Criteriul National

Cum sa alegi un espressor profesional pentru afacerea ta ?

Cum sa alegi un espressor profesional pentru afacerea ta ?
martie 09
23:20 2019

Daca tocmai ti-ai deschis o cafenea, un bar sau un restaurant, trebuie sa stii ca un espressor profesional este absolut necesar. Preparatele din cafea sunt preferatele clientilor, mai ales intr-o cafenea.

Pentru iubitorii de cafea, este foarte important ca espresso-ul, frappe-ul, cappuccino sau alte preparate sa fie gustuoase. De aceea, pentru cafeneaua sau barul tau, ai nevoie de echipamente profesionale horeca
Activitatea unei afaceri in domeniul horeca este conditionate de performanta si calitatea echipamentelor si utilajelor horeca. Pentru restaurant, cafenele sau baruri, este foarte important ca acestea sa fie de ultima tehnologie. Astfel, munca angajatilor este usurata, procesul de preparare este mai scurt si mai eficient. Totodata, echipamentele horeca performante aduc avantajul unor preparate mai gustoase si mai bine facute.

CE TIPURI DE ESPRESSOR PROFESIONAL EXISTA ?

In timp, odata cu dezvoltarea tehnologiei, au aparut tot felul de aparate care fac cafea sau preparate din cafea. Insa, cand vine vorba de espressoare, cele mai cunoscute tipuri sunt:
1. Espressor profesional automat. Sunt cele mai eficiente espressoare datorita faptului ca barmanul trebuie sa apese doar pe un buton. Un espressor profesional automat face singur toata treaba. Odata adaugate boabele de cafea, espressorul automat rajneste boabele, stabileste cantitatea de apa si prepara mai multe bauturi. Inca un avantaj adus de espressoarele automate este faptul ca barmanul nu trebuie sa stea langa ele in timpul procesului. Acesta poate face o alta activitate, pana cand cafeaua este preparata si apoi trebuie doar sa apese pe butonul “Oprire”.
2. Espressor profesional semiautomat. Acest tip este controlat partial de barman, fiindu-I reglate temperature apei, presiunea, dozarea cafelei, etc. Pe langa acest lucru, cel care pregateste cafeaua, trebuie sa aiba grija ca aceasta sa fie deja macinata cand o pune in portafiltru.
3. Espressor profesional super automat. Acest model folosesti acelasi sistem ca si espressoarele automate, dar intr-o varianta mult mai buna. Odata apasat butonul de pornire, espressorul super automat stie tot ce trebuie sa faca, in cel fel si in ce cantitate. Acesta incepe sa macine si sa taseze boabele in cantitatea necesara preparatului, sa extraga cafeaua si sa inlature zatul. Datorita sistemului computerizat de ultima tehnologie, espressorul super automat poate realiza orice preparat. Deci, indiferent daca este vorba de un espresso slab, tare, latte-uri sau cappuccino, este cel mai indicat.
4. Espressor cu capsule. Acest tip de espressor este cel mai ieftin, insa capsulele sunt destul de scumpe si nu sunt universale. Avantajul acestuia este rapidititatea. Insa, dezavantajul este ca nu poate prepara chiar orice tip de bautura cu cafea. Iar pentru a prepara un espresso de calitate, ii tre buie o presiune mai mare a apei.

CRITERII DUPA CARE SA ALEGI UN ESPRESSOR PROFESIONAL

Fiind un echipament horeca de baza in activitatea afacerii tale, trebuie sa acorzi o atentie mare asupra caracteristicilor acestuia. Asa ca atunci cand urmeaza sa achizitionezi un espressor profesional, trebuie sa ai in vedere urmatoarele aspecte:
• Functiile din dotare. Unele espressoare sunt gandite in asa fel incat sa faca toata treaba barmanului. Cu cat mai multe functii indeplineste, cu atat este mai util si mai eficient. Ceele mai performante espressoare indeplinesc urmatorele functii:
– Au o rasnita unde sunt macinate automat boabele;
– Taseaza boabele automat;
– Au sistem de autocuratare;
– Pot realiza orice tip de preparat cu cafea;
– Au compartimente speciale pentru lapte;
– Poti regla cantitatea de cafea sau poti crea propriile retete;
– Au un sistem anticalcar;
– Au dispozAitive de scurgere ajustabile in functie de tipul preparatului.
• Puterea si nivelul de presiune al apei. Cele mai bune espressoare sunt cele care au presiunea apei de 8-9 bari. Puterea ideala a unui espressor pentru restaurant sau cafenele este de 1850 W.
• Capacitatea compartimentelor pentru apa, lapte si cafea. De preferat, cantitatea de apa si de cafea sa fie cat mai mare pentru ca angajatii sa nu fie nevoiti sa inlocuiasca mereu. Cele mai frecvente valori sunt de 1 L la rezervorul de apa si 250 g la cafea.
• Dimensiunile. Alege un espressor profesional de dimensiuni potrivite spatiului in care iti desfasori activitatea. Daca ai o cafenea sau un restaurant cu un spatiu mare de preparare, poti lua un espressor mai mare. In cazul in care ai un butic coffe-to-go, allege un tip de espressor cat mai mic.
• Designul. Daca espressorul este pus undeva la vederea clientilor, atunci allege un design cat mai interesant. Poate oferi senzatia de incredere, professionalism si performanta.

ESPRESSOR PROFESIONAL – MOD DE ACTIONARE

1. Actionate prin pompa electrica: in aceasta categorie sunt espressoarele care creeaza presiune odata conectata la current. De exemplu: espressoarele semiautomate, automate si super automate.
2. Actionate prin aburi;
3. Actionate cu piston:
- cu actiune directa foloseste forta proprie pentru a creste presiunea apei si regleaza singur durata de preparare a cafelei.
- cu arc care impinge apa fierbinte prin sita.
Espressor profesional – Recomandari
Recomandarea noastra face referire la espressoarele automate Jura, care sunt cele mai potrivite pentru afaceri in domeniul horeca.
1. Espressor Jura XS9 PROFESSIONAL CLASSIC BLACK:
– echipat cu un sistem de preinfuzie pentru extragerea aromei;
– 6 niveluri de macinare prin rasnita conica;
– unitate de preparare de 5-16 grame;
– sistem de curatare si decalcifiere.
2. ESPRESSOR JURA GIGA X8c PROFESSIONAL SPEED Aluminiu Negru:
– conectare directa la apa;
– functie de viteza si economise timp;
– pregateste multe tipuri de bauturi;
– sistem intelegient de functionare;
– sistem de curatare si anticalcar;
3. ESPRESSOR JURA XJ9 PROFESSIONAL – COLOR Brillantsilver:
– design elegant;
– prepararea diferitelor tipuri de bauturi cu spuma de lapte;
– sistem de clatire, curatare si decalcifiere.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Anabell

Anabell

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul