Criteriul National

Cu sau fara covoare? Cum alegi sa iti amenajezi casa?

Cu sau fara covoare? Cum alegi sa iti amenajezi casa?
decembrie 27
19:04 2019

O buna perioada de vreme era imposibil sa gasesti o casa fara covoare. Motivele erau foarte bine conturate: o izolare termica buna, aspect placut in incaperi si de multe ori o izolare fonica buna. Astazi insa, lucrurile stau putin diferit. Variantele de pardoseala sunt din ce in ce mai complexe, asigurand toate avantajele pe care le ofera si covoarele. Cu toate astea, exista multi oameni care opteaza inca pentru covoare.

Merita, asadar, sa iti decorezi casa cu covoare?

Nu exista un raspuns universal valabil. In general, acest lucru tine de modul in care decizi sa iti amenajezi casa si de preferintele personale. Atunci cand iei decizia, poti sa ai in vedere urmatoarele avantaje si dezavantaje pe care covoarele le aduc:

1. Avantaje.   In dreptul avantajelor putem sa trecem, fara niciun fel de probleme, partea decorativa. Un covor bine ales arata bine sai poate sa completeze cu succes aspectul intregii incaperi. Poti gasi sute sau chiar mii de variante de modele care sa se potriveasca in incaperea ta, unele simple si discrete, altele cu modele puternice. Pe lista avantajelor este si confortul imediat pe care il ofera si rolul de protectie pe care il au. In camera copiilor, spre exemplu, covorul poate sa fie un element care sa ii tina pe cei mici departe de accidentari si de imbolnaviri din cauza pardoselii reci. Pe piata exista atat de multe variante de covoare, incat poti sa alegi absolut orice dimensiune, model si material.

2. Dezavantaje. Din pacate, exista si dezavantaje ale covoarelor, cel mai mare fiind faptul ca acumuleaza praf si microbi. Daca ai animale de companie, covorul s-ar putea sa nu fie cel mai bun prieten al tau, deoarece va acumula cantitati mari de par. Totusi, acest lucru se rezolva printr-o igienizare frecventa la spalatorii profesionale sau pur si simplu cu un aspirator de buna calitate. Un alt dezavantaj este faptul ca in timp covorul se deterioreaza si trebuie sa fie inlocuit. Totusi, acest lucru poate sa insemne o improspatare a aspectului din casa, lucru pe care oricum aproape orice persoana il face o data la cativa ani.

Daca iti plac covoarele, insa in acelasi timp vrei sa te bucuri de incalzire prin pardoseala si de tehnologiile moderne, exista si variante de mijloc. Spre exemplu, poti opta pentru covorase de dimensiuni reduse, cum sunt cele propuse de Startdecor.ro si sa te bucuri din plin de aspectul oferit de un astfel de accesoriu. Desi nu mai joaca un rol chiar atat de practic precum o facea odinioara, covorul ramane o optiune excelenta pentru un loc pe care vrei sa il numesti ” acasa”.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul