Criteriul National

Cum ajuta advertorialele promovarea online a unui site?

Cum ajuta advertorialele promovarea online a unui site?
octombrie 19
16:45 2017

Este tot mai dificil ca sa ajungi la potentialii clienti prin intermediul reclamelor directe, prin mesaje online platite care ii indeamna sa cumpere tot soiul de produse. Asa incat campaniile de advertoriale sunt un mijloc bun de promovare.

Userii ignora banerele agasante, cat si videoclipurile cu pronuntat caracter publicitar. Da, oricarui om ii place ca sa cumpere, dar sa nu aiba sentimentul ca o face fortat, ci din proprie initiativa.

David Ogilvy spunea candva ca nu exista nimic care sa oblige ca reclama sa arate ca o reclama. Iata de ce este nevoie de cai indirecte prin care o persoana poate ca sa fie convinsa sa cumpere un anume produs ori serviciu de care, ca sa fim corecti, nu intotdeauna are absoluta nevoie.

De cand internetul s-a democratizat reclamele s-au adaptat si ele, iar advertorialele sunt din ce in ce mai raspandite.


Ce este un advertorial?

In cuvinte putine, un advertorial este un articol in care se impleteste un mesaj publicitar cu un articol de presa (scrisa sau online).

Spre deosebire de o reclama gen anunt mica/marea publicitate sau o reclama foto cu sau fără slogan, cand vorbim de advertoriale, mai ales de cele ceva mai elaborate, scopul publicitar nu se face vizibil chiar de la inceput, in mod agresiv, el este cumva difuz, mai mult se subintelege decat comanda clar la actiune (call-to-action).

Un advertorial bun este un articol care incearca sa prinda in mrejele sale potentialul consumator de produse sau servicii, sa il faca sa le doreasca deoarece lecturarea textului respectiv i-a starnit o dorinta nestavilita de a avea parte de acea experienta de cumparare si/sau de utilizare a obiectului vanzarii.

Cititorii inteligenti trebuie sedusi incetul cu incetul, iar acest lucru presupune o mare iscusinta in scrierea articolelor respective.

Intr-o strategie de marketing smart folosirea advertorialelor se face pentru a oferi utilizatorilor din mediul online un continut valoros, care sa raspunda unei nevoi stringente pe care userii o au la un moment dat (chair daca nu sunt pe deplin constienti de acest lucru), nu pentru a-i trimite imperios sa cumpere ceva.

Indiferent ce se spune, articolele sponsorizate au un impact deosebit atat asupra cititorilor, dar si a ierarhizarii diferitelor site-uri si bloguri pe motoarele de cautare, dovada ca si sumele platite in lume pe acest tip de postari a crescut enorm in ultimii ani.


De ce este un advertorial bun mai eficace decat un banner sau un anunt publicitar clasic?

1) ofera valoare prin continutul sau si nu arata ca o reclama;

2) are un titlu incitant, care agata cititorul ce vrea sa afle mai mult, il prinde precum un paianjen in panza sa;

3) intelegand foarte bine produsul sau serviciul, textul poate raspunde la anumite intrebari care l-ar putea framanta pe potentialul client;

4) apare de cele mai multe ori pe bloguri, site-uri de nisa, citite de anumite segmente specifice de utilizatori de internet, ceea ce face ca mesajul publicitar camuflat printre randuri sa aiba relevanta pentru aceia ce parcurg advertorialul respectiv;

5) forma clara, concisa, limbajul specific, iata elemente ce confera credibilitate unui advertorial bun;

6) este un text care prin povestea pe care o spune atinge anumite emotii umane, diferentiindu-se de limbajul de lemn al vanzarilor. Precum se stie, in prezent se vand experiente, emotii, nu produse banale de larg consum.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro