Criteriul National

Cum alegeti fotograful potrivit pentu nunta voastra

Cum alegeti fotograful potrivit pentu nunta voastra
septembrie 07
18:50 2015

Chiar daca nu par din exterior, nuntile sunt incredibil de complexe. De la aranjarea la mese a invitatiilor, stabilirea decoratiunilor, alegerea meniului si pana la alegerea celui mai potrivit fotograf de nunta, numarul de optiuni posibile e covarsitor, astfel ca orice decizie in domeniu devine dintr-o data foarte dificila.
Spre deosebire de majoritatea elementelor unei nunti, alegerea unui fotograf nunta bun este poate cea mai dificila alegere, iar asta pentru ca rezultatele nu sunt tangibile decat dupa nunta. Prajiturile pot fi gustate inainte, la fel si meniul, decoratiunile pot fi vazute inaintea evenimentului, insa fotografiile nu pot fi vazute decat dupa, dupa ce fotograful isi va fi facut munca.
Asadar, cum se alege fotograful potrivit din multimea de studiouri de fotografie deschise si din multimea de oferte? In orice caz, nu se alege dupa cel mai mic pret, caci atunci cand vine vorba de servicii, cel mai mic pret implica de obicei servicii de amatori, implicit o calitate redusa. De regula, pentru a fi siguri ca faceti alegerea cea mai buna ar trebui sa invatati din greselile altor cupluri si sa respectati o serie de masuri de bun simt precum:
1. Alegerea stilului potrivit. Unii fotografi sunt foarte buni pe portrete, dar nu stralucesc cand vine vorba sa surprinda intamplari sau emotii, la fel cum unii sunt foarte buni la acest capitol, dar nu stralucesc la capitolul portrete. Odata ce stiti cam ce fel de poze preferati, va puteti orienta catre cei specializati pe ceea ce vreti;
2. Stabiliti intalniri cu mai multi fotografi. In cursul acestor intalniri ar trebui sa puteti vedea cateva albume foto, preferabil cu fotografii de tipul celor dorite de catre voi, sa aflati exact ce vi se ofera si la ce pret, in cat timp se livreaza albumele si pozele dupa nunta etc;
3. Multi dintre fotografii buni au deja contracte pentru lunile care urmeaza, astfel ca daca vreti ca o anume persoana sa fie cel care va imortalizeaza cele mai frumoase momente ale nuntii, ar fi bine sa vorbiti din timp, preferabil cu cateva luni inainte, eventual chiar sa si incheiati un contract in momentul in care bateti palma.
4. Cereti feedback din partea fostilor clienti. De regula, orice studio are o sectiune de feedback, unde ar trebui sa puteti vedea parerile fostilor clienti. Daca nu, puteti intreba pe forumuri sau pe grupurile de Facebook;
5. Asigurati-va ca personalitatile voastre sunt compatibile. Un fotograf bun isi intelege clientii, stie ce sa pozeze si cand sa pozeze, dar in acelasi stim isi avertizeaza clientii referitor la cadrele problematice. Daca exista o comunicare buna cu fotograful, iar acesta stie ce face, e imposibil ca pozele de la nunta sa nu fie reusite.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo