Criteriul National

Cum alegem usile de interior

Cum alegem usile de interior
septembrie 21
11:39 2017

Exista multe tipuri de usi de interior bune. Principalul lucru este sa stii sa alegi usa potrivita pentru interiorul locuintei tale.

In primul rand trebuie sa intelegi ca o usa de interior nu este doar un obiect functional, aceasta avand si o functie decorativa importanta. Usa perfecta va avea un design frumos si va fi, de asemenea, capabila sa ofere un grad ridicat de izolare a zgomotului si temperaturilor extreme.

Ce tip de usa interioara este cel mai potrivit? Raspunsul la aceasta intrebare este foarte dificil, deoarece fiecare dintre potentialii clienti va avea propriul raspuns. Pentru a nu te trezi ca platesti sume prea mari, este bine sa va orientati de la inceput asupra caracteristicilor pe care le vor avea usile dumneavoastra si sa alegeti un magazin de calitatea, asa cum este Nova Design. Acest lucru va va ajuta sa alegeti modelul care sa va satisfaca pe deplin nevoile dvs.

Iata de ce trebuie sa tineti cont inainte de a cumpara un set de usi de interior:

Constructia – Exista mai multe tipuri de modele de usi de interior. Cea mai obisnuita este usa standard cu balamale pe o parte. Pentru unele birouri si case unde exista deschideri largi exista posibilitatea montarii unei usi formata din doua panouri. Pentru spatiile mici, usile coupe se vor potrivi cel mai bine pentru ca au sine (de asemenea, ele pot fi single sau duble). Aceasta usa economiseste spatiu. Acelasi lucru se poate spune despre usa plianta. Daca aveti niste intrari arcuite, puteti sa comandati un cadru arcuit corespunzator.

Materialele – Calitatea si proprietatile materialelor sunt cele care ofera frumusete si rezistenta usii interioare. Majoritatea fabricilor ofera usi de interior din lemn, MDF, PAL sau placi aglomerate, laminat CPL etc. Lemnul este cel mai traditional, mai frumos si mai scump material. Usile din lemn masiv sunt durabile, dar au si dezavantaje; ele sunt destul de grele si necesita ingrijire speciala, iar fara tratament special nu sunt adecvate camerelor cu umiditate ridicata, cum ar fi baile.

MDF are toate avantajele lemnului, dar preturile pentru produsele din acest material sunt mult mai mici. Usile din MDF rezista ani de zile, ele nu sunt deformate de umiditate si sunt disponibile cu orice finisaj.

PAL-ul este cele mai ieftin material, fiind mai putin rezistent in comparatie cu lemnul masiv si MDF. Chiar daca durabilitatea este mai mica, usile din PAL sunt inca populare datorita pretului si rezistentei la umiditate.

Usile din sticla sablata sunt instalate cel mai adesea in incaperi cu umiditate ridicata, dar sunt adesea folosite intr-un interior modern, in stil hi-tech. Aceasta usa, fara exagerare, poate dura pentru totdeauna. La capitolul minusuri, acest tip de usa este foarte grea.

Designul – Fabricile produc usi de interior cu diferite modele si finisaje. Usile din lemn masiv vopsit si lustruit pastreaza in acelasi timp culoarea si textura unica a lemnului. De asemenea exista usile din MDF, PAL si PFL acoperite cu laminat durabil de diferite culori, materiale care pot simula in mod fiabil lemnul.

Exista diverse tipuri de design in ceea ce priveste usile de interior; de la clasic la modern, de la high-tech la stilul provensal, de la minimalism la art deco. Atunci cand alegeti usa, luati in considerare stilul general al interiorului. De exemplu, in cazul in care camera este mobilata in stil rustic cu tendinte etnice, o usa rece din sticla mata este putin probabil sa fie o alegere potrivita.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo