Criteriul National

Cum alegi jaluzelele potrivite pentru fiecare camera

Cum alegi jaluzelele potrivite pentru fiecare camera
mai 05
16:45 2019

Jaluzelele sunt cea mai buna metoda de a controla lumina care patrunde in incapere. In plus, iti protejeaza intimitatea, sunt usor de montat, de manevrat si de intretinut. Le poti curata rapid cu o laveta si cu o solutie speciala pentru inlaturarea prafului si a impuritatilor sau cu aspiratorul.

Atunci cand alegi jaluzelele, trebuie sa tii cont de dimensiunea ferestrelor si de stilul decorativ al incaperii. Pentru ferestrele mai mici, poti opta pentru jaluzele orizontale, iar pentru ferestrele mai mari si pentru usile glisante, poti alege jaluzele verticale.

La fel de importante sunt si materialele din care sunt confectionate jaluzelele. Pentru spatiile decorate in stil industrial sau minimalist, poti alege jaluzele din aluminiu, iar pentru camerele decorate in stil rustic poti cumpara jaluzele din lemn.

Mai jos ti-am pregatit cateva sugestii care te vor ajuta sa alegi jaluzelele adecvate fiecarei incaperi din casa ta.

 

Jaluzele pentru living

Pentru un living spatios, cu ferestre mari, jaluzelele verticale cu benzi late sunt cele mai potrivite. Acestea pot fi rulate in timpul zilei, pentru a lasa lumina naturala sa patrunda in locuinta, iar pe timpul noptii le poti deschide, pentru a-ti proteja intimitatea.  In functie de designul camerei, poti alege jaluzele din plastic sau din material textil. De asemenea, este foarte important sa optezi pentru o nuanta potrivita, in ton cu cromatica living-ului.

 

Jaluzele pentru dormitor

Daca iti place sa dormi pana tarziu, iar soarele nu-ti da pace, am gasit cea mai buna solutie pentru tine: jaluzelele tip rulou. Sunt usor de montat si de manevrat si iti ofera un control complet asupra luminii. Pentru a pastra camera cat mai intunecata, poti alege niste jaluzele mai inchise la culoare, in nuante care se armonizeaza cu decorul.

 

Jaluzele pentru bucatarie

Daca ai o bucatarie cu ferestre mari, poti alege niste jaluzele orizontale din aluminiu cu aspect de lemn, care te ajuta sa controlezi eficient cantitatea de lumina care patrunde in incapere. Aceste jaluzele sunt usor de curatat si rezista la temperaturi ridicate, fiind o alegere buna si pentru un spatiu cu nivel ridicat de umiditate.

 

Jaluzele pentru camera copiiilor

Cei mici au nevoie de multa lumina naturala pe timpul zilei, asa ca cel mai bine ar fi sa alegi pentru camera lor niste jaluzele in culori deschise, pastelate, sau cu diverse modele ori desene vesele, pentru stimularea imaginatiei. Totusi, cand vine ora de somn, trebuie sa poti face suficient de intuneric in camera. Orienteaza-te catre jaluzele tip rulou, din material textil imprimat cu cerneala non-toxica, inodora, si care includ un sistem de siguranta pentru copii.

Jaluzele pentru baie

Ferestrele sunt esentiale intr-o baie bine aerisita, dar pentru ca trebuie sa iti poti asigura cu usurinta intimitatea, ai nevoie de niste jaluzele adecvate. Fiind un spatiu cu umiditate ridicata si cu diferente mari de temperatura, e recomandat sa alegi niste jaluzele rezistente la astfel de conditii. Jaluzelele opace din aluminiu sau semiopace, din poliester, in stil venetian (orizontale, cu lamele inguste) sunt durabile in timp si, in plus, se manevreaza si se intretin usor.

 

Pe langa rolul functional, jaluzelele indeplinesc si un rol estetic care contribuie la crearea unei atmosfere placute si primitoare in locuinta ta. Poti achizitiona jaluzele la cel mai bun pret din magazinele online, dar acorda-ti suficient timp pentru a analiza avantajele si dezavantajele fiecarui model si abia dupa aceea ia o decizie informata.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei