Criteriul National

Cum alegeti firma care sa va ajute la repatriere decedati

Cum alegeti firma care sa va ajute la repatriere decedati
octombrie 28
12:14 2019

20160305_094338-576x1024

Eram sfasiata sufleteste, cand a trebuit sa aleg firma care sa imi ofere servicii repatriere decedati, desi nu aveam deloc experienta, dar m-am ghidat dupa criterii practice. Iata care au fost acestea!

  1. Sa fie oameni de cuvant, adica sa ma pot baza pe ei ca imi aduc decedatul la timp acasa.

Cum am putut verifica seriozitatea firmelor de pompe funebre? Am solicitat oferta de repatriere, sa vad in cat timp imi raspund.

Sfatul meu este sa alegeti firma care va raspunde dupa cel mai tarziu o ora. In situatia grava si urgenta in care te afli, nu poti accepta intarzieri mai mari. Acesta este un criteriu sigur de verificare, fiindca daca aici in tara, operatorul nu este prompt, ce garantie aveti ca in Italia echipa isi va face treaba la timp?

  1. Sa comunice pretul direct, de la inceput. Nu imi plac prestatorii de servicii care nu ii spun omului in fata de la inceput pretul! Mi se pare corect ca omul care are nevoie de repatriere, sa stie de la inceput la cat se ridica tariful repatrierii.
  2. Explicatiile de pe site sa coincida cu cele oferite la telefon si sa se specifice clar ce lucruri si manopere sunt incluse in tariful total al repatrierii.

Firma aleasa de mine a trecut cu brio de toate aceste teste. De pe site si de la telefon am aflat ca pretul cuprind operatiuni complexe si recuzita necesara repatrierii decedatului, dupa cum urmeaza:

-pregatirea trupului neinsufletit. Aici intra toaletarea, imbalsamarea, imbracarea, dar si procurarea actelor care insotesc transportul.

-cele doua sicrie obligatorii, primul din zinc in totalitate, al doilea din lemn, capacul si sigilarea acestuia, crucea si inscriptionarea ei.

-transportul funerar cu masina autorizata, prevazuta cu frig si condusa de soferi empatici, politicosi si responsabili.

Evident ca discutam de distante de mii de kilometri, parcurse in doua-trei zile. Se depune un efort mare pentru repatriere decedati, dar sarcinile sunt exemplar indeplinite, fiindca in spatele fiecarui caz in parte sta o echipa inimoasa, care se sincronizeaza perfect ca masina sa plece cat mai repede cu decedatul acasa, in locul in care este asteptat de ai sai.

De nu ar fi aceasta desfasurare de forte, sicriele in stoc, cunostinte legate de legislatia funerara si de pregatirea trupului neinsufletit, rapatrierea ar deveni imposibila.

Ultimul test de verificare este cel al satisfactiei fostilor clienti.

Intotdeauna clientii multumiti au cuvinte de recunostinta la adresa celor care ii ajuta sa isi aduca mortii acasa.

Puneti toate acestea cap la cap si va vor conduce in mod sigur la cea mai buna firma de sevicii funerare, care ofera servicii de repatriere!

Nu pot uita modul elegant in care m-au tinut la curent cu traseul masinii, cu rezolvarea tuturor problemelor legate de pregatirea documentelor, a trupului neinsufletit, a manipularii sicrielor si linistea pe care am avut-o, cand am putut mangaia cu drag sicriul depus pe catafalc! Am primit un ajutor care valoreaza milioane de euro, fiindca mi-a linistit constiinta.

Firmele de pompe funebre serioase respecta 100% termenii contractuali si mai mult de-atat redau decedatii celor care doresc sa le organizeze ceremonii decente de ramas-bun.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul