Criteriul National

Cum alegi cea mai buna tabla magnetica?

Cum alegi cea mai buna tabla magnetica?
iunie 17
10:41 2021

Atunci cand vine vorba despre mobilier scolar, tabla ocupa un loc extrem de important, chiar daca este mai mult un accesoriu decat o piesa de mobilier. Aceasta este elementul principal al unei sali de clasa, fiind un important spatiu educativ.

Daca in trecut tabla scolara era definita prin dimensiuni foarte mari, o culoare neagra si o structura casanta din sticla, astazi din ce in ce mai multe scoli opteaza pentru tablele magnetice.

De ce tabla magnetica?

Pentru ca este o varianta mai usoara, mai putin periculoasa pentru cei mici si mai usor de folosit. Tabla magnetica este confectionata din mai multe straturi de materiale feromagnetice si se remarca prin faptul ca permite lipirea magnetilor si scrierea cu markere colorate. Tabla magnetica este prezenta atat in scoli, cat si in foarte multe birouri si spatii de prezentare.

Cum alegi cea mai buna tabla magnetica?

Exista cateva criterii importante de care trebuie sa tii cont:

1. Tipul tablei. Ai de ales intre tabla magnetica lacuita, tabla magnetica ceramica, tabla magnetica din sticla, tabla magnetica melaminata si tabla magnetica acrilica. Tabla lacuita este rezistenta la zgarieturi si este atractiva din punct de vedere al costurilor, cea ceramica nu se murdareste, este dura si poate avea o durata de viata de pana la 25 de ani, cea din sticla este placuta din punct de vedere estetic, cea melaminata este usoara si ieftina iar cea acrilica este mai rezistenta la zgarieturi decat cea melaminata si poate fi achizitionata la un pret atractiv.

2. Numarul de suprafete de scris. Desi cele mai populare sunt tablele magnetice simple, foarte atractive sunt is cele care se rotesc in jurul axului, oferind doua suprafete de scris.

3. Tipul de fixare. In general, tablele magnetice didactice, folosite in scoli, licee si universitati sunt prinse de perete si au dimensiuni generoase. Exista si table magnetice mobile, care pot fi deplasate pe roti sau table cu picioare, care sunt fixate pe un trepied, insa la nevoie pot fi mutate.

In principiu, atunci cand achizitionezi o tabla magnetica trebuie sa urmaresti cateva elemente foarte importante: modul in care aceasta se prinde de perete, flexibilitatea pe care o ofera la scriere si la stergerea elementelor scrise, dimensiuni, accesoriile alaturi de care vine si materialul din care este construita. Daca este bine aleasa, o tabla magnetica isi poate face treaba pentru multi ani, deservind mai multe generatii.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Razvan Nemesu

Razvan Nemesu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul