Criteriul National

Cum ajutăm cafeneaua pe care o iubim să își revină după încheierea pandemiei

Cum ajutăm cafeneaua pe care o iubim să își revină după încheierea pandemiei
mai 08
12:33 2020

Cum HoReCa a devenit cea mai lovită industrie din întreaga lumea, nu este de mirare faptul ca localurile tale preferate să falimenteze în această perioadă. Mulți antreprenori din București au declarat că nu mai au fondurile necesare pentru redeschiderea cafenelei sau cocktail barului din cauza faptului ca au fost nevoiți să plătească uriașele chirii din București fără să aibă un profit. Pe lângă acest lucru, antreprenorii se gândesc la o penurie de clienți din cauza crizei economice „Cum să vină un om să cumpere de la mine dacă el și-a pierdut locul de muncă sau se află în șomaj tehnic?”.

Fiecare dintre noi avem o obligație morală fața de localul preferat: să îl susținem și să îl ajutăm în această perioada, iar unele cafenele din București au început deja să ia inițiativa pentru încurajarea clienților.

Cum putem ajuta cafenelele îndrăgite să își revină din criza actuală?

Cum putem ajuta cafeneaua dupa pandemie

Una dintre cele mai simple modalități prin care putem ajuta în momentul actual cafeneaua preferată să își revină este prin achiziționarea de carduri valorice. Dând dovadă de solidaritate și de respect pentru colegii săi, Ialoc a creat o platformă prin care clienții fideli pot achiziționa carduri valorice pentru cafenelele sau restaurantele lor preferate pe care să le folosească în respectiva locație după terminarea pandemiei. Ganesha Caffe, cea mai iubită cafenea din București, s-a alăturat acestei inițiative și oferă clienților două tipuri de carduri valorice: fie în valoare de 100 de lei, fie în valoare de 200 de lei.

O altă modalitate prin care ne putem susține afacerea preferată este prin frecventarea acesteia după încheierea pandemiei. Multe cafenele au anunțat că după terminarea pandemiei o să dezinfecteze în amănunt locul și o să își aștepte clienții cu brațele deschise. Printre aceste cafenele se numără și cafeneaua cu specific oriental din București – Ganesha Caffe. Astfel, este foarte important să ne susținem afacerile locale și să începem să le frecventăm din ce în ce mai des pentru ca lucrurile să devină la normalitatea de dinainte de pandemie.

Cea mai simplă modalitate prin care am putea să ajutăm cafeneaua preferată să își revină este prin reclamă. Putem lua exemplul celorlalte state care se promovează an de an atât de frumos încât reușesc să se susțină prin turism. Dacă nu ne ajutăm noi singuri, nimeni nu o să ne ajute. Povestește-le prietenilor, colegilor, despre localul tău preferat și de ce își place să te duci mereu acolo și așa contribui la refacerea cafenelei București pe care o iubești.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul