Criteriul National

Cum alegem hotelul potrivit?

Cum alegem hotelul potrivit?
iulie 09
09:01 2018

Atunci cand avem nevoie de cazare, in 80% din cazuri ne vom gandi la un hotel. In celelalte situatii sunt cuprinse hostelurile si apartamentele/studio-urile din regim hotelier.
Daca vom cauta un hotel, va trebui sa tinem cont de 3 criterii importante

1. Bugetul

Daca nu aveti un buget nelimitat, va trebui sa luati in calcul variante de cazare mai ieftine. Desigur, asta tinand cont si de standardul cu care sunteti obisnuit. Totusi, veti gasi cazare ieftina daca va veti indrepta catre un hostel, un hotel de 2 stele, un studio sau apartament in regim hotelier si de ce nu, un apartament de pe airbnb .

Cele mai ieftine hoteluri sunt cele de o stea insa la 2 stele veti avea un confort sporit si diferenta de bani nu este neaparat foarte mare.

De exemplu, un hotel de 2 stele in Bucuresti, situat relativ central, ofera cazare incepand cu 150 de lei pentru o camera dubla.

In Budapesta preturile sunt cu 30% mai mari iar in Barcelona, o camera dubla decenta, porneste de la 400 de lei pe noapte.

2. Scopul calatoriei si amplasarea.

Daca aveti nevoie de liniste, este bine sa cautati un hotel linistit, pentru a avea un somn cat mai odihnitor. Pentru asta va puteti folosi de review-urile de pe Booking, de exemplu.

Aici veti gasi comentarii despre conditii, personal si alte aspecte.

Scopul calatoriei conteaza mai putin mai ales daca veniti cu masina personala, avand nevoie doar de un loc de parcare la unitatea de cazare.

Totusi, daca sunteti in vizita in Capitala si nu dispuneti de autoturism personal, trebuie sa tineti cont ca hotelul sa fie aproape de o gura de metrou. Daca nu mergeti in Bucuresti sau alta capitala europeana cu metrou, veti fi dependenti de reteaua de transport public sau taxi.

Daca veti calatori in scop de afaceri, poate nu veti avea pretentii la localizarea hotelului, desi ideal ar fi sa fie aproape de zonele unde aveti intalniri sau drumuri de facut. In situatia in care va aflati in vacanta, ideal ar fi sa gasiti cazare cat mai aproape de centrul orasului, oricare ar fi acesta. Astfel veti avea acces rapid din si catre centru si catre obiectivele turistice de vizitat.

3. Obiective turistice

Oriunde ati cauta cazare, ideal este sa gasiti undeva in centrul orasului in care va aflati. Astfel veti putea avea acces rapid la obiectivele turistice importante. In fiecare oras turistic, exista un centru vechi care merita vizitat. Aici veti gasi case vechi, monumente si statui, muzee si biserici vechi. Cu cat sunteti cazati mai central, cu atat va va fi mai usor sa va deplasati intre locatiile pe care doriti sa le vizitati si unitatea de cazare.

Pentru mai multe sfaturi care sa contribuie la o calatorie reusita, nu ezitati sa cereti ajutorul personalului de la hotel, indiferent unde va aflati.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu