Criteriul National

Cum alegi cel mai bun nume de domeniu pentru website-ul tău?

Cum alegi cel mai bun nume de domeniu pentru website-ul tău?
august 14
14:13 2020

Dacă ai un website performant și un business de calitate, oamenii vor vizita website-ul tău, indiferent de numele pe care acesta îl are. Însă la fel de real este și faptul că unul dintre elementele ce pot asigura succesul site-ului sau, dimpotrivă, îngroparea lui în anonimatul a milioane de domenii, este tocmai numele ales.

Dar de ce este numele de domeniu un factor atât de important? Pentru că reprezintă, la propriu, „prima impresie” – url este primul element pe care potențialii vizitatori îl vor vedea, găzduirea domeniului fiind esențială. Mai mult, acesta definește brandul – numele domeniului poate fi definitoriu pentru celebritatea mărcii promovate. În plus, cu toate că EMD – exact match domain – nu mai sunt de actualitate, cuvintele cheie utilizate într-un denumirea unui domeniu pot ajuta la îmbunătățirea rating-ului în motoarele de căutare. 

Cele mai importante ținte de urmărit în căutarea unui nume de domeniu potrivit ar fi:

  1. Alege un nume care „sună bine” și poate deveni o marcă de notorietate. Nu trebuie să aibă în mod necesar o semnificație anume, dar trebuie să fie unic, ușor de pronunțat și de memorat. Pentru a facilita procesul de brainstorming de identificare a denumirii, se pot combina, de exemplu, cuvinte care au o semnificație relevantă pentru afacere cu sufixe sau prefixe care, deși nu sunt utilizate, adaugă o notă distinctă, atrăgătoare.
  2. Numele ar trebui să fie:
  • scurt, preferabil sub 15 caractere, inclusiv extensia – datagenetics.com a efectuat un studiu care arată că numele au, în medie, 12 caractere;
  • simplu – alcătuit doar din cuvinte, fără cifre sau caractere speciale, elemente de punctuație, cratime;
  • predictibil – greșelile de scriere intenționate tind să fie „corectate” involuntar de către potențialii vizitatori și astfel aceștia, în fapt, nu pot accesa domeniul cu un nume scris intenționat greșit pentru identificare.
  1. Evită asocierile nefericite de nume, sufixe, prefixe.
  2. Alege un nume de domeniu al cărui proprietar de drept poți fi. Pentru aceasta este necesar să verifici măcar primele două pagini afișate de motorul de căutare, pentru a nu avea surpriza neplăcută de a fi acționat în judecată sau pur și simplu să ți se refuze înregistrarea domeniului.
  3. Verificarea istoricului numelui de domeniu, dacă acesta există și dacă se intenționează achiziționarea sa. Acesta este un pas deosebit de important pentru că, în cel mai fericit caz, numele de domeniu are o reputație decentă și asta nu poate fi decât un beneficiu în ceea ce privește ranking-ul SEO. Însă, foarte multe cazuri, reputația este cu precădere negativă (site-uri asociate cu activități ilegale, nelicențiate – pornografie, jocuri de noroc, etc.).
  4. Folosește un generator de nume de domeniu. Deși este o metodă mai puțin indicată, apanaj al oamenilor mai puțin inspirați sau pur și simplu neinteresați în a depune un efort concertat în găsirea unui nume bun, generarea aleatorie poate oferi surprize de proporții.
  5. Nu amâna înregistrarea domeniului. De obicei, numele de domeniu inspirate fac obiectul înregistrării de către persoane care au făcut o afacere din vânzarea acestor denumiri.

Pentru a efectua verificările de disponibilitate necesare, încearcă să folosești extensia .com – aceasta fiind și cea mai utilizată la nivel mondial. Sau, dacă publicul țintă pentru website este situat într-o anumită țară ori face parte dintr-o anumită categorie, poți folosi un TLD (top-level domain) special – .ro pentru români, de exemplu.

Deși poate părea o preocupare banală, lipsită de importanță în comparație cu realizarea website-ului, de exemplu, alegerea numelui domeniului este deosebit de importantă și trebuie tratată cu maximum de seriozitate. Pentru că se poate dovedi a fi un detaliu neobservat de public, atașat unei afaceri decente, ori se poate transforma într-o asociere cu un proiect de succes, cu un website realizat profesional, performant și cu un ranking SEO extraordinar.  

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul