Criteriul National

Cum alegi un fotograf potrivit pentru evenimentul tau?

Cum alegi un fotograf potrivit pentru evenimentul tau?
septembrie 11
15:19 2019

Fotografii surprind momentele importante. Este treaba lor – si pasiunea lor – sa imortalizeze cele mai semnificative evenimente din viata noastra.

Prin urmare, alegerea fotografului potrivit, asigura pastrarea perfecta a celor mai pretioase amintiri ale voastre. Indiferent daca cautati un fotograf pentru nunta, ziua de nastere a copilului vostru sau chiar un eveniment corporativ important pe care il organizati, este important sa stiti cum sa alegeti cel mai potrivit fotograf.

Iata pasii pe care trebuie sa-i faceti atunci cand alegeti un fotograf:

1. Cautati recenzii online sau solicitati recomandari

Efectuarea unei cautari simple pe Google este, de obicei, o modalitate fiabila de a cauta un fotograf. Puteti incerca, de asemenea, sa intrebati oamenii din cercul vostru, daca stiu de vreun fotograf pe care il puteti angaja – de preferinta cu cineva cu care au lucrat anterior si ar recomanda cu mare incredere.

2. Efectuati interviuri initiale

Aflati tot ce trebuie sa stiti despre potentialii vostri fotografi, punandu-le intrebari.

Ce intrebari trebuie sa puneti fotografilor inainte de ai angaja?

In general, ar trebui sa puneti intrebari care va vor ajuta sa determinati daca fotograful indeplineste criteriile voastre. Iata care sunt principalele intrebari pe care trebuie sa le puneti:

Care este nivelul tau de experienta?
Aveti certificari profesionale?
Care este stilul tau general de fotografie?
Ce servicii sunt incluse in pachetele tale?
Ce fel de echipament folosesti?
Va exista un contract?

3. Examinati portofolile fotografiilor

In afara de o experienta vasta, doua lucruri nu sunt negociabile atunci cand angajam fotografi profesionisti: calitatea muncii si serviciul lor. Dupa efectuarea interviurilor initiale, acordati-va timp pentru a verifica recenziile despre acesta. Daca este posibil, incercati sa verificati conturile fotografilor de social media, pentru a vedea recenzii suplimentare. Doriti sa va asigurati ca veti avea o experienta buna cu fotograful pe care il alegeti, asa ca aflati cum au fost experientele anterioare ale clientilor lui.

De asemenea, asigurati-va ca va uitati prin portofoliile lor pentru a vedea care sunt lucrarile care va plac cel mai mult. Verificati site-urile web, portofoliile online pe care le pot avea, deoarece unii fotografi ofera, de asemenea, imprimarea albumelor foto pentru anumite evenimente, cum ar fi nuntile.

4.Discutati in detailiu cerintele pe care le aveti

Presupunand ca ati gasit mai multi fotografi care ar putea sa se potriveasca cerintelor voastre, este timpul sa va orientati spre detaliile esentiale. Pentru a va ajuta sa va decideti, aflati mai multe despre serviciile si pachetele speciale ale fiecarui fotograf. Acum, aceste intrebari vor varia in functie de evenimentul pentru care rezervi fotograful si de tipul de servicii pe care doriti sa le primiti. De exemplu, daca angajati un fotograf botez si doriti si servicii de filmari cu drone, asigurati-va ca puneti intrebari de genul: „Cate persoane aveti in echipa pentru a opera drona?” sau „Ce garantii ne puteti oferi?”

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei