Criteriul National

Cum alegi un navod bun pentru o captura mare de peste?

Cum alegi un navod bun pentru o captura mare de peste?
decembrie 20
12:45 2017

Aproape toti barbatii par a fi incantati atunci cand urmeaza sa planuiasca o repriza de pescuit, acesta fiind un hobby in care se pot relaxa, pot petrece timp de calitate cu prietenii cei mai dragi. Si cum orice partida de pescuit inseamna o buna planificare, dar si alegerea celor mai bune instrumente pentru o captura mare de peste, trebuie acordata multa atentie fiecarui detaliu.

Cei ce doresc sa transforme pescuitul intr-o adevarata afacere, mai mult ca sigur vor dori sa afle mai multe informatii despre cum pot sa isi confectioneze cele mai bune navoade, astfel incat sa poata prinde o cantitate uriasa de peste destul de usor si mai ales foarte repede.

 

Rezistenta la greutate si tractiune

Un navod este folosit indeosebi de pescari profesionisti, cei ce transforma reprizele de pescuit intr-o adevarata afacere, indiferent de locul in care urmeaza sa il plaseze. Acestia se vor baza pe alegerea celor mai bune navoade si vor da locul acestora in schimbul unditelor.

Mai inainte de toate navodul pe care il vor alege trebuie sa fie foarte rezistent, fiind confectionat din cele mai bune materiale. Trebuie sa cunoasteti ca un navod trebuie sa beneficieze in primul rand de rezistenta la intindere, acesta trebuind sa suporte intreaga greutate a pestelui prins, iar cantitatile nu sunt deloc mici. Pe de alta parte, acesta trebuie sa se intinda pentru ca pestele sa poata incape si mai ales trebuie sa poata sa fie rezistent la tractiune, fiind nevoie de scoaterea acestuia din apa plin. Ca atare, este aruncat gol si este tras cu o cantitate mare de peste si ca atare nu trebuie sa se rupa.

Usor si elastic

Un navod trebuie sa fie foarte usor. Daca va avea o greutate prea mare acesta nu va putea fi scos la fel de usor de catre pescar, atunci cand este plin. De asemenea, trebuie sa fie confectionat din material elastic, astfel incat sa incapa in interior o cantitate destul de mare de peste. Ca atare, elasticitatea navodului permite atragerea in interiorul sau a unei cantitati mari de peste, iar acest lucru transforma aceasta repriza de pescuit intr-o mare placere pentru pescari.

Dimensiunea ochiului – un alt lucru pe care trebuie sa il urmaresti atent

In functie de zona in care urmeaza sa pescuiesti trebuie sa cunosti care este tipologia pestelui. Daca stii de dinainte ca in balta respectiva nu se gaseste decat crap sau caras, atunci ar fi indicat sa alegi un navod cu ochiuri de dimensiuni potrivite astfel incat apa sa se poata scurge, iar pestele sa nu se poata strecura prin gaurile respective, prada pescarului fiind scapata. Este obligatoriu ca navodul sa aiba ochiuri, fiind nevoie ca apa sa se poata scurge, in caz contrar greutatea mare nu va permite scoaterea sa din balta. Daca nu stii nimic despre zona de pescuit in care urmeaza sa arunci navodul ar fi indicat sa te informezi mai inainte si sa afli in acest mod ce fel de peste poate fi gasit acolo, atat felul acestuia, cat si greutatea si dimensiunile sale.

Rezistenta la intepare – un alt aspect important

Ori de cate ori arunci navodul in apa trebuie sa stii ca este posibil sa se si intepe, putandu-se agata de numeroase lucruri. Cu cat va fi confectionat din materiale de buna calitate, cu atat acesta va fi mai rezistent. In apa se pot regasi trunchiuri de copaci, crengi, ba chiar si deseuri metalice, astfel ca este foarte posibil ca navodul sa se agate si sa se poata rupe. Cu toate acestea, un navod bine confectionat rezista mult timp, nefiind un produs de unica folosinta. De aceea, este indicat sa alegi acele produse sigure, din materiale rezistente si fabricate de producatori cunoscuti.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu