Criteriul National

Cum a reacționat președintele brazilian Jair Bolsonaro după ce Vladimir Putin i-a lăudat „masculinitatea” – International

Cum a reacționat președintele brazilian Jair Bolsonaro după ce Vladimir Putin i-a lăudat „masculinitatea” – International
noiembrie 19
13:36 2020
Președintele brazilian Jair Bolsonaro era într-o dispoziție jubilatorie miercuri după ce omologul său rus Vladimir Putin i-a lăudat „masculinitatea” într-un discurs, reacția sa declanșând o avalanșă de glume pe platformele social media, scrie Moscow Times.

Putin l-a lăudat în mod repetat pe Bolsonaro în timpul unui discurs din cadrul summitului virtual al țărilor membre BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud), afirmând printre altele că președintele brazilian este un exemplu de „curaj” pentru modul în care a gestionat pandemia de COVID-19.

„Ai fost infectat personal de boală și ai rezistat cu mare curaj calvarului”, a spus Putin, potrivit unei transcrieri a discursului postate de Bolsonaro pe paginile sale de Facebook și Twitter.

„Știu că acel moment nu a fost ușor, dar l-ai confruntat ca un bărbat adevărat și arătat cele mai bune calități ale masculinității, atât de multă forță și voință”, a adăugat președintele rus.

Pe lângă postarea online a videoclipului tradus în portugheză, Bolsonaro a adus vorba cu mândrie de el într-o discuție avută în fața palatului prezidențial cu susținătorii săi.

„A văzut cineva discursul de ieri al președintelui rus? L-a prins careva?”, a întrebat Bolsonaro.

Episodul a dus la o avalanșă de meme-uri care îl ridiculizează pe președintele populist și pe omologul său din Rusia.

Într-unul din acestea Bolsonaro, dezbrăcat la bustul gol, stă în spatele unui Putin fără cămașă pe calul său.

Alții au glumit că Bolsonaro flirtează cu un nou partener după ce „s-a despărțit” de idolul său politic, președintele american Donald Trump, după ce acesta a pierdut alegerile prezidențiale din Statele Unite.

În pofida laudelor lui Putin, experții au criticat aspru gestionarea pandemiei de către Bolsonaro care a minimalizat în mod repetat pericolul reprezentat de coronavirus deși acesta a ucis peste 166.000 de persoane în Brazilia.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul