Criteriul National

Cum alegi o brățară pentru copii? 7 recomandări

Cum alegi o brățară pentru copii? 7 recomandări
noiembrie 09
10:58 2022

Alegerea unei brățări pentru copii nu ar trebui să fie o misiune prea complicată, atâta timp cât ai în vedere unele criterii importante. Chiar dacă vitrinele sunt pline de modele care de care mai frumoase, nu toate brățările sunt recomandate celor mici, din diferite motive. Citește în continuare şi vei afla tot ce ai nevoie să știi despre materiale, modele și buget.

1.Materialul

La fel ca și în cazul hainelor sau al oricăror obiecte destinate copiilor și brățările trebuie să fie realizate din materiale sigure pentru cei mici. Asta înseamnă că nu trebuie să conțină elemente toxice ori cu potențial alergenic. Ideal este să alegi bijuterii realizate din aur, argint, platină sau oțel inoxidabil. Copiii sunt extrem de sensibili și pot avea reacții alergice, mai ales atunci când transpiră. Alege diverse modele de brațări pentru copii care sunt sigure din toate punctele de vedere și pot fi purtate cu orice ocazie.

2.Dimensiunea

Cel mai important criteriu este grosimea încheieturii de la mâna copilului. Este obligatoriu ca brățara să îi vină perfect fiindcă dacă este prea mică îl poate strânge, iar sângele nu va mai circula cum trebuie. Pe de altă parte, dacă este prea largă o poate pierde sau o poate agăța de diverse lucruri. Cel mai bine este să alegi o brățară reglabilă care se poate ajusta foarte ușor pe măsură ce pruncul crește.

3.Modelul

Cu siguranță, oferta de brățări pentru copii este foarte atractivă, așa că vei găsi ceva pe gustul tău. Recomandarea este să ții cont în special de preferințele personale, dar să ai în vedere o brățară care nu conține piese micuţe care se pot desprinde. Acestea reprezintă un risc major de sufocare sau înghițire. Poți oricând să alegi o brățară personalizată, cu o gravură elegantă sau care să includă litere din sârmă.

4.Alege modele vesele și colorate

Copiii adoră culorile, așa că poți include pe lista ta brățări care au pietre sau alte elemente colorate.  Bineînțeles, ideale sunt pietrele prețioase, dar poți găsi și brățări la prețuri rezonabile, care includ elemente din rășini, email, lac ori alte materiale calitative. 

5.Brățară pentru purtare zilnică sau la ocazii

Acest criteriu va influența atât alegerea materialului, cât și a modelului. O brățară care va fi purtată zilnic va fi mai simplă și mai subțire. Această variantă poate fi potrivită cu orice ținută, în timp ce o brățară pentru ocazii este mai pretențioasă. Ea va fi asortată cu ținute adecvate ocaziei și va avea o valoare mai mare. Poate include decorațiuni cu diamante și poate avea un model mai sobru. 

6.Alege o brățară care cântă

Copiilor le plac lucrurile strălucitoare și colorate, dar la fel de mult apreciază obiectele care scot sunete. Poți alege o brățară cu clopoței sau diverse decorațiuni care scot sunete specifice. Pe lângă faptul că este foarte frumoasă, decorând mâna copilului, brățara va reprezenta și un factor distractiv pentru el astfel că nu se va mai plictisi uşor.

7.Să fie sigură

Nu există prea multe cuvinte atunci când vine vorba despre siguranța copiilor, așa că o să subliniem din nou cât de important este să alegi o brățară care să nu reprezinte un potențial pericol. Ai în vedere faptul că, frecvent, copiii bagă mâinile în gură, iar brățara va fi și ea inclusă în acest ritual. Indiferent dacă este vorba despre material sau despre piesele componente mici, aşa cum sunt mărgelele, asigură-te că ai ales o brățară rezistentă și care nu este toxică. 

Ține cont de recomandările de mai sus atunci când vei alege brățara pentru un copil, iar achiziția va fi una inteligentă, care nu va crea momente periculoase. În acest fel, copilul va rămâne cu o amintire valoroasă de care se va bucura toată viața. 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul