Criteriul National

Cum alegi ușa pentru apartament sau casa și cum o ingrijesti?

Cum alegi ușa pentru apartament sau casa și cum o ingrijesti?
martie 27
21:57 2020

Usile de interior au o importanta foarte mare, atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere functional. Acestea trebuie sa fie rezistente, sa izoleze foarte bine din punct de vedere fonic si termic si sa se potriveasca perfect in ambientul locuintei.

Daca esti la capitolul in care ai o casa noua si trebuie sa o echipezi cu usi, sau vrei sa inlocuiesti vechile usi, atunci cand mergi la cumparaturi trebuie sa ai in vedere urmatoarele criterii, extrem de importante:

1. Cat de bine izoleaza usa? Izolarea fonica si izolarea termica pot fi secretul confortului intr-o locuinta. O usa buna trebuie sa aiba o grosime de minim 40 de mm, iar cele mai bune materiale sunt lemnul stratificat, lemnul masiv, panourile tubulare sau panourile HDF. Chiar daca pe piata exista destul de multe variante de usi din fagure de carton, care sunt atractive din punct de vedere al costurilor, acestea nu sunt eficiente.

2. Accesoriile conteaza. Nu doar usile sunt importante, ci si accesoriile. Tocaria si balamalele trebuie sa fie realizate din materiale foarte rezistente, nedeformabile si foarte flexibile. Multi oameni neglijeaza balamalele, focusandu-se doar pe calitatea usii, insa acestea sunt cele mai solicitate si pot genera probleme in timp.

3. Designul trebuie sa fie ales cu atentie. Din pacate, ai mii de optiuni in ceea ce priveste designul. Poti alege culori extravagante sau poti opta pentru clasicul maro sau alb. De asemenea, poti sa te orientezi spre modele simple sau cu tot felul de motive, gemulete si elemente de decor. Multi specialisti recomanda usile cat mai simple, in asa fel incat elementele care dau viata incaperii sa fie piesele de mobilier si accesoriile. Daca vrei ca usa sa iasa in evidenta insa, poti sa o transformi in elementul central al locuintei.

4. Materialul din care este realizata usa este esential. PAL, MDF, HDF, Usi celulare din carton sau lemn masiv si lemn stratificat. Ce alegi? Daca vrei solutii ieftine, cele mai prezente optiuni sunt cele din carton, insa daca vrei usi rezistente in timp, iti recomandam usile din lemn stratificat. Acestea au o estetica deosebita, nu se deformeaza, izoleaza fonic excelent si de asemenea ofera o izolare termica foarte buna. Spre deosebire de alte materiale sunt 100% ecologice si permit o flexibilitae uriasa atunci cand vine vorba despre personalizare. Asta nu inseamna ca MDF-ul, HDF-ul sau lemnul masiv nu pot fi optiuni foarte bune, insa lemnul stratificat s-a dovedit de-a lungul timpului a fi cea mai eficienta optiune.

Cum ingrijesti usile din lemn in Bucuresti si Constata, Cluj, sau Sibiu ?

Daca ai facut o achizitie pe termen lung, cu siguranta ai ales usi din lemn masiv sau din lemn stratificat.

Ingrijirea lor este destul de simpla si implica stergerea ocazionala cu o laveta inmuiata in detergent de vase si apa calda, in cazul usilor nelacuite, sau stergerea cu o ceara speciala in cazul usilor lacuite.

Daca usa prezinta insertii din sticla, geamul se curata cu solutia de geamuri cu care se curata si suprafetele vitrate din exterior. Este bine sa se evite contactul solutiei cu lemnul insa, deoarece poate duce la deteriorarea lui.

Pentru o curatare 100% eficienta este important ca usa sa fie de foarte buna calitate. In acest sens, cei de la Holze.ro  propun cateva optiuni extrem de atractive.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul