că acum, profitând de epidemia de coronavirus, va găsi pretextul să amâne totul până la calendele grecești, invocând cheltuieli imense cu îngrijirea bolnavilor și dotarea cu echipamente a spitalelor și medicilor. Așa că, să fim și noi înțelegători, uniți și solidari. Păi nu declara Orban, în februarie, că România are tot ce îi trebuie pentru a face față epidemiei de coronavirus și că avem cantități impresionante de dezinfectanți? Și atunci, de ce să ne mai solidarizăm dacă nu ducem lipsă de nimic? Iar dacă avem de toate, de ce nici banalele mănuși și măști nu se găsesc?
Declarația de minciună
Președintele ne vinde iluzii de libertate cu relaxarea de după 15 mai. Orban, ca un patefon stricat, repetă aceeași minciună. Ne vom putea deplasa mai lejer, dar trebuie să avem măști. Aici deja începe afacerea despre care cred că a fost pusă la cale de multă vreme. Măști nu se găsesc nici acum, deși asigurările curg de la un minut la altul că e piața plină de ele și că fabricile românești le produc cu milioanele. Cine a simțit din timp cum bate vântul a făcut importuri masive. Acum, se vând la prețuri care nu țin cont de puterea de cumpărare a românilor.
Vasile Cîțu, un ministru subvenționat de amatorism
De la 0,5 lei înainte de epidemie, prețul a sărit la 15 lei bucata. Vrând să-și mai tragă o spoială de imagine cu grija față de români, căci e an electoral greu, Orban iese la alte declarații năucitoare. La fel de mincinoase ca precedentele. Guvernul va încerca să asigure măști tuturor persoanelor cu venit minim. Va încerca, deci nu garantează. Nu spune cum se va proceda, iar asta denotă minciuna. Mergem la farmacie cu adeverință de la ANAF sau de la locul de muncă? Cu talonul de pensie? Dar cu declarație pe propria răspundere că Orban minte mitocănește nu merge?
Mai vulnerabil ca niciodată
Pe de altă parte, Vasile Cîțu vine și el cu minciunile lui. Dacă până mai ieri dădea declarații liniștitoare, cât de cât, acum a schimbat formula. Plata pensiilor și a salariilor se va face dacă vor fi încasări la buget. Omul ăsta e normal la cap? Din moment ce România este blocată de peste o lună de zile, din moment ce nu a vândut nici măcar un covrig, de unde încasări? Marii producători închiși, firmele mai mici închise și ele, de unde bani? Toate declarațiile liderilor politici privind redeschiderea treptată a economiei au fost ignorate, deși planurile avansate nu era chiar rele. PNL va spune că epidemia de coronavirus i-a luat pe nepregătite. Este o altă minciună, căci la Cotroceni se știa de ea încă de începutul lui noiembrie. Klaus Iohannis a mințit prin omisiune. N-a spus un cuvânt până la sfârșitul lui februarie, când a afirmat că virusul în cauză este ca o răceală. Altă minciună. Apoi au urmat altele și altele, începând cu „România e pregătită pentru lupta împotriva epidemiei” și terminând cu atacul împotriva doctorului Streinu-Cercel, scandal căruia, vezi Doamne, nu-i cunoaște dedesubturile. Nu o dată, și nu doar acum, Iohannis a declarat că Ludovic Orban este cel mai bun premier. Alt neadevăr, pentru că Orban, în realitate, subvenționează minciuna. Cu un singur scop, să-și salveze poziția lui și a partidului. Și implicit a lui Iohannis, care, rămas fără sprijin, ar deveni mai vulnerabil ca oricând.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul