Criteriul National

Cuc(ul) lui Tudose

Cuc(ul) lui Tudose
august 21
12:41 2017

tudose-si-cuc-e1503132248968

Timp de două luni, România ortodoxă a fost ținută cu sufletul la gură de scandalurile privind cucii din cadrul bisericii tradiționale. Totul a pornit cu fostul preot Cristian Pomohaci, apoi s-a extins la Corneliu Onilă, fostul episcop al Hușilor, iar suspiciunile privind folosirea ilegală a cucului de către alți prelați ai Bisericii Ortodoxe Române sunt din ce în ce mai multe.

În toată tevatura asta privind cucii religioși, a apărut ieri Cuc(ul) guvernamental. Sau cucul lui Tudose. 

Supărat că oamenii din subordinea Ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, nu își fac datoria, primul ministru Mihai Tudose l-a scos ieri la lecție, în fața Guvernului, pe cel care se ocupă de infrastructura rutieră, aeriană, fluvială și maritimă a României. Iar Cuc s-a prezentat nepregătit, cu lecția neînvățată, strângând puternic pixul în mână și bâlbâindu-se în fața profesorului, care acum nu stătea la catedră, ci pe ditamai fotoliul de prim-ministru.

Cuc(ul) guvernamental nu este obișnuit să cânte la oră fixă. De fapt el cântă aiurea, lucru demonstrat ieri în ședința de guvern de ceasornicarul Mihai Tudose. Primul-ministru l-a acuzat pe Cuc că exact oamenii pentru care a girat acesta din urmă, pe care și i-a asumat, nu fac treabă la TAROM, CFR Călători, CFR Marfă și Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră.

Tudose a afirmat la un moment dat că nu mai are încredere în Cuc(ul) din dotare. Ne așteptam ca în acel moment să îi solicite demisia din funcția de Ministru al Transporturilor.

Aș, de unde?!

Tudose s-a mulțumit să îi taie pliscul Cuc(ului) guvernamental, pentru că acesta cânta fals, dar l-a păstrat în rândurile Cabinetului. Probabil ca piesă de schimb sau ca să îi dea șansa reabilitării. 

Oricum, nu-l vedem deloc bine pe Răzvan Cuc după ieșirea de aseară a premierului. La prima abatere, Tudose îi va tăia, nu cucul, ci funcția. 

Cu toate acestea, nu putem să nu observăm că Sorin Grindeanu a fost îndepărtat pentru mult mai puțin. Și Grindeanu nu își asumase niciun om. Îi primise direct de la Liviu Dragnea,

Dar așa este în PSD: ăia care își asumă incompetenții cad mereu în picioare. Fie că au cuc sau alte păsări zburătoare…

Sursa foto : http;//google.com

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Hristo Botev pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo