Criteriul National

Cum apar vergeturile si cum scapam de ele

mai 31
19:42 2020

O vergetura este un tip de cicatrice care se dezvolta atunci cand pielea noastra se intinde sau se micsoreaza rapid. Schimbarea brusca la nivelul pielii determina ruperea colagenului si elastinei, care sustin pielea noastra. Pe masura ce pielea se vindeca, pot aparea vergeturi.

Nu toata lumea dezvolta aceste benzi inguste pe pielea lor. Nivelurile hormonale fluctuante par sa joace un rol foarte mare. De asemenea, este posibil sa aveti un risc mai mare daca persoanele din familie prezinta vergeturi. Daca aveti vergeturi, este foarte probabil sa fie din aceste motive:

-Un puseu de crestere care se intampla in pubertate;

-Graviditate;

-Pierdere sau castig rapid in greutate;

-Oscilatii in greutate cand aveti o crestere rapida musculara

Aplicarea unui corticosteroid pe piele pentru o lunga perioada de timp poate provoca, de asemenea, vergeturi. Daca aveti boala Cushing sau sindromul Marfan, este posibil sa aveti vergeturi.

Atunci cand apar primele vergeturi, acestea tind sa fie rosii, violete, roz, rosiatice sau maro inchis, in functie de culoarea pielii. Vergeturile timpurii se pot simti usor ridicate si pot experimenta mancarime. Cu timpul, culoarea se estompeaza si benzile inguste se scufunda sub piele.

Exista metode de a preveni vergeturile? Specialistii au descoperit ca multe remedii promovate ca fiind miraculoase, pentru a preveni vergeturile, nu functioneaza efectiv. In studii, nici uleiul de migdale, untul de cacao, uleiul de masline si nici vitamina E nu au impiedicat vergeturile.

Medicina estetica moderna este capabila sa se ocupe de vergeturi. De exemplu, clinica Yiara propune un tratament vergeturi inovator prin utilizarea laserului. Un tratament laser vergeturi reduce eficient aceasta problema, uniformizand pielea. Este extrem de important sa apelati la specialisti si sa optati pentru un tratament laser cicatrici, deoarece utilizarea cremelor sau a altor remedii casnice nu va elimina vergeturile. De aceea, merita sa profitati de tratamente si lasere medicale pentru vergeturi.

 

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul