Criteriul National

Cum facem corect un schimb de anvelope iarna?

Cum facem corect un schimb de anvelope iarna?
februarie 05
15:45 2019

Temperaturile au crescut si a venit momentul sa facem un schimb de anvelope. In sfarsit putem scoate jantele de vara din garaj si sa scapam de tablele urate. Dar dupa o iarna grea in care rotile noastre si trenul de rulare a luat contact cu atat de multe substante de pe suprafata drumului, ar trebui sa facem un schimb anvelope iarna la un service specializat care va face toate verificarile necesare pentru a fi siguri ca rulam in siguranta.

Exista o intreaga suita de verificari complexe care sunt obligatorii atunci cand realizam un schimb de anvelope iarna. Tehnicienii trebuie sa verifice daca sunt respectate regulile legale si limitele materiale impuse atat de lege cat si de producator, adica structura cauciucurilor si a jantelor, indicele de viteza, conditiile de utilizare.

De asemenea, tehnicienii trebuie sa respecte intr-u totul instructiunile de montare ale rotilor, sensul de rotatie si sensul de montare. Pe langa acestea, ei trebuie sa fie foarte atenti daca noile anvelope ruleaza la presiunea adecvata. Valvele trebuiesc si ele verificate, pentru a fi siguri ca anvelopele nu vor pierde aer, daca sistemul de monitorizare a presiunii de la bordul vehiculului inregistreaza date corecte si daca fiecare prezon a fost strans conform precizarilor date de producator.

Este imperios necesar sa retinem faptul ca anvelopele sunt in esenta singurele puncte de contact ale unui autovehicul cu solul. Acestea dicteaza toate miscarile vehiculului nostru, directia, acceleratia, franarea, dar si comfortul sunt toate direct influentate de calitatea anvelopelor pe care le avem montate.

Daca acestea prezinta un grad de uzura ridicat, riscurile impuse se maresc considerabil. Aderenta este principalul factor care determina modul in care un vehicul se comporta pe suprafata de rulare. Cauciucurile vechi nu au aceeasi aderenta ca si cele noi, fapt care poate cauza accidente.

Intotdeauna atunci cand ne dorim sa obtinem mai multa putere din partea vehiculului nostru ne gandim sa ii schimbam anumite componente din zona motorului, dar deseori nu putem atinge viteze mari din cauza cauciucurilor. Daca acestea sunt uzate si nu au aceeasi aderenta ca in prima zi, ele nu vor putea sa accelereze atat de bine ca unele noi.

Anvelopele noi sunt foarte importante pentru a mentine o tinuta de drum sigura. De aceea, daca optati pentru un schimb anvelope iarna la best-tires.ro, ei va vom verifica si calitatea acestora, va vor da sfaturi specializate in legatura cu modul in care puteti sa le pastrati pentru a evita uzura, sau le pot gazdui chiar noi in hotelul nostru de anvelope pana la inceputul sezonului.

Best Tires este cea mai buna solutie pentru serviciile de schimb anvelope iarna!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

CentruldeStiri

CentruldeStiri

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei