Criteriul National

Cuc(ul) lui Tudose

Cuc(ul) lui Tudose
august 21
12:41 2017

tudose-si-cuc-e1503132248968

Timp de două luni, România ortodoxă a fost ținută cu sufletul la gură de scandalurile privind cucii din cadrul bisericii tradiționale. Totul a pornit cu fostul preot Cristian Pomohaci, apoi s-a extins la Corneliu Onilă, fostul episcop al Hușilor, iar suspiciunile privind folosirea ilegală a cucului de către alți prelați ai Bisericii Ortodoxe Române sunt din ce în ce mai multe.

În toată tevatura asta privind cucii religioși, a apărut ieri Cuc(ul) guvernamental. Sau cucul lui Tudose. 

Supărat că oamenii din subordinea Ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, nu își fac datoria, primul ministru Mihai Tudose l-a scos ieri la lecție, în fața Guvernului, pe cel care se ocupă de infrastructura rutieră, aeriană, fluvială și maritimă a României. Iar Cuc s-a prezentat nepregătit, cu lecția neînvățată, strângând puternic pixul în mână și bâlbâindu-se în fața profesorului, care acum nu stătea la catedră, ci pe ditamai fotoliul de prim-ministru.

Cuc(ul) guvernamental nu este obișnuit să cânte la oră fixă. De fapt el cântă aiurea, lucru demonstrat ieri în ședința de guvern de ceasornicarul Mihai Tudose. Primul-ministru l-a acuzat pe Cuc că exact oamenii pentru care a girat acesta din urmă, pe care și i-a asumat, nu fac treabă la TAROM, CFR Călători, CFR Marfă și Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră.

Tudose a afirmat la un moment dat că nu mai are încredere în Cuc(ul) din dotare. Ne așteptam ca în acel moment să îi solicite demisia din funcția de Ministru al Transporturilor.

Aș, de unde?!

Tudose s-a mulțumit să îi taie pliscul Cuc(ului) guvernamental, pentru că acesta cânta fals, dar l-a păstrat în rândurile Cabinetului. Probabil ca piesă de schimb sau ca să îi dea șansa reabilitării. 

Oricum, nu-l vedem deloc bine pe Răzvan Cuc după ieșirea de aseară a premierului. La prima abatere, Tudose îi va tăia, nu cucul, ci funcția. 

Cu toate acestea, nu putem să nu observăm că Sorin Grindeanu a fost îndepărtat pentru mult mai puțin. Și Grindeanu nu își asumase niciun om. Îi primise direct de la Liviu Dragnea,

Dar așa este în PSD: ăia care își asumă incompetenții cad mereu în picioare. Fie că au cuc sau alte păsări zburătoare…

Sursa foto : http;//google.com

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Hristo Botev pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo