Criteriul National

Cum alegi, foloseşti şi întreţii în mod corect o tablă magnetică?

Cum alegi, foloseşti şi întreţii în mod corect o tablă magnetică?
august 23
14:35 2021

Tabla magnetica este una din cele mai bune investiţii pe care le pot face atât reprezentanţii unei companii, cât şi persoanele care lucrează la domiciliu, predau sau ţin cursuri. Oamenii încep să aprecieze la adevărata lor valoare tabla magnetică atât acasă, în cadrul organizaţiilor pe care le administrează, în companii şi în instituţii de învăţământ, pentru că îi ajută să vizualizeze mai bine ideile şi planurile pe care le au şi să devină persoane mult mai organizate.

Moduri versatile de folosire a unei table magnetice

Cele mai versatile modalităţi de a folosi acasă o tablă magnetică atât de către cei ce practica telemunca, dar şi de către cei ce învață spre exemplu de acasă sau gestionează o afacere sunt:

 • sub formă de organizator, pentru liste de cumpărături, pentru lista cu lucruri de îndeplinit pe ziua următoare, pentru task-urile la locul de muncă sau la şcoală;
 • sub formă de calendar, ideală pentru a marca evenimentele importante ale lunii în curs, în care se pot folosi şi magneţi;
 • sub forma unei zone de inspiraţie, în care pot fi notate idei, citate, notiţe, pot fi făcute schiţe, pot fi lipite fotografii, lucrări, cuvinte motivaţionale;
 • sub formă de ajutor pentru prezentări, pentru cei ce nu au timp să facă un slideshow în PPT şi doresc să expună ideile pe care le au în mod vizibil, provocând interlocutorii să îşi scrie ideile şi răspunsurile la întrebări pe post it-uri ce vor fi lipite pe tablă;
 • sub formă de tablou pentru copiii creativi care obişnuiesc să deseneze sau să scrie pe pereţi.

Cum se întreţine în mod corect tabla magnetică?

Tabla magnetică de bună calitate este menită să ţină utilizatorii o perioadă mare de timp, dovedindu-se o investiţie pe termen lung, cu condiţia să fie respectate următoarele recomandări şi utilizatorii sa:

 • evite umiditatea sau variaţiile mari de temperatura pentru a nu se umflă şi a nu forma ondulaţii;
 • cureţe tabla magnetica numai cu substanţe speciale, cu spray-uri şi bureţi speciali sau şerveţele pentru tabla magnetică;
 • protejeze tabla magnetică de şocuri pentru a nu se deteriora. De asemenea, tabla magnetică trebuie ferită şi de obiecte ascuţite ce pot provoca zgârieturi;
 • nu folosească markere permanente care vor fi foarte greu de şters şi pot deteriora complet o porţiune a tablei magnetice.

Cum alegi cea mai bună tabla magnetică?

Pentru a alege cea mai bună tabla magnetică, este necesar ca potenţialii cumpărători să nu ţină cont numai de cele mai ieftine oferte, ci şi de alte criterii importante:

 • tipul tablei magnetice.  În timp ce tabla magnetică acuita poate fi folosită pe o perioadă îndelungată, cea ceramică este mai scumpă dar şi mai uşor de curăţat şi poate avea o durată de viaţă de până la 25 de ani;
 • tipul de fixare al tablei magnetice, care poate fi fixă sau mobilă, sub formă de şevalet sau care poate fi montată în perete;
 • tabla magnetică simplă, ideală pentru birouri clasice, sau triptica, ideală pentru utilizatorii ce au nevoie de o suprafaţă mai mare de scris.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul