Criteriul National

Cum a lovit pandemia de Covid imperiul afacerilor lui Richard Branson / Ce ofensivă pregătește miliardarul – International

Cum a lovit pandemia de Covid imperiul afacerilor lui Richard Branson / Ce ofensivă pregătește miliardarul – International
septembrie 19
03:23 2020
Pandemia de coronavirus a afectate puternic afacerile lui Richard Branson. Acum, miliardarul intră în ofensivă. VG Acquisition Corp, o companie „blank-check” fondată de liderul Virgin Group, a depus miercuri o ofertă publică inițială la bursa din New York.

Scopul: strângerea a 400 de milioane de dolari și utilizarea acestor bani pentru a cumpăra întreprinderi de consum americane și europene subevaluate în sectoare în care Virgin a avut succes, inclusiv călătorii, agrement, divertisment și servicii financiare, scrie CNN.

„Credem că această criza Covid-19 a provocat dislocări temporare în mai multe dintre sectoarele noastre de interes, creând o oportunitate rară de a investi în companii țintă puternice la evaluări atractive”, a declarat compania. O țintă nu a fost încă aleasă, a declarat compania în dosarul său.

Planul ar putea ajuta Branson să profite de apetitul aparent nelimitat al investitorilor pentru companiile de achiziții cu scop special – Special Purpose Acquisition Company (SPAC-uri.) Este vorba despre companii de cecuri create pentru a fuziona sau a achiziționa alte companii.

Branson este cel mai recent miliardar care a strâns capital prin intermediul unui SPAC, după ce, în luna iulie, Pershing Square Tontine Holdings și miliardarul Bill Ackman au strâns 4 miliarde de dolari.

În primele opt luni ale acestui an, SPAC-urile au strâns peste 33 de miliarde de dolari în 81 de IPO-uri, mai mult decât dublul veniturilor strânse în 2019, potrivit Deloitte.

„Această creștere a fost determinată de afluxul de investitori de profil și de echipe de management care au intrat în spațiul SPAC, împreună cu o abundență de capital neinvestit care a fost în mare parte repartizat în prima jumătate a anului 2020″, a declarat firma de servicii profesionale într-un raport luna aceasta.

Branson are deja o oarecare experiență cu acest gen de investiții, după ce a folosit un SPAC pentru a-și face public anul trecut afacerea de turism spațial Virgin Galactic (SPCE).

Dar investitorii s-ar putea să se întrebe de momentul ales. Companiile Branson, cum ar fi linia de croazieră lansată recent Virgin Voyages și Virgin Hotels, ambele cu sediul în Statele Unite, au fost grav afectate de pandemie și vor continua să lupte în fața celei mai grave recesiuni din turism.

În mai, Virgin Group a fost forțat să renunțe la controlul Virgin Galactic pentru a strânge sute de milioane de dolari pentru a finanța alte companii ale grupului, arată depunerile SEC.

Companiile Virgin Atlantic și Virgin Australia au amândouă nevoie de investiții externe pentru a rămâne solvabile. Virgin Atlantic și-a asigurat 750 de milioane de lire sterline (970 milioane de dolari) de la acționari în iulie, ca parte a unui pachet de salvare de 1,2 miliarde de lire sterline (1,6 miliarde de dolari), în timp ce Virgin Australia a fost vândută către Bain Capital pentru o sumă nedivulgată.

Branson are reputația că își asumă riscuri îndrăznețe. După ce a început ca retailer de comenzi prin poștă în 1970, marca Virgin este acum atașată la peste 40 de companii din întreaga lume, care împreună au generat venituri de 22 de miliarde de dolari în ultimul lor exercițiu financiar.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul