Criteriul National

Cum facem corect un schimb de anvelope iarna?

Cum facem corect un schimb de anvelope iarna?
februarie 05
15:45 2019

Temperaturile au crescut si a venit momentul sa facem un schimb de anvelope. In sfarsit putem scoate jantele de vara din garaj si sa scapam de tablele urate. Dar dupa o iarna grea in care rotile noastre si trenul de rulare a luat contact cu atat de multe substante de pe suprafata drumului, ar trebui sa facem un schimb anvelope iarna la un service specializat care va face toate verificarile necesare pentru a fi siguri ca rulam in siguranta.

Exista o intreaga suita de verificari complexe care sunt obligatorii atunci cand realizam un schimb de anvelope iarna. Tehnicienii trebuie sa verifice daca sunt respectate regulile legale si limitele materiale impuse atat de lege cat si de producator, adica structura cauciucurilor si a jantelor, indicele de viteza, conditiile de utilizare.

De asemenea, tehnicienii trebuie sa respecte intr-u totul instructiunile de montare ale rotilor, sensul de rotatie si sensul de montare. Pe langa acestea, ei trebuie sa fie foarte atenti daca noile anvelope ruleaza la presiunea adecvata. Valvele trebuiesc si ele verificate, pentru a fi siguri ca anvelopele nu vor pierde aer, daca sistemul de monitorizare a presiunii de la bordul vehiculului inregistreaza date corecte si daca fiecare prezon a fost strans conform precizarilor date de producator.

Este imperios necesar sa retinem faptul ca anvelopele sunt in esenta singurele puncte de contact ale unui autovehicul cu solul. Acestea dicteaza toate miscarile vehiculului nostru, directia, acceleratia, franarea, dar si comfortul sunt toate direct influentate de calitatea anvelopelor pe care le avem montate.

Daca acestea prezinta un grad de uzura ridicat, riscurile impuse se maresc considerabil. Aderenta este principalul factor care determina modul in care un vehicul se comporta pe suprafata de rulare. Cauciucurile vechi nu au aceeasi aderenta ca si cele noi, fapt care poate cauza accidente.

Intotdeauna atunci cand ne dorim sa obtinem mai multa putere din partea vehiculului nostru ne gandim sa ii schimbam anumite componente din zona motorului, dar deseori nu putem atinge viteze mari din cauza cauciucurilor. Daca acestea sunt uzate si nu au aceeasi aderenta ca in prima zi, ele nu vor putea sa accelereze atat de bine ca unele noi.

Anvelopele noi sunt foarte importante pentru a mentine o tinuta de drum sigura. De aceea, daca optati pentru un schimb anvelope iarna la best-tires.ro, ei va vom verifica si calitatea acestora, va vor da sfaturi specializate in legatura cu modul in care puteti sa le pastrati pentru a evita uzura, sau le pot gazdui chiar noi in hotelul nostru de anvelope pana la inceputul sezonului.

Best Tires este cea mai buna solutie pentru serviciile de schimb anvelope iarna!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

CentruldeStiri

CentruldeStiri

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul