Criteriul National

Cum cumperi un aparat de aer conditionat? 5 aspecte ESENTIALE

Cum cumperi un aparat de aer conditionat? 5 aspecte ESENTIALE
iulie 20
15:25 2018

Vara pare a-ti fi jucat feste si anul acesta, intrucat oscilatiile de temperatura si abundenta precipitatiilor sunt mai mult decat neasteptate. Cu toate acestea, surprizele sezonului cald sunt departe de a se fi sfarsit. Nu te lasa suprins de caldura, de disconfort si nici de umiditatea aerului, alegand din timp sa actualizezi dotarile casei tale, incepand cu aparatul de aer conditionat.

Incepe prin a verifica si semnaliza problemele de functionalitate ale aparatului pe care il detii, ca sa poti evita si cele mai neplacute surprize atunci cand temperaturile vor creste din nou la peste 30 de grade. Cheama un specialist de la Electrician365 pentru a stabili gradul de uzura al aparatului vechi si daca este necesara inlocuirea sa. Astfel, daca ai nevoie de un sistem  nou cu ajutorul caruia sa mentii o temperatura potrivita si sa ai parte de atmosfera primitoare pe care ti-o doresti de fiecare data cand te intorci acasa, acorda o atentie sporita specificatiilor tehnice ale noului tau aparat de aer conditionat.

Afla din acest articol 5 aspecte pe care sa le iei in considerare atunci cand achizitionezi un sistem AC:

  1. aer conditionatOrice specialist in domeniu iti va recomanda sa ai in vedere suprafata si pozitionarea aparatului in incinta casei. Astfel, in functie de suprafata si specificul spatiului – open space sau mai multe camere separate de usi, holuri si pereti – vei avea nevoie de un sistem diferit. Acesta poate fi mai puternic sau moderat, mai mare ca dimensiuni sau, din contra, normal, poate beneficia de functii tehnice surprinzatoare ori poate functiona ca oricare alt aparat nou. Totul trebuie sa fie in conformitate cu suprafata si tipul spatiului ca sa primesti randamentul scontat. Intreaba consultantii din magazine ce ti se potriveste!
  2. Un aparat AC are o durata de viata de pana la 20 de ani, daca este intretinut corespunzator. Fa alegerea potrivita la timp si nu va trebui sa iti faci griji niciodata. Orice model de sistem de racire a aerului ai alege pentru casa ta, retine faptul ca revizuirile tehnice periodice sunt obligatorii. Desigur, ai optiunea de a chema un electrician specializat in revizii, accesand https://electrician365.ro/incarcare-freon-aer-conditionat/, insa defectiunile tehnice nu pot fi prevazute. Decat sa investesti intr-un model vechi, ineficient, indicat ar fi sa schimbi bugetul de achizitie. Astfel, te vei bucura de un sistem performant si ecologic pentru mult timp de acum inainte.
  3. Ia, asadar, in considerare echipamentele noi si performante, daca iti doresti randament la maximum. Casa ta poate deveni o adevarata oaza de liniste si relaxare in atmosfera potrivita si toate acestea sunt efectele alegerii unui aparat de aer conditionat eficient. Noile modele sunt prietenoase nu doar cu mediul ambient al locuintei, fiind, totodata, apreciate pentru silentiozitate, insa reduc vizibil consumul de energie electrica. Datorita functiei de a incetini sau creste capacitatea de racire, nu trebuie sa il opresti si repornesti prea des, economisind energie. Vei ajunge, astfel, sa platesti mai putin pentru mai mult confort, contribuind la un mediu natural sanatos.
  4. Intereseaza-te cu privire la garantia aparatului pe care il achizitionezi. Perioada de garantie variaza de la un produs la altul si include sau nu anumite specificatii. Nu omite citirea randurilor scrise cu caractere mici, care ar putea include sau exclude aspecte utile in timp. De aceea, este tot mai bine sa pastrezi la indemana si numarul unui electrician profesionist, la care sa apelezi in caz de urgente si atunci cand nu citesti cu atentie garantia produsului.
  5. Exista, desigur, mai multe functii ale aparatului de AC pe care trebuie sa le iei in considerare. Printre acestea se numara si capacitatea lui de a satisface nevoile tale de racire a aerului pe timpul verii, dar si de incalzire a acestuia iarna si in sezonul rece. Acest sistem te va scuti de facturi coplesitoare la energiile termica si electrica, dar beneficiaza, totodata, si de functii diversificate, precum aceea de dezumidificare, fata de un simplu sistem AC demodat.

Iata, deci, ca achizitionarea unui sistem AC nu este tocmai cea mai simpla decizie pe care o poti lua. Cu toate acestea, ghidul de mai sus te poate ajuta sa iei hotararea corecta si precisa pentru locuinta ta.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Raluca Ionescu

Raluca Ionescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu