Criteriul National

,,Cu siguranta se va putea face plaja”/DNA doarme si mangaie pe crestet tartorii achizitiilor publice

,,Cu siguranta se va putea face plaja”/DNA doarme si mangaie pe crestet tartorii achizitiilor publice
iunie 02
07:22 2020

Dupa ce in noiembrie 2019 am aflat ca ,,aerul a devenit mai respirabil de cand sunteti dumneavoastra Presedinte domnule Iohannis”, acum, stirea momentului este: ,,Cu siguranta se va putea face plaja”…Presa in vremea pandemiei hranita cu 200 de milioane de lei, din bani publici, in opinia mea, nu ca sa zica, ci ca sa nu zica.

Cu siguranta se va putea face plaja:
(1) Unifarm – achizitii la discretie de peste un miliard de lei;
(2) Achizitii de peste 10 milioane de Euro de la firma paravan pusa pe numele unei analfabete din Giurgiu;
(3) Achizitie directa cu termen de depunere a ofertelor de 4 ore (Ministerul Educatiei – pentru 17 milioane de masti);
(4) DNA doarme si mangaie pe crestet tartorii achizitiilor publice;
(5) BNR inca nu reduce semnificativ dobanda pentru populatie si companii;
(6) Ministrul Finantelor publice prezinta doar la PNL datele pe luna aprilie, in conditiile in care executia bugetara trebuia publicata inca din 25 mai – pentru a vedea datoria noua creata in luna aprilie si costurile de finantare. Toate subiecte de pandemie. In schimb, ce aflam noi ca main story? ,,Cremele de fata ne-au distrus fata”. Dupa cum spuneam – 200 de milioane de lei din bani publici – despre care DNA nu ne-a spus daca s-a autosesizat, nu pentru ca ,,presa” sa zica ceva. Ci pentru ca presa SA NU ZICA, dezvaluie analistul Radu Teodor Soviani. (Cerasela N.).

Articolul ,,Cu siguranta se va putea face plaja”/DNA doarme si mangaie pe crestet tartorii achizitiilor publice apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul