Criteriul National

Cum alegem o centrala termica eficienta?

Cum alegem o centrala termica eficienta?
iulie 14
10:58 2017

Ei bine, majoritatea am optat pentru centrala termica pentru acasa fie ca este  vorba de una care functioneaza  pe gaz, energie electrica sau altfel de combusitibil, centralele termice ne ofera o serie de beneficii si avantaje.

Atunci cand hotaram sa cumparam un atfel de produs, trebuie sa tinem cont in primul rand de bugetul pe care il avem, pentru ca va necesita un montaj profesionist si cumpararea altor accesorii necesare pentru o buna functionare. Garantia acestor produse este destul de are si necesita o revizuire a functionalitatii la o perioada de timp de aproximativ un an.

Alegerea sursei de energie este prima intrebare care ne-o adresam atunci cand incepem procesul de cumparare pentru catrebuie sa ne permitem si inntretinerea acesteia pe termen lung. Alimentara cu lemne sau carbune este cea mai ieftina daca optam pentru o centrala termica la casa, fiind urmata de cea pe gaz, folosita cel mai adesea pentru apartamentele de bloc, iar cea din urma este cea pe baza de electricitate fiind si cea mai costisitoare forma de intretinere.

In cazul centralelor electrice se folosesc diverse trucuri tehnologice pentru a le mari fiabilitatea sau pentru a le mari eficienta. Cand vine vorba de cele alimentate cu combustibill solid sau gaz, acestea un un desugn simplu si totodata eficient.

 

Centralele cu gaz si condensare folosesc un sistem de racie care recupereaza din energia folosita si o transforma in apa incalzita, avand un consum mai redus, fiind mai prietenoase cu mediul inconjurator. Aceasta performanta este exprimata sun forma unei valori incadrate intre 104 si 110%.

 

Puterea unei centrale termice se masoara in kW, iar pentru o suprafata de 50 metri patrati, se recomanda folosirea unei centarele cu o putere de 7kW, debitul de apa avand un aport destul de mare in functionarea eficienta a unui astfel de aparat, mai ales ca datele standard trebuie sa fie incadrate intre 20kW si 24, asa ca un model cu 9 litri de apa este minimul acceptat.

 

Boilerul este recomandar deoarece in cazul unei inreruperi de alimentare, acesta pastreaza un volum mare de apa menajera fara a afecta confortul si incalzirea apei necesare pentru uzul normal dintr-o locuinta.

 

Consumul si eficienta este usor de stabilit pentru ca va puteti ghida dupa niste norme standard de clasificare ale unor astfel de sisteme, acestea fiind de la A la A+,  iar la centralele pe gaz acestea se noteaza cu ErP, folosind aceeasi clasificare.

 

Zgomotul emis atunci cand functioneaza ne poate afecta pe termen lung, asa ca incercati sa cumparati un model de centrala unde nivelul de zgomot este de 45db. Arope toate sistemele de  centrala beneficiaza de functia de protectie, functia pentru lipsa apei sau orice alte impedimente care pot pune in dificultate buna functionare a centralei din locuinta dvs. Aici puteti gasi mai multe informatii despre cele mai bune modele ale centralelor termice daca va aflati in etapa de cercetare a pietei in procesul de cumparare.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo