Criteriul National

Cum alegi cel mai bun lapte pentru un sugar?

Cum alegi cel mai bun lapte pentru un sugar?
noiembrie 29
14:16 2019

Prima alegere în hrănirea unui copil nou născut în primele sale luni de viață ar trebui să fie întotdeauna laptele matern. Din nefericire, acest lucru nu este întotdeauna posibil și atunci este nevoie îl să fie înlocuit cu lapte praf pentru sugari, produs alimentar ce are o compoziție nutritivă aproape similară cu acela natural. El este în armonie cu fiecare perioadă de creștere a celui mic.

Pe piață există multe formule de lapte praf atât pentru sugarii sănătoși, cât și pentru acei copii care au nevoie de un lapte special, inclusiv pentru cazurile în copiii manifestă fenomenele de regurgitare, intoleranță alimentară și tulburări gastrointestinale, diverse alergii.

Cazuri în care mama nu poate să își hrănească natural copilul

Se poate apela cu încredere la formulele de lapte praf Topfer potrivite dacă mămica nu poate alăpta sau atunci când copilul are unele dificultăți în digerarea laptelui matern.

Iată câteva dintre aceste situații:

- mama urmează anumite tratamente medicale, precum chimioterapia,  scheme medicamentoase contra TBC-ului sau i se administrează anumite tratamente medicale agresive cu substanțe care pot trece laptele matern;

- mama este consumatoare de droguri de diferite tipuri;

- cel mic are fenilcetonurie, caz în care se poate folosi în lapte praf fără fenilalanină;

- mama nu are suficient lapte pentru a hrăni așa cum trebuie bebelușul;

- cel mic nu ia greutate suficient, iar alăptarea poate să fie completată cu o formulă de lapte praf adaptată nevoilor sale;

- mama este bolnavă de SIDA, cancer sau tulburări psihice grave;

- mama are ciuperci, bacterii, hepatită B sau C – boli cu încărcătură virală mare, herpes activ la sân sau sfârc și este nevoie de întreruperea alimentației naturale;

- cel mic are galactozemie și atunci trebuie hrănit doar cu formule de lapte praf pe bază de soia.

Uneori hrănirea se poate face doar temporar cu lapte praf, în alte cazuri acesta va fi unicul aliment pe care cel mic îl va primi în primele luni de viață.

Laptele praf obișnuit regulat poate să fie folosit pentru copiii sănătoși, fără riscuri de alergii, disconfort, gastrită sau boli metabolice.

Există mai multe mărci disponibile la vânzare, toate având compoziții similare de nutrienți care pot sau nu să fie completate cu probiotice, prebiotice, acizi grași polinesaturați cu catenă lungă și nucleotide.

Întotdeauna, la alegerea unei formule de lapte praf potrivite pentru sugari trebuie să se țină cont de vârsta copilului, deoarece în timpul fiecărei etape din dezvoltarea sa are nevoi specifice. Aceste etape sunt cuprinse între 0 și 6 luni, 6 luni și un an, peste un an.

În practică se manifestă frecvent alergia copiilor la proteinele din lapte de vacă. Este cea mai frecventă alergie alimentară în copilărie, când sistemul imunitar este încă imatur și sensibil la antigene, lucrul ce se manifestă prin roșeață generalizată, mâncărimi și vărsături.

Aproximativ 3% dintre copii au alergie la proteinele prezente în laptele de vacă în copilărie, dezvoltând în principal intoleranță la acest tip de lapte între trei și cinci ani.

În cazul bebelușilor e nevoie de un lapte praf de calitate și dacă au antecedente familiale în materie de alergie. În acest caz un lapte hipoalergenic este cel mai indicat pentru a fi administrat micuților.

Refluxul gastroesofagian este frecvent la bebelușii sănătoși datorită insuficientei dezvoltări a sfincterului esofagian.

În aceste cazuri se poate ajunge până la pierderi importante în greutate și chiar la malnutriție, fenomene extrem de dăunătoare pentru dezvoltarea normală din punct de vedere fizic a celui mic.

Un lapte praf antireflux este cel mai indicat deoarece are o compoziție ceva mai îngroșată.

Pe site-ul elaptepraf.ro găsiți cele mai bune formule de lapte praf destinate sugarilor, iar prețurile sunt cu adevărat competitive. Cumpărați-le de acolo!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul