Criteriul National

Cum dadea Mazare ordine ziaristilor aserviti de la TV Neptun. STENOGRAME

Cum dadea Mazare ordine ziaristilor aserviti de la TV Neptun. STENOGRAME
mai 04
11:01 2015

Faptul ca Neptun TV a fost o platforma de promovare a lui Radu Mazare rezulta si din discutiile primarului cu Adela Badea, directorul Departamentului Stiri al postului.

Pe 7 martie 2014, primarul ii spune: „Pune reporterul sa spuna ca eu am … A… Mazare se bate pentru astea si-a anuntat ca din banii pe care-i ia de acolo vrea sa scada pretul gigacaloriei si nu stiu ce…” , „ca primarul a spus ca… Si pot sa ma dai din ce m-a filmat la batrani. Cand am zis: «Va pregatesc o surpriza. Pentru iarna viitoare»”, „pune-l pe ala sa comenteze”. Mazare ii indica ce trebuie sa comenteze reporterul, favorabil preluarii actiunilor Portului Constanta de catre primarie.

Pe 11 aprilie 2014, Mazare i-a solicitat Adelei Badea sa faca niste filmari in cartierul pentru tineri, pe care sa le difuzeze cu comentarii pozitive edilului. Ulterior, la data de 2 mai 2014, primarul i-a solicita sa faca o emisiune cu Codrin Stefanescu.

Radu Mazare a negat toate acuzatiile procurorilor DNA.

„A dat B1, ala, ala… ca-i dau in judecata”

Discutie intre Radu Mazare si Adela Badea, director Departament Stiri in cadrul Neptun TV din data de 14 decembrie 2014. Primarul era nemultumit ca presa scria ca era cercetat pentru conflict de interese. Potrivit DNA, aceste discutii arata ca Radu Mazare este cel care controla postul.

Mazare: Am o rugaminte, Adela. Pune pe cineva sa-mi faca monitorizare si sami dea pana maine… pana marti…sa-l sune pe Alexandru, nepotul doamnei Focsa…

Adela: Da, da.

Mazare: Si sa-i dea o monitorizare a ceea ce au dat televiziunile cand ma balacareau aia, cu ANI, acum o saptamana… luni. Da?

Adela: Da.

Mazare: Cu scheme, cu …cu tot ce au dat… A dat B1, ala, ala…ca-i dau in judecata si iar le iau niste bani.

Adela: Pai, au dat toti, nu numai B1, a dat toata lumea!

Mazare: Da, Adela, ce a dat toata lumea, ca sa pot sa cer bani si sa arat ca m-au denigrat…imi trebuie…

Adela: Da, da, da, eu am monitorizarea facuta, scurt…

Mazare: Perfect.

Adela: Si, doar trebuie sa scoatem cuvant cu cuvant, am minutele, am tot.

Mazare: Cu schema, cu tot tacamul. Da?

Adela: Da.

Mazare: Bine Adela, merci mult.

„Nu ai auzit!”

O alta discutie, Radu Mazare- Adela Badea, este din data de 15 decembrie 2014, in contextul accidentului de la lacul Siutghiol. Primarul are o vila chiar pe malul lacului, iar sefa stirilor l-a intrebat daca se va duce la locul accidentului. Mazare i-a raspuns pe un ton autoritar.

Adela: Va duceti acolo, la accident?

Mazare: Nu, ca eu sunt in drum spre Bucuresti, am proces maine.

Adela: Am inteles.

Mazare: Unu. Doi… nu am atributii.

Adela: A! Credeam ca va duceti…ca sa stiu si eu.

Mazare: Nu ai auzit ce ti-am spus!?

Adela: Da, am auzit, am auzit.

Mazare: Bine.

Adela: Dar…

Mazare: Dar…ce!?

Adela: Ma rog, daca erati acasa…eu asa credeam… ca este bine sa va duceti.

Mazare: Nu intelegi ca nu am atributii??!!

Adela: Stiu, stiu, dar…

Mazare: Daca stii, atunci?! Dar…ce?!

Adela: Doar atata, mi-am dat si eu cu parerea…am zis si eu ceva.

Comentarii

Comentarii

Tags

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo