Criteriul National

Cu trenul in Grecia sau in Turcia

Cu trenul in Grecia sau in Turcia
iunie 25
10:17 2017

Nu v-ati ales inca destinatia pentru vacanta de vara? Ce ziceti de Grecia sau Turcia? Cele doua tari sunt printre preferatele romanilor si sunt perfecte daca va doriti sa va bucurati de vreme calda, atmosfera primitoare si culturi incredibile!

Daca una dintre cele doua destinatii va face cu ochiul, insa va ganditi ca este prea scump sa mai rezervati bilete de avion de acum, trebuie sa stiti ca in perioada 2 iunie – 2 octombrie 2017 puteti sa mergeti cu trenurile CFR direct la Salonic si Istanbul, precum si retur!

TURCIA

Conform site-ului CFR, va fi pusa la dispozitie o cursa zilnica spre Istanbul, iar preturile sunt urmatoarele:

  • Vagon cuseta, 6 paturi in cabina: 49 de euro
  • Vagon cuseta, 4 paturi in cabina: 54 de euro
  • Vagon de dormit, 3 paturi in cabina: 62 de euro

Odata ajunsi in Istanbul, puteti sa vizitati faimoasa Moschee Albastra, Muzeul Hagia Sophia, Moscheea Suleymaniye sau Muzeul Palatului Topkapi (resedinta a sultanilor otomani din 1478 pana in 1856).

Nu uitati sa treceti pe la cunoscutul bazar din Istanbul, unul dintre cele mai vechi si mai mari piete acoperite din lume! Veti gasi aici peste 5000 de magazine cu produse de tot felul, dar si cafenele si restaurante. Aveti grija la vanzatorii care vor incerca sa va atraga si sa negocieze insistent pentru a va convinge sa cumparati.

Interesant de vazut ar fi si muzeul Istanbul Modern, care adaposteste o colectie de obiecte de arta contemporane si, pentru contrast, muzeul de arheologie unde se afla peste un milion de lucrari antice.

GRECIA

Din Gara Bucuresti Nord sunt efectuate curse saptamanale spre Thessaloniki si retur. Preturile sunt urmatoarele:

  • Vagon clasa a 2-a: 45 de euro
  • Vagon cuseta, 6 paturi in cabina: 56 de euro
  • Vagon cuseta, 4 paturi in cabina: 62 de euro
  • Vagon de dormit, 3 paturi in cabina: 64 de euro

Odata ajunsi in Thessaloniki, puteti incepe cu o plimbare prin Piata Aristotelous, care va va oferi o imagine a unora dintre cele mai frumoase cladiri din oras. Treceti pe la structurile romane, Arca lui Galerius si Rotunda, ce dateaza din secolul 4 d.Hr., mergeti spre Ano Poli, una dintre cele mai captivante parti ale orasului, unde veti gasi si manastirea Vlatadon si de unde veti avea o panorama superba asupra orasului.

Nu ratati nici o plimbare pe malul Golfului Thermaic sau o vizita in pietele Modiano si Kapani, de unde va puteti procura unele dintre cele mai bune si mai proaspete produse specifice zonei. Nu stiti ce sa mancati? Trebuie sa incercati bougatsa (produs de patiserie) sau koulouri (mic dejun specific, un fel de gogosi cu susan). Daca aveti timp, luati autobuzul pana la Epanomi, unde veti gasi si o plaja, al doilea cel mai vechi asezamant din Grecia!

Rezervati-va acum biletele de tren si drum bun!:)

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo