Criteriul National

Cum alegi mobila pentru copii potrivita

Cum alegi mobila pentru copii potrivita
august 05
16:52 2019

Vara este cea mai potrivita perioada din an pentru a face atat renovari, cat si redecorari in toata casa, dar mai ales in camera copilului.

O scurta runda de zugravit va fi suficienta pentru a igieniza complet peretii, iar podeaua poate fi spalata fara probleme cu dezinfectant.

Mobila din camera celui mic poate fi curatata foarte usor utilizand o carpa umeda imbibata in alcool sanitar, deoarece pe piesele de mobilier se aduna mai multe specii de bacterii cu care copilul va intra in contact direct.

In momentul in care vei face o curatenie mai amanuntita, cel mai probabil vei constata ca cel mic a crescut destul de mult si astfel mobila din camera lui nu mai este potrivita pentru a-i satisface nevoile.

O perioada ii vei analiza preferintele in materie de desene animate, pentru a sti ce mobila copii poti gasi de-a gata decorata cu personajele sale preferate.

Principalele piese de mobilier pe care este necesar sa le ai in vedere pentru o potentiala schimbare, sunt:

1) Patul si salteaua

Aceste doua componenete sunt cele mai importante, deoarece au o influenta directa asupra calitatii somnului celui mic.

Un pat prea mic nu ii va oferi suficient loc pentru un somn linistit, iar o saltea tare va constitui, de asemenea, un inconvenient major.

In momentul in care doresti sa schimbi patul si salteaua, este necesar sa le imperechezi corect din punct de vedere al dimensiunilor, deci cel mai recomandabil ar fi sa le achizitionezi la pachet de la acelasi producator.

2) Dulapul si comoda

Deoarece cel mic a crescut, va avea nevoie acum de mult mai mult spatiu pentru depozitare. Dulapul vechi in care se gaseau scutecele si alte accesorii specifice, va fi inlocuit acum cu unul potrivit pentru a depozita atat hainele necesare pentru scoala, cat si cele pentru joaca.

Comoda veche, dotata cu masa de infasat, va fi inlocuita cu una noua, mai practica, care va avea mai multe sertare, in care cel mic isi va depozita toate jucariile preferate.

3) Biroul si scaunul

Pentru ca cel mic va merge in curand la scoala, sau este deja elev, va fi necesar sa beneficieze de un spatiu propice studiului.

Un birou potrivit, dotat cu glisiera si rafturi pentru carti, va avea suficient spatiu atat pentru amplasarea unui calculator, cat si pentru a-si putea face temele in cele mai bune conditii.

Scaunul ales poate fi unul ergonomic, pentru ca pozitia in timpul petrecut la birou, sa fie cea corecta pentru dezvoltarea armonioasa a coloanei vertebrale.

Stilul ideal

Noi recomandam ca mobilierul din camera copiilor sau fie de cea mai buna calitate, si sa aiba un design potrivit varstei copilului, inspirat din desenele animate pe care le prefera.

Este necesar ca suprafetele sa fie realizate din PAL de calitate, decorate cu figurine confectionate dintr-un autocolant usor de curatat si protejat impotriva dezlipirii.

Marginile trebuie protejate cu cant ABS, material atat de necesar, pentru ca cel mic sa nu riste zgarieturi sau lovituri.

Toate elementele mobilierului din camera copilului pot fi achizitionate de la acelasi producator, si astfel stilul acestuia va fi uniform reprezentat.

Cele mai bune si diversificate oferte le vei gasi in mediul online, loc in care magazinele specializate se vor intrece in oferte si produse potrivite pentru camera copilului tau.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul