Criteriul National

Cum alegeti fotograful potrivit pentu nunta voastra

Cum alegeti fotograful potrivit pentu nunta voastra
septembrie 07
18:50 2015

Chiar daca nu par din exterior, nuntile sunt incredibil de complexe. De la aranjarea la mese a invitatiilor, stabilirea decoratiunilor, alegerea meniului si pana la alegerea celui mai potrivit fotograf de nunta, numarul de optiuni posibile e covarsitor, astfel ca orice decizie in domeniu devine dintr-o data foarte dificila.
Spre deosebire de majoritatea elementelor unei nunti, alegerea unui fotograf nunta bun este poate cea mai dificila alegere, iar asta pentru ca rezultatele nu sunt tangibile decat dupa nunta. Prajiturile pot fi gustate inainte, la fel si meniul, decoratiunile pot fi vazute inaintea evenimentului, insa fotografiile nu pot fi vazute decat dupa, dupa ce fotograful isi va fi facut munca.
Asadar, cum se alege fotograful potrivit din multimea de studiouri de fotografie deschise si din multimea de oferte? In orice caz, nu se alege dupa cel mai mic pret, caci atunci cand vine vorba de servicii, cel mai mic pret implica de obicei servicii de amatori, implicit o calitate redusa. De regula, pentru a fi siguri ca faceti alegerea cea mai buna ar trebui sa invatati din greselile altor cupluri si sa respectati o serie de masuri de bun simt precum:
1. Alegerea stilului potrivit. Unii fotografi sunt foarte buni pe portrete, dar nu stralucesc cand vine vorba sa surprinda intamplari sau emotii, la fel cum unii sunt foarte buni la acest capitol, dar nu stralucesc la capitolul portrete. Odata ce stiti cam ce fel de poze preferati, va puteti orienta catre cei specializati pe ceea ce vreti;
2. Stabiliti intalniri cu mai multi fotografi. In cursul acestor intalniri ar trebui sa puteti vedea cateva albume foto, preferabil cu fotografii de tipul celor dorite de catre voi, sa aflati exact ce vi se ofera si la ce pret, in cat timp se livreaza albumele si pozele dupa nunta etc;
3. Multi dintre fotografii buni au deja contracte pentru lunile care urmeaza, astfel ca daca vreti ca o anume persoana sa fie cel care va imortalizeaza cele mai frumoase momente ale nuntii, ar fi bine sa vorbiti din timp, preferabil cu cateva luni inainte, eventual chiar sa si incheiati un contract in momentul in care bateti palma.
4. Cereti feedback din partea fostilor clienti. De regula, orice studio are o sectiune de feedback, unde ar trebui sa puteti vedea parerile fostilor clienti. Daca nu, puteti intreba pe forumuri sau pe grupurile de Facebook;
5. Asigurati-va ca personalitatile voastre sunt compatibile. Un fotograf bun isi intelege clientii, stie ce sa pozeze si cand sa pozeze, dar in acelasi stim isi avertizeaza clientii referitor la cadrele problematice. Daca exista o comunicare buna cu fotograful, iar acesta stie ce face, e imposibil ca pozele de la nunta sa nu fie reusite.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo