Criteriul National

Cum curățăm eficient plasele de țânțari?

noiembrie 12
16:57 2020

Aerisirea locuinței noastre (dar și a birourilor sau a spațiilor comerciale și profesionale) este esențială pentru a evita acumularea de dioxid de carbon, formarea condensului și a mucegaiului, dar și pentru a face ca mirosurile neplăcute sau fumul să iasă afară din încăpere. Devine esențial să deschidem ferestrele și să avem o bună circulație a aerului pentru a ne păstra spațiul în care stăm sau ne desfășurăm activitatea în condiții optime.

Pe lângă stoparea intrării țânțarilor sau a altor insecte în spațiul în care stăm, plasele de țânțari sunt bariere esențiale în fiecare casă sau mediu de lucru pentru că filtrează aerul exterior de praf, polen și aer poluat.

Toate aceste reziduuri, împreună cu factorii de mediu precum temperatură și precipitații sunt cele care distrug plasele de insecte și mecanismele de deschidere și închidere, ceea ce duce la o utilizare dificilă și la deteriorări care necesită intervenții de specialitate sau chiar înlocuirea permanentă cu accesorii de plase de insecte sau accesorii pvc. Astfel, curățarea plasei de țânțari devine un factor cu adevărat important pentru ca aceasta să își mențină eficacitatea și durata în timp.

„Din fericire, curățarea plasei de țânțari este o operațiune simplă și nu necesită (în majoritatea cazurilor) o intervenție de specialitate. Într-adevăr, este un proces de întreținere care trebuie făcut cu blândețe și cu produse neagresive. Trebuie să fie realizată periodic și atent, deoarece murdăria pândește exact acolo unde ne așteptăm cel mai puțin și unde nu se observă cu ochiul liber. ” – declară un reprezentant PVC Mag.

De obicei, este suficient să realizați curățarea plaselor de țânțari de câteva ori pe an, dar este posibil să nu fie suficient dacă plasa de țânțari este expusă unui praf ridicat sau altor agenți externi.

Sfatul general pentru curățarea plaselor de țânțari începe cu îndepărtarea prafului de pe plasă. Acesta trebuie îndepărtat cu ajutorului unui aspirator care are la capătul de aspirat o perie specială. În acest mod, peria va face procesul de aspirare mult mai facil. PVC Mag vă sfătuiește să începeți întotdeauna de sus în jos atunci când realizați acest proces.

După această operație, se realizează o soluție de apă caldă cu un săpun ușor, precum săpun pentru vase sau chiar detergent de rufe, pentru a curăța mai bine plasa de țânțari. Este indicat să nu folosiți produse agresive, deoarece acestea pot deteriora plasa. Umeziți o cârpă în soluția pe bază de apă și săpun, apoi strângeți-o bine pentru a scăpa de excesul de apă.

SFAT: În alegerea detergentului, vă recomandăm să nu utilizați produse cu parfumuri dulci și florale deoarece insectele sunt foarte atrase de acest tip de miros.

Începând de sus, începeți să ștergeți plasa cu o frecare ușoară.

SFAT: Lăsați plasa de țânțari să se usuce complet înainte de a o glisa sau ridica în cazul în care vorbim despre plasă de țânțari glisantă / pe rolă.

Următorul pas este curățarea cadrului în același mod folosind un degresant.

„Nu recomandăm utilizarea aparatelor de curățat cu abur dacă nu este cunoscut cu exactitate materialul plasei deoarece căldura excesivă ar putea să o deformeze sau deterioreze. Fibra de sticlă, de exemplu, poate fi spălată cu abur, dar majoritatea fibrelor din plastic nu pot rezista la temperaturi atât de ridicate.” – declară un reprezentant PVC Mag.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul