Criteriul National

Cum au schimbat patronii americani direcția de la Trump la Biden / „Rezultatul este acum evident” – International

Cum au schimbat patronii americani direcția de la Trump la Biden / „Rezultatul este acum evident” – International
noiembrie 23
22:49 2020
Lumea afacerilor din Statele Unite a întors deja pagina relațiilor cu Trump, inclusiv cei care l-au susținut pe miliardarului republican care încă refuză să-și recunoască înfrângerea și se uită acum la viitoarea administrație Biden, scrie AFP.

Cu două luni înainte de depunerea jurământului de către Joe Biden, cercurile de afaceri îl presează deja să împingă Congresul să adopte un nou plan de susținere a economiei, care a fost puternică lovită de pandemia de coronavirus.

„Următoarele două luni sunt esențiale în gestionarea de către țara noastră a două crize împletite: controlul răspândirii Covid-19 și reconstrucția economiei americane”, susține federația producătorilor.

„Nu există timp de pierdut și nici spațiu pentru erori”, a adăugat organizația într-o declarație prin care a cerut administrației Trump să coopereze cu echipa de tranziție a lui Joe Biden.

Casa Albă a refuzat până acum să recunoască victoria lui Biden, amânând o predare lină, care reprezintă adesea tradiția din Statele Unite.

Mai mulți mari patroni sau federații profesionale, precum directorul general al companiei United Airlines, Scott Kirby, sau Camera de Comerț Americană, l-au felicitat pe viitorul președinte american pe 7 noiembrie, când a fost declarat câștigător de majoritatea mass-media importantă.

Doug McMillon, șeful supermarketurilor Walmart, a profitat de publicarea rezultatelor grupului pe 17 noiembrie pentru a se asigura că „așteaptă cu nerăbdare să colaboreze cu administrația (Biden) și ambele camere ale Congresului pentru a ridica țara”.

Donald Trump, care se mândrește întotdeauna cu prieteniile sale cu marii patroni, în special cu cele mai influente voci de pe Wall Street, a fost lăsat deoparte de aceștia, inclusiv de Steve Schwarzman, cofondatorul companiei de investiții Blackstone.

Miliardarul, un susținător ferm și consilier neoficial al președintelui, a declarat luni că a sosit momentul ”să recunoaștem înfrângerea”.

„Rezultatul este acum evident”, a comentat el într-un mesaj trimis AFP.

„L-am sprijinit pe președintele Trump și politica sa solidă economică”, a spus el. Dar „la fel ca mulți din mediul de afaceri, sunt gata să-l ajut pe președintele ales Biden și echipa sa, care se confruntă acum cu provocarea de a reconstrui economia după Covid”, a adăugat Schwarzman.

„Începeți repede”

În timp ce Donald Trump nu a recunoscut că a pierdut și că serviciile sale încă nu permit echipei lui Joe Biden să primească informații clasificate și să vorbească cu diferiții oficiali ai ministerelor, șeful băncii JPMorgan Chase a cerut o „tranziție pașnică”.

„Fie că vă place sau nu rezultatul alegerilor, trebuie să susțineți democrația, deoarece se bazează pe un sistem de credință și încredere”, a spus Jamie Dimon la o conferință organizată de The New York Times săptămâna trecută.

Unele organizații, care reprezintă sectoare zguduite de pandemie, cum ar fi restaurantele sau hotelurile, pledează deja pentru viitoarea echipă să coopereze cu Congresul.

În ciuda negocierilor de câteva luni, aleșii democrați și republicanii din Senat și Camera Reprezentanților încă nu au ajuns la un compromis cu privire la un nou plan de redresare și se învinovățesc în mod regulat pentru eșec.

Alți patroni își avansează deja pionii pe probleme specifice, cum ar fi CEO-ul Intel, Bob Swan, care a trimis o scrisoare președintelui ales luni.

„2020 a fost un an deosebit de destabilizator pentru poporul american. Știm că te străduiești să aduci națiunea noastră împreună pentru a depăși provocările pe care le pune Covid-19, problemele rasiale, o problemă în creștere a competențelor și o concurență crescândă la nivel mondial.” , a scris acesta.

Dar, adaugă dl Swan, administrația trebuie să se concentreze și pe probleme precum investiții în noi tehnologii, infrastructură digitală și educație științifică.

Șeful Camerei de Comerț Americane, Tom Donohue, la rândul său, a cerut ca tranziția să nu mai fie întârziată.

„Președintele ales Biden și echipa din jurul său au o bogată experiență executivă care ar trebui să-i pună în funcțiune rapid”, a spus el.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul