Criteriul National

Cultura se răsplătește prin cultură. Festivalul de teatru urban în aer liber „Teatru sub lună” le oferă acces gratuit tinerilor de 10!

Cultura se răsplătește prin cultură. Festivalul de teatru urban în aer liber „Teatru sub lună” le oferă acces gratuit tinerilor de 10!
iunie 29
11:05 2017

Examenele din această perioadă a verii sunt cu siguranță o sursă de emoții pentru cei care termină un ciclu de învățământ, precum ciclul gimnazial sau cel liceal. Nici studenții care sunt în sesiune în această perioadă nu sunt mai feriți de stres.

Pentru că testarea culturii generale va lua și ea sfârșit, lăsând în urmă o vacanță bine-meritată, festivalul urban „Teatru sub lună” le oferă elevilor și studenților care au obținut 10 la examenele din această vară posibilitatea de a lua parte la gratuit la orice eveniment din festival.

Ce este festivalul urban „Teatru sub lună”?

„Teatru sub lună” este un proiect marca InDArt, aflat deja la a treia ediție în anul 2017. Proiectul InDArt este singurul brand multicultural din România, cu peste 1000 de evenimente realizate, alături de 200 de tineri și 30 de parteneri culturali.

În cele peste două săptămâni de reprezentații din grădina Quantic din Grozăvești, în perioada 1 – 16 iulie, în zilele de festival vor putea fi vizionate:

  • show-uri de improvizație
  • expoziții de pictură, sculptură, fotografie sau costume
  • concerte de rock acustic și jazz
  • spectacole de teatru independent

…precum și multe alte activități interactiv-culturale, create de echipa InDArt coordonată de Bogdan Gagu.

Zilele de desfășurare ale acestui festival independent vor fi de-a lungul a 3 weekenduri, mai precis pe 1 și 2 iulie, când va fi deschiderea oficială a festivalului, urmate de zilele de 7-8-9 iulie și 14-15-16 iulie.

Biletele pentru eveniment pot fi achiziționate de pe mystage.ro, partenerul InDArt pentru festivalul urban „Teatru sub lună”.

De ce au tinerii de nota 10 acces gratuit la acest festival?

Întregul festival este bazat pe promovarea culturii în spațiul românesc, chiar dacă inițiativa este una independentă, nu sponsorizată de instituțiile publice.

Cultura nu este un concept abstract. Cultura e vie și ea există doar perpetuată de cei care o creează și promovează. Astfel, tinerii care au obținut nota 10 la examenele finale sunt cei mai buni reprezentanți ai mediului academic, deci și cei care merită să se bucure din plin de un festival creat special pentru ca ei: oameni cu dragoste de cultură.

Tinerii interesați de participarea la festivalul urban „Teatru sub lună” al proiectului InDArt, pot lua legătura cu creatorul acestui proiect, Bogdan Gagu, pentru a obține accesul gratuit la festival, sau pot contacta reprezentanții InDArt la numărul de telefon 0724 304 593 sau la adresa de e-mail contact@indart.ro

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo