Criteriul National

Cum alegi dentistul potrivit?

Cum alegi dentistul potrivit?
noiembrie 02
13:53 2018

Teama de dentist este o problema cu care se confrunta foarte mutli oameni. De cele mai multe ori insa, se ajunge la un punct in care teama nu mai are nicio putere in fata durerii sau in fata impactului social pe care il are o gura fara dinti, asadar, trebuie sa ajungi la un dentist. Daca faci parte din categoria de oameni care se teme de dentist si nu a calcat prea des prin cabinetul stomatologic, trebuie sa te orientezi in functie de cateva criterii. Este important ca dentistul sa fie intelegator si sa iti poata oferi linistea de care ai nevoie.

Cum alegi, asadar, dentistul potrivit?

1. Cauta un dentist in zona ta. Este bine sa poti ajunge rapid la cabinet, in caz de urgenta. Daca esti din sectorul 6, cauta un cabinet stomatologic sector 6 Bucuresti. Ai o multime de optiuni, asadar ai toate sansele sa gasesti varianta ideala.

2. Discuta cu dentistul inainte de a merge la prima sedinta. Poarta o discutie cu dentistul si vezi cum de intelegi cu el. De asemnea, asigura-te ca iti cere un istoric medical. Nu pare a fi un lucru foarte important, insa este. Daca iti cere un istoric medical inseamna ca ii pasa de eventualele conditii medicale pe care le ai, de alergii si de istoricul stomatologic. Astfel, sansele sa faca ceva grsit sunt minime.

3. Informeaza-te in legatura cu aparatura folosita de dentist. Evident, specialistul care se joaca cu dintii tai este important. Este importanta pregatirea pe care o are si de asemenea, este important modul in care iti vorbeste. In aceeasi masura insa, este importanta aparatura pe care o foloseste. Tehnologia moderna a facut ca dentistul sa nu mai fie atat de infricosator iar durerea sa fie cu adevarat inexistenta ( cel putin cea din timpul tratamentului ). Tocmai de aceea, daca scaunul pare ca are 50 de ani si descoperi lucruri ruginite prin jur, fugi cat te tin picioarele pana la urmatorul cabinet.

4. Verifica daca dentistul este atent la normele de igiena. Micile detalii sunt importante. Spre exemplu, este important sa isi curete spatiul de lucru dupa fiecare pacient si sa foloseasca intotdeauna ustensile sterilizate. Acorda atentie acestui lucru si totul va decurge normal. In plus, vei descoperi ca mersul la dentist poate sa fie o simpla rutina, pe care o vei face fara niciun fel de teama.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu