Criteriul National

Cum alegi corect pistolul de vopsit?

Cum alegi corect pistolul de vopsit?
august 09
08:59 2019

Vopsitul poate sa fie un proces destul de dificil si migalos, atata vreme cat este realizat cu clasica pensula sau cu un trafalet. Totusi, daca alegi pistol de vopsit s-ar putea sa descoperi ca este foarte usor sa aplici vopsea pe orice: pe gard, pe terasa, pe pereti sau oriunde ai nevoie de putina culoare. Din fericire, pistoalele de vopsit sunt din ce in ce mai bine construite si ofera o multime de avantaje:

  • Asigura o aplicare uniforma a vopselei;
  • Nu necesita cine stie ce abilitati pentru a putea fi folosit;
  • Ofera acces rapid inclusiv catre locurile mici si inguste;
  • Genereaza economie de vopsea.

Singura provocare pe care o ai daca vrei sa vopsesti cu un pistol de vopsit este legata de pistol. Cum alegi un astfel de produs?

Cel mai bun pistol de vopsit. Criterii de alegere

Un prim criteriu de care trebuie sa tii cont este tehnologia folosita. Vei descoperi doua tipuri de pistoale: cele care functioneaza pe baza de aer comprimat si cele care nu au nevoie de aer pentru a pulveriza vopseaua. Pentru o eficienta maxima in vopsirea obiectelor de mobilier sau a caroseriei masinii, ceele mai bune pistoale sunt cele pe baza de aer comprimat. Acestea asigura un strat foarte subtire si uniform si o culoare perfecta.

Daca vrei productivitate foarte mare, in schimb, pistoalele fara aer comprimat, cadre folosesc presiunea din rezervor, sunt cele mai potrivite. Acestea sunt ideale pentru suprafetele exterioare si sunt foarte eficiente. Partea mai putin placuta la ele este faptul ca nu asigura precizie.

Daca ai luat o decizie in ceea ce priveste tipul de pistol de care ai nevoie, trebuie sa te asiguri ca acesta este dotat cu functiile corecte. Performantele pe care trebuie sa le urmaresti sunt urmatoarele:

  • debitul de vopsire. In functie de valoarea acestuia poti sa controlezi timpul necesar vopsirii;
  • Puterea. Aceasta poate sa fie intre 200 si 650W si conteaza in functie de proiectul pe care il ai. La lucrarile exterioare s-ar putea sa ai nevoie de o putere mai mare. La lucrarile mici, de detaliu, este suficient un pistol cu putere ceva mai mica.
  • Dimensiunea rezervorului. Este un alt aspect care conteaza si poate sa genereze confort. In principiu, trebuie sa te asiguri ca numarul de incarcari de care ai nevoie in timpul procesului de vopsire este cat mai mic.
  • Dispersia. O valoare decenta a dispersiei este de 50-100 de mililitri pe minut. Incearca sa eviti pistoalele care au o valoare mai mica de atat.

De asemenea, un pistol de vopsit poate avea nevoie si de o serie de accesorii, cum ar fi o unitate cu motor si ventilator sau accesorii de intretinere.

Daca ai reusit sa achizitionezi un pistol de vopsit, poti sa il folosesti pe termen lung si foarte lung, in conditiile in care multe dintre aceste aparate sunt bine construite. Totul este sa ajungi la modelul care ti se potriveste.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei