Criteriul National

Cum alegem un furnizor de găzduire web

Cum alegem un furnizor de găzduire web
mai 28
12:39 2020

Atunci când vine vorba despre crearea unui site web, este esential sa apelezi la serviciile unui furnizor de găzduire web. Un lucru deloc usor de altfel dat fiind numărul mare de furnizori existenți la momentul actual pe piață. Care sunt principalele criterii de luat în considerare? Cum putem alege un furnizor de găzduire web adaptat nevoilor și cerințelor noastre?

 

Tipul de găzduire. Se disting trei tipuri de găzduire web:

  • găzduirea partajată – împarți serverul cu mai multe site-uri ;
  • găzduirea dedicată – ești singurul utilizator al serverului;
  • găzduire cloud – dispui de un server virtual care poate fi redimensionat în funcție de nevoile tale ;

 

Prima soluție este cea mai ieftină dar și cea mai puțin performantă. Nu este adaptată unui site cu trafic puternic spre exemplu dar este ideală pentru un blog de mai mici dimensiuni. Găzduirea dedicată, mai scumpă, îți permite să profiți din plin de server pentru performanțe mai bune. Cloud este ideală pentru site-urile cu trafic mai mare și variabil deoarece reprezintă cea mai flexibilă soluție dar și cea mai scumpă.

 

Posibilitățile de integrare. Dacă folosești un CMS (sistem de gestiune al conținutului) sau o platformă e-commerce, atunci este recomandat ca opțiunea de găzduire aleasă să fie perfect adaptată soluției alese. Majoritatea din furnizorii de găzduire web permit simplificarea instalarii site-urilor folosind CMS-uri mai populare precum Joomla, Prestashop sau WordPress).

 

Resursele disponibile. Furnizorii de găzduire web propun cel mai adesea diferite pachete, diferite oferte, mai mult sau mai puțin adaptate, în funcție de nivelul de performanță căutat pentru site. Spre exemplu,  un mic blog personal nu va avea aceleași nevoi decât un site e-commerce care vinde câteva mii de produse. Trebuie să fii atent la spațiul propus precum și la numărul de baze de date inlcuse.

 

Suportul tehnic. Suportul furnizat de către este la fel de important ca și găzduirea web în sine, mai ales dacă cunoștințele tale tehnice sunt mai limitate. În cazul unei probleme survenite cu site-ul sau cu serverul, reactivitatea și eficiența găzduirii web poate face diferența.

 

Adresele email. Majoritatea furnizorilor de găzduire web propun în egală măsură un serviciu care permite crearea unor adrese de email începând cu numele de domeniu ale site-ului. Trebuie să te asiguri de faptul că alegi o formulă care furnizează suficient de multe adrese, în funcție de numărul de persoane care au nevoie de ele.

 

Securitate. Furnizorul de servicii de găzduire web are în egală măsură o responsabilitate importantă în materie de securitate. Trebuie să te informezi cu privire la capacitatea sa de a-ți proteja datele în caz de pirataj, pană sau alte probleme.

 

Salvarea datelor. Majoritatea furnizorilor de găzduire web permit efectuarea regulată a slavărilor de date pentru a putea reveni la o versiune anterioară în cazul în care apare o problemă. Chiar dacă există alte modalități de a face back-up pentru un site (pliginuri WordPress), asigură-te ca furnizorul de găzduire web include această opțiune.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul