Criteriul National

Cum alegem usile de interior

Cum alegem usile de interior
septembrie 21
11:39 2017

Exista multe tipuri de usi de interior bune. Principalul lucru este sa stii sa alegi usa potrivita pentru interiorul locuintei tale.

In primul rand trebuie sa intelegi ca o usa de interior nu este doar un obiect functional, aceasta avand si o functie decorativa importanta. Usa perfecta va avea un design frumos si va fi, de asemenea, capabila sa ofere un grad ridicat de izolare a zgomotului si temperaturilor extreme.

Ce tip de usa interioara este cel mai potrivit? Raspunsul la aceasta intrebare este foarte dificil, deoarece fiecare dintre potentialii clienti va avea propriul raspuns. Pentru a nu te trezi ca platesti sume prea mari, este bine sa va orientati de la inceput asupra caracteristicilor pe care le vor avea usile dumneavoastra si sa alegeti un magazin de calitatea, asa cum este Nova Design. Acest lucru va va ajuta sa alegeti modelul care sa va satisfaca pe deplin nevoile dvs.

Iata de ce trebuie sa tineti cont inainte de a cumpara un set de usi de interior:

Constructia – Exista mai multe tipuri de modele de usi de interior. Cea mai obisnuita este usa standard cu balamale pe o parte. Pentru unele birouri si case unde exista deschideri largi exista posibilitatea montarii unei usi formata din doua panouri. Pentru spatiile mici, usile coupe se vor potrivi cel mai bine pentru ca au sine (de asemenea, ele pot fi single sau duble). Aceasta usa economiseste spatiu. Acelasi lucru se poate spune despre usa plianta. Daca aveti niste intrari arcuite, puteti sa comandati un cadru arcuit corespunzator.

Materialele – Calitatea si proprietatile materialelor sunt cele care ofera frumusete si rezistenta usii interioare. Majoritatea fabricilor ofera usi de interior din lemn, MDF, PAL sau placi aglomerate, laminat CPL etc. Lemnul este cel mai traditional, mai frumos si mai scump material. Usile din lemn masiv sunt durabile, dar au si dezavantaje; ele sunt destul de grele si necesita ingrijire speciala, iar fara tratament special nu sunt adecvate camerelor cu umiditate ridicata, cum ar fi baile.

MDF are toate avantajele lemnului, dar preturile pentru produsele din acest material sunt mult mai mici. Usile din MDF rezista ani de zile, ele nu sunt deformate de umiditate si sunt disponibile cu orice finisaj.

PAL-ul este cele mai ieftin material, fiind mai putin rezistent in comparatie cu lemnul masiv si MDF. Chiar daca durabilitatea este mai mica, usile din PAL sunt inca populare datorita pretului si rezistentei la umiditate.

Usile din sticla sablata sunt instalate cel mai adesea in incaperi cu umiditate ridicata, dar sunt adesea folosite intr-un interior modern, in stil hi-tech. Aceasta usa, fara exagerare, poate dura pentru totdeauna. La capitolul minusuri, acest tip de usa este foarte grea.

Designul – Fabricile produc usi de interior cu diferite modele si finisaje. Usile din lemn masiv vopsit si lustruit pastreaza in acelasi timp culoarea si textura unica a lemnului. De asemenea exista usile din MDF, PAL si PFL acoperite cu laminat durabil de diferite culori, materiale care pot simula in mod fiabil lemnul.

Exista diverse tipuri de design in ceea ce priveste usile de interior; de la clasic la modern, de la high-tech la stilul provensal, de la minimalism la art deco. Atunci cand alegeti usa, luati in considerare stilul general al interiorului. De exemplu, in cazul in care camera este mobilata in stil rustic cu tendinte etnice, o usa rece din sticla mata este putin probabil sa fie o alegere potrivita.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu