Criteriul National

Cum a încercat Dăncilă să-i convingă pe parlamentarii PSD să nu voteze moțiunea de cenzură – Politic

Cum a încercat Dăncilă să-i convingă pe parlamentarii PSD să nu voteze moțiunea de cenzură – Politic
octombrie 07
18:30 2019
Premierul Viorica Dăncilă s-a întânit, luni, cu deputații și senatorii PSD. În spatele ușilor închise Dăncilă le-a vorbit parlamentarilor despre responsabilitatea pe care o au față de electorat și față de primarii lor. De altfel, premierul i-a anunțat pe aceștia că urmează să aloce prin hotărâre de Guvern banii către primării privind cheltuiliele sociale.

Surse social democrate au declarat pentru HotNews.ro că Dăncilă le-ar fi spus parlamentarilor că moțiunea nu va trece și ca pregătește pentru săptămâna viitoare remanierea guvernamentală. Mai mult, președintele PSD i-a avertizat pe social-democrați că în cazul în care votează alături de opoziție, vor avea de dat explicații propriului electorat și liderilor locali care i-au susținut pentru obținerea mandatelor în Parlament.

„Am discutat cu parlamentarii. Am încercat să am o discuție foarte corectă. Le-am cerut mai multă responsabilitate. Le-am spus că România are nevoie de stabilitate și că nu văd o alternativă. Renunțăm la un program de guvernare ca să facem ce? Pentru mine a fost important să discut cu oameni pe care îi cunosc, a declarat Dăncilă la finalul întâlinirii cu senatorii.

Întrebată dacă parlamentarii PSD vor fi sancționați, Dăncilă a spus că nu dar, dacă aceștia vor vota moțiunea, vor fi nevoiți să explice electoratului ieșirea de la guvernare.

Totodată, premierul a recunoscut că a purtat discuții și cu parlamentarii ALDE și Pro România dar a negat că le-ar fi oferit acestora funcții.

„Nu se pune problema de sancțiune. Sunt convinsă că cea mai dură sancțiune va fi din partea populației. Gândiți-vă că fiecare a candidat și a obținut funcția de senator sau deputat susținut de cetățenii din județul respectiv. Va trebui să le explice de ce au votat această sancțiune, dacă se vor lua măsuri în perioada următoare de austeritate, ei sunt parte a acestor mpsuri pentru că au votat această moțiune”, a afirmat Viorica Dăncilă, după ședința grupurilor parlamentare ale PSD.

Surse social democrate au declarat pentru HotNews.ro că Viorica Dăncilă le-ar fi spus liderilor PSD că, în cazul în care moțiunea de cenzură va fi adoptată, nu va demisiona din Guvern și ca va rămâne în continuare să asigure interimatul până când oficial se va forma o nouă majoritatea parlamentară iar președintele Kalus Iohannis va ropune un premier.

Întâlnirile lui Dăncilă cu parlamentarii au loc în contextul în care joi se va discuta și vota moțiunea de cenzură depusă de Opoziție. 233 de voturi sunt necesare pentru adoptarea moțiunii și înlăturarea Guvernului Dăncilă.

Cu o zi înaintea moțiunii de cenzură, liderii PSD sunt convocați la București, în ședința Comitetului Executiv. Totodată, înaintea ședinței de plen în care se va dezbate moțiunea liderii de grup ai PSD vor avea din nou discuții cu parlamentarii. Potrivit deciziei interne, social democrații vor sta în bănci și nu vor vota.

Opoziția a anunțat luni că beneficiază de 247 de voturi pentru moțiunea de cenzură. De partea cealaltă, social democrații susțin că Executivul Dăncilă va rămâne în continuare în funcție iar Opoziția nu va reuși să adune mai mult de 224 de voturi.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei