Criteriul National

Cum arăta actualul ambasador al SUA în România, Adrian Zuckerman, în 1975, la 10 ani de la emigrarea din România.

Cum arăta actualul ambasador al SUA în România, Adrian Zuckerman, în 1975, la 10 ani de la emigrarea din România.
decembrie 19
00:04 2019

,,Am emigrat din România și am rămas în Italia, la Roma, pentru următoarele 9 luni, în timp ce părinții mei au căutat să găsească de lucru în Statele Unite. Tatălui meu i s-a oferit în cele din urmă o poziție de Profesor Asistent de Medicină la Yale Medical School. Sosind în New Heaven, Connecticut, în mai 1966, am început să trăim visul american. Părinții mei au lucrat ca medici iar eu m-am înscris în clasa a III-a și am început să învăț engleza”, spunea Adrian Zuckerman în 20 iunie 2019, în fața Comisiei Senatoriale pentru Afaceri Externe

,,Românii nu au prieteni mai buni decât americanii”, a spus astăzi 17 decembrie 2019, același Adrian Zukerman, devenit noul Ambasador al SUA în România.
Comunicatul Ambasadei SUA nu precizează dacă domnul Zuckerman i s-a adresat lui Klaus Iohannis în limba română sau în limba engleză. Eram curios având în vedere faptul că Ambasadorul este născut în România, de unde a emigrat la vârsta de aproape 10 ani. De asemenea, sunt curios dacă Ambasadorul mai are încă cetățenia română, respectiv dacă este un româno-american.
Ambasadorul și-a preluat îndatoririle în România încă din 14 decembrie 2019, (biografia oficială este disponibilă AICI) iar azi a fost făcut ultimul pas, formal, prin înmânarea scrisorilor de acreditare lui Klaus Iohannis. Așadar Adrian Zuckerman a devenit ambasador extraordinar și plenipotențiar al SUA în România, în urma unei nominalizări a Președintelui Trump din august 2018 și în urma unei proceduri care a debutat în 16 ianuarie 2019,
Emil Zuckerman (tatăl ambasadorului) a fost academician senior și cercetator al Universității București, obținând rezultate recunoste internațional pentru cercetarea epilepsiei, potrivit ambsadorului.
Aura Zuckerman (mama ambasadorului) a fost cercetător în domeniul endocrinologiei.
În declarația făcută în fața comitetului pentru relații externe, Ambasadorul Zuckerman a amintit cum, la foarte puțin timp după ce s-a născut, Emil și Aura au decis că singurul lor copil (Adrian) trebuie să aibă șansa unei vieți mai bune ,,conștienți fiind de lipsurile brutale ale sistemului comunist”. Din succinta declarație în fața Comisiei Senatoriale, înțeleg că era pe vremea lui Gheorghiu Dej. Prin urmare, au făcut o cerere de emigra din România, ceea ce a condus la ,,încheierea pozițiilor lor academice de elită” (undeva în 1963-1965). ,,Au început o viață nouă, la limita sărăciei”, mai spunea Ambasadorul.
Și totuși, când micul Adrian avea 9 ani, familiei Zuckerman i s-a permis emigrarea. Deduc din prezentarea ambasadorului (nu nominalizează momentul) că asta se întâmpla în August 1965, când părinții și Adrian au plecat spre Roma, cu hainele de pe ei și cu două salamuri în bagaj. ,,Părinții au urmat sfaturile prietenilor și au luat două salamuri care putea fi să fie mâncate fie să fie vândute când ajungeau la Roma. Nu ni s-a permis să luăm cu noi nimic de valoare sau bani”.
În 1975, Adrian Zuckerman devine absolvent al Hamden Hall Country Day School, astăzi școala de pe Whitney Avenue din Hamden, Connecticut, cu o vechime de peste 100 de ani, mândrindu-se cu el.
Ulterior devine dublu licențiat al Massachusets Institute of Technology (în științele vieții și în management) și devine licențiat în drept al New York Law School, fiind admis în baroul New York în 1984.
Adrian Zuckerman a fost nominalizat de către Donald Trump ca viitor ambasador in România, la aproximativ un an după vizita istorică pe care Klaus Iohannis a avut-o la Washington și unde s-a întâlnit cu Donald Trump (iunie 2017). Despre asta, am scris aici, precizeaza analistul Radu Teodor Soviani. (Paul D.).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei