Criteriul National

Cum alegi o mașină pentru drumuri lungi: 7 criterii

Cum alegi o mașină pentru drumuri lungi: 7 criterii
noiembrie 22
13:23 2021

Drumurile lungi pot fi extrem de plăcute dacă ești la volanul unei mașini confortabile. Indiferent dacă ai pornit la drum alături de familie, inclusiv copiii, ori dacă ești într-o escapadă în doi, mașina trebuie să te ajute să te relaxezi chiar și atunci când conduci ore în șir. 

Ai în față o călătorie lungă, așa că ce alegi? Cum te decizi astfel încât să te poți bucura de o mașină fiabilă, capabilă să parcurgă lin sute sau chiar mii de kilometri? Poți afla în continuare care sunt cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont.

1.Măsurile de siguranță

Pentru orice șofer, siguranța este cel mai important lucru pe care și-l dorește atunci când se află la volan. În prezent, poți beneficia de o mulțime de modele de mașini care sunt dotate cu diverse sisteme opționale, cum ar fi airbag-uri, ABS ori ESC (controlul electronic al stabilității). Asigură-te întotdeauna că mașina pe care o vei conduce prezintă aceste funcții care salvează vieți la propriu. 

2.Scaune comode

O călătorie lungă pe care trebuie să o desfășori stând înțepenit pe un scaun tare și neconfortabil, se poate transforma într-un coșmar. Alege un model de mașină cum este Ford Ecosport, care prezintă scaune cu multe reglaje și chiar suporturi lombare. Pentru confortul pasagerilor, toate scaunele ar trebui să poată fi înclinate. 

3.Puterea

Acesta este un termen relativ și nu presupune că trebuie să alegi întotdeauna cea mai puternică mașină. În fiecare segment există mașini care sunt mai puternice decât cele ale concurenților, dar ce trebuie să cauți este o combinație de performanță și manevrabilitate, astfel încât să te poți baza pe mașina ta în orice condiții.

4.Consumul de combustibil

În special pentru că este vorba despre un drum lung, va trebui să te orientezi spre o mașină eficientă din punct de vedere al consumului. Aceasta înseamnă implicit, cheltuieli mai mici în timpul călătoriilor. Cu toate acestea, trebuie să găsești echilibrul perfect între performanță și eficiență, astfel încât întreaga experiență să fie antrenantă.

5.Sistemul infotainment

Sistemul de divertisment montat pe mașină este cel care îți va oferi distracție pe parcursul unor lungi perioade de timp în care vei conduce. Multe modele de mașini sunt dotate cu echipamente de ultimă generație, care permit ascultarea muzicii preferate sau chiar vizionarea unui film. Conectarea prin diverse aplicații cu smartphone-ul poate face ca întreaga experientă să fie super interesantă. Orice părinte știe că atunci când călătorești la drum lung cu cei mici, sistemele de divertisment de pe scaunele din spate sunt indispensabile. Doar cu ajutorul lor vei putea să parcurgi mulți kilometri, fără să auzi plânsete și vaiete de plictiseală din spate. Un film de desene animate sau chiar un program TV preferat, sunt secretul care va menține veselia la cote înalte pentru toți pasagerii din mașină.  

6.Navigația

Este una dintre opțiunile de neprețuit într-o călătorie lungă sau dacă te îndrepți spre o locație necunoscută. Cu ajutorul navigației vei ști în cât timp ajungi la destinație, ce restaurante, benzinării sau alte puncte de atracție poți găsi în zona în care te afli, precum și care este cel mai potrivit traseu. 

7.Sistem de climatizare

Aerul condiționat este o condiție obligatorie pentru o mașină cu care vrei să pornești la drum. Fără el nu vei putea să parcurgi distanțe lungi în condiții optime, așa că nu te amăgi că nu ai nevoie de el. Sistemul de climatizare este necesar și iarna, nu doar vara, pentru obținerea unei temperaturi agreabile în interiorul mașinii. Scaunele încălzite pot părea un moft, dar atunci când pleci la drum lung, iar afară temperaturile sunt sub zero grade, îți vei dori să nu suferi de frig cînd te așezi la volan.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul