Criteriul National

Cum alegem o centrala termica eficienta?

Cum alegem o centrala termica eficienta?
iulie 14
10:58 2017

Ei bine, majoritatea am optat pentru centrala termica pentru acasa fie ca este  vorba de una care functioneaza  pe gaz, energie electrica sau altfel de combusitibil, centralele termice ne ofera o serie de beneficii si avantaje.

Atunci cand hotaram sa cumparam un atfel de produs, trebuie sa tinem cont in primul rand de bugetul pe care il avem, pentru ca va necesita un montaj profesionist si cumpararea altor accesorii necesare pentru o buna functionare. Garantia acestor produse este destul de are si necesita o revizuire a functionalitatii la o perioada de timp de aproximativ un an.

Alegerea sursei de energie este prima intrebare care ne-o adresam atunci cand incepem procesul de cumparare pentru catrebuie sa ne permitem si inntretinerea acesteia pe termen lung. Alimentara cu lemne sau carbune este cea mai ieftina daca optam pentru o centrala termica la casa, fiind urmata de cea pe gaz, folosita cel mai adesea pentru apartamentele de bloc, iar cea din urma este cea pe baza de electricitate fiind si cea mai costisitoare forma de intretinere.

In cazul centralelor electrice se folosesc diverse trucuri tehnologice pentru a le mari fiabilitatea sau pentru a le mari eficienta. Cand vine vorba de cele alimentate cu combustibill solid sau gaz, acestea un un desugn simplu si totodata eficient.

 

Centralele cu gaz si condensare folosesc un sistem de racie care recupereaza din energia folosita si o transforma in apa incalzita, avand un consum mai redus, fiind mai prietenoase cu mediul inconjurator. Aceasta performanta este exprimata sun forma unei valori incadrate intre 104 si 110%.

 

Puterea unei centrale termice se masoara in kW, iar pentru o suprafata de 50 metri patrati, se recomanda folosirea unei centarele cu o putere de 7kW, debitul de apa avand un aport destul de mare in functionarea eficienta a unui astfel de aparat, mai ales ca datele standard trebuie sa fie incadrate intre 20kW si 24, asa ca un model cu 9 litri de apa este minimul acceptat.

 

Boilerul este recomandar deoarece in cazul unei inreruperi de alimentare, acesta pastreaza un volum mare de apa menajera fara a afecta confortul si incalzirea apei necesare pentru uzul normal dintr-o locuinta.

 

Consumul si eficienta este usor de stabilit pentru ca va puteti ghida dupa niste norme standard de clasificare ale unor astfel de sisteme, acestea fiind de la A la A+,  iar la centralele pe gaz acestea se noteaza cu ErP, folosind aceeasi clasificare.

 

Zgomotul emis atunci cand functioneaza ne poate afecta pe termen lung, asa ca incercati sa cumparati un model de centrala unde nivelul de zgomot este de 45db. Arope toate sistemele de  centrala beneficiaza de functia de protectie, functia pentru lipsa apei sau orice alte impedimente care pot pune in dificultate buna functionare a centralei din locuinta dvs. Aici puteti gasi mai multe informatii despre cele mai bune modele ale centralelor termice daca va aflati in etapa de cercetare a pietei in procesul de cumparare.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro