Criteriul National

Cu trenul in Grecia sau in Turcia

Cu trenul in Grecia sau in Turcia
iunie 25
10:17 2017

Nu v-ati ales inca destinatia pentru vacanta de vara? Ce ziceti de Grecia sau Turcia? Cele doua tari sunt printre preferatele romanilor si sunt perfecte daca va doriti sa va bucurati de vreme calda, atmosfera primitoare si culturi incredibile!

Daca una dintre cele doua destinatii va face cu ochiul, insa va ganditi ca este prea scump sa mai rezervati bilete de avion de acum, trebuie sa stiti ca in perioada 2 iunie – 2 octombrie 2017 puteti sa mergeti cu trenurile CFR direct la Salonic si Istanbul, precum si retur!

TURCIA

Conform site-ului CFR, va fi pusa la dispozitie o cursa zilnica spre Istanbul, iar preturile sunt urmatoarele:

  • Vagon cuseta, 6 paturi in cabina: 49 de euro
  • Vagon cuseta, 4 paturi in cabina: 54 de euro
  • Vagon de dormit, 3 paturi in cabina: 62 de euro

Odata ajunsi in Istanbul, puteti sa vizitati faimoasa Moschee Albastra, Muzeul Hagia Sophia, Moscheea Suleymaniye sau Muzeul Palatului Topkapi (resedinta a sultanilor otomani din 1478 pana in 1856).

Nu uitati sa treceti pe la cunoscutul bazar din Istanbul, unul dintre cele mai vechi si mai mari piete acoperite din lume! Veti gasi aici peste 5000 de magazine cu produse de tot felul, dar si cafenele si restaurante. Aveti grija la vanzatorii care vor incerca sa va atraga si sa negocieze insistent pentru a va convinge sa cumparati.

Interesant de vazut ar fi si muzeul Istanbul Modern, care adaposteste o colectie de obiecte de arta contemporane si, pentru contrast, muzeul de arheologie unde se afla peste un milion de lucrari antice.

GRECIA

Din Gara Bucuresti Nord sunt efectuate curse saptamanale spre Thessaloniki si retur. Preturile sunt urmatoarele:

  • Vagon clasa a 2-a: 45 de euro
  • Vagon cuseta, 6 paturi in cabina: 56 de euro
  • Vagon cuseta, 4 paturi in cabina: 62 de euro
  • Vagon de dormit, 3 paturi in cabina: 64 de euro

Odata ajunsi in Thessaloniki, puteti incepe cu o plimbare prin Piata Aristotelous, care va va oferi o imagine a unora dintre cele mai frumoase cladiri din oras. Treceti pe la structurile romane, Arca lui Galerius si Rotunda, ce dateaza din secolul 4 d.Hr., mergeti spre Ano Poli, una dintre cele mai captivante parti ale orasului, unde veti gasi si manastirea Vlatadon si de unde veti avea o panorama superba asupra orasului.

Nu ratati nici o plimbare pe malul Golfului Thermaic sau o vizita in pietele Modiano si Kapani, de unde va puteti procura unele dintre cele mai bune si mai proaspete produse specifice zonei. Nu stiti ce sa mancati? Trebuie sa incercati bougatsa (produs de patiserie) sau koulouri (mic dejun specific, un fel de gogosi cu susan). Daca aveti timp, luati autobuzul pana la Epanomi, unde veti gasi si o plaja, al doilea cel mai vechi asezamant din Grecia!

Rezervati-va acum biletele de tren si drum bun!:)

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo