Criteriul National

Cum alegi un navod bun pentru o captura mare de peste?

Cum alegi un navod bun pentru o captura mare de peste?
decembrie 20
12:45 2017

Aproape toti barbatii par a fi incantati atunci cand urmeaza sa planuiasca o repriza de pescuit, acesta fiind un hobby in care se pot relaxa, pot petrece timp de calitate cu prietenii cei mai dragi. Si cum orice partida de pescuit inseamna o buna planificare, dar si alegerea celor mai bune instrumente pentru o captura mare de peste, trebuie acordata multa atentie fiecarui detaliu.

Cei ce doresc sa transforme pescuitul intr-o adevarata afacere, mai mult ca sigur vor dori sa afle mai multe informatii despre cum pot sa isi confectioneze cele mai bune navoade, astfel incat sa poata prinde o cantitate uriasa de peste destul de usor si mai ales foarte repede.

 

Rezistenta la greutate si tractiune

Un navod este folosit indeosebi de pescari profesionisti, cei ce transforma reprizele de pescuit intr-o adevarata afacere, indiferent de locul in care urmeaza sa il plaseze. Acestia se vor baza pe alegerea celor mai bune navoade si vor da locul acestora in schimbul unditelor.

Mai inainte de toate navodul pe care il vor alege trebuie sa fie foarte rezistent, fiind confectionat din cele mai bune materiale. Trebuie sa cunoasteti ca un navod trebuie sa beneficieze in primul rand de rezistenta la intindere, acesta trebuind sa suporte intreaga greutate a pestelui prins, iar cantitatile nu sunt deloc mici. Pe de alta parte, acesta trebuie sa se intinda pentru ca pestele sa poata incape si mai ales trebuie sa poata sa fie rezistent la tractiune, fiind nevoie de scoaterea acestuia din apa plin. Ca atare, este aruncat gol si este tras cu o cantitate mare de peste si ca atare nu trebuie sa se rupa.

Usor si elastic

Un navod trebuie sa fie foarte usor. Daca va avea o greutate prea mare acesta nu va putea fi scos la fel de usor de catre pescar, atunci cand este plin. De asemenea, trebuie sa fie confectionat din material elastic, astfel incat sa incapa in interior o cantitate destul de mare de peste. Ca atare, elasticitatea navodului permite atragerea in interiorul sau a unei cantitati mari de peste, iar acest lucru transforma aceasta repriza de pescuit intr-o mare placere pentru pescari.

Dimensiunea ochiului – un alt lucru pe care trebuie sa il urmaresti atent

In functie de zona in care urmeaza sa pescuiesti trebuie sa cunosti care este tipologia pestelui. Daca stii de dinainte ca in balta respectiva nu se gaseste decat crap sau caras, atunci ar fi indicat sa alegi un navod cu ochiuri de dimensiuni potrivite astfel incat apa sa se poata scurge, iar pestele sa nu se poata strecura prin gaurile respective, prada pescarului fiind scapata. Este obligatoriu ca navodul sa aiba ochiuri, fiind nevoie ca apa sa se poata scurge, in caz contrar greutatea mare nu va permite scoaterea sa din balta. Daca nu stii nimic despre zona de pescuit in care urmeaza sa arunci navodul ar fi indicat sa te informezi mai inainte si sa afli in acest mod ce fel de peste poate fi gasit acolo, atat felul acestuia, cat si greutatea si dimensiunile sale.

Rezistenta la intepare – un alt aspect important

Ori de cate ori arunci navodul in apa trebuie sa stii ca este posibil sa se si intepe, putandu-se agata de numeroase lucruri. Cu cat va fi confectionat din materiale de buna calitate, cu atat acesta va fi mai rezistent. In apa se pot regasi trunchiuri de copaci, crengi, ba chiar si deseuri metalice, astfel ca este foarte posibil ca navodul sa se agate si sa se poata rupe. Cu toate acestea, un navod bine confectionat rezista mult timp, nefiind un produs de unica folosinta. De aceea, este indicat sa alegi acele produse sigure, din materiale rezistente si fabricate de producatori cunoscuti.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro