Criteriul National

Cum alegem un fierastrau pendular?

Cum alegem un fierastrau pendular?
iulie 21
10:46 2017

Avand in vedere faptul ca tehnologia a avansat foarte mult, tot mai multe ustensile s-au transformat in adevarate masinarii menita sa ne usureze munca. Daca inainte se lucra cu  fierastrau manual, acum cei mai multi consumatori care au nevoie de atfel de produse, opteaza pentru cele automate.

Exista numeroase modele pe piata, diferenta o face pretul si functionalitatile. Atunci cand aveti in vedere cumpararea unui astfel de aparat, trebuie sa tineti cont de cat de mult il veti utiliza, materialul din care este facut si mai ales costul de intretinere al acestuia.

Fierastraiele pendulare sunt disponibile atat in varianta cu fir cat si fara. Unul cu fir functioneaza cu alimentarea directa de la energie electrica, dezavantajul fiind in faptul ca limiteaza mobilitatea, firul nefiind tcmai lung, insa nu trebuie sa ai grija bateriilor. Sunt special facute pentru operatiuni de lunga durata, cum ar fi un depozit in care se lucreaza sau se monteaza mobila, iar astfel de aparate sunt necesare.

Fierastraul pendular fara fir sunt mai slabe din punct de vedere al puterii, deoarece acumulatorul ingreuneaza viteza de taiere si implicit aparatul in sine. Bineinteles, bateria se va consuma destul de repede, iar acest model este recomandat pentru materiale usor de taiat.

Puterea motorului consta de fapt in viteza cu care vei lucra, putand fi masurata in Watti. Atsfel ca trebuie sa fie potrivit pentru taierea lemnului, platic, metal sau chiar placi ceramice, indiferent de cat de des este folosit sau nu. Cu ajutorul acestui site de specialitate, puteti face alegerea corecta in functie de nevoi. Materiallele prelucrate cu ajutorul unui fierastrau pendular sunt principala grija, mai ales daca sunt folosite destul de mult in tamplarie, acestea trebuie sa aiba un randament maxim, iar calitatea sa fie un superioara.

Accesoriile unui fierastrau pendular bun constau in rola de ghidaj a panzei si motorul. Cu ajutorul acestora se va putea executa fiecare lucrare in conditii optime si cu un rezultat foarte bun. Trebuie sa avem in vedere si service-ul cu care vom lucra ulterior in cazul unei defectiuni, si aici este vorba de garantia oferita pentru el, fiind absolut necesara mai ales daca este folosit in fiecare zi. Optiunea de viteza variabila este esentiala pentru fiecare piesa sectionta, lumina de ghidare iti ofera o mai buna precizie atunci cand executi lucrari de taiere ale unor piese esentiale.

De obicei, un fierastrau are si un aspirator de praf si de reziduuri pentru a asigura un mediu si o vizibilitate mai buna pe timpul utilizarii lui. Este bine de stiut cum se manevreaza fiecare produs in parte ales, asa ca manualul de instructiuni poate fi de folos in cazul in care va aflati la primul contact cu un astfel de fierastrau.

Fiabiliattea si rezistenta a fost testata inca de la inceputul aparitiei acestor aparate, iar cele recomandate sunt fierastraiele pendulare cu fir, deoarece sunt cele mai rezistente la uzura in timp. Cu toate ca prezinta anumite dezavantaje, sunt mult mai usor de manevrat fiind mai usoare ca si greutate in comparatie cu cele pe baza de acumulatori.

 

Costul este un aspect important din procesul de cumparare al unui astfel de produs, mai ales daca il achizitionati pentru o munca intensa si de lunga durata, ar fi bine sa alegeti cele mai bune dispozitive, de la brand-uri cunoscute pentru a avea o siguranta a calitatii acestora.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo