Criteriul National

Cum facem un pui la ceaun foarte gustos?

Cum facem un pui la ceaun foarte gustos?
august 11
13:31 2019

O reteta traditionala pe care o veti indragi este un pui la ceaun foarte bine facut. Un astfel de preparat este apreciat pentru gustul sau cu adevarat deosebit. El aminteste de dupa-amiezile din copilarie si anume de zilele cand simteati mirosul de ceva gustos.

Lucruri de stiut despre preparare

Ingredientele prezentate aici sunt calculate in functie de 4 portii de pui la ceaun, dar puteti adapta reteta, astfel incat sa preparati doar aripioare sau doar ciocanele. De asemenea, se mai poate realiza si un mix intre cele doua. Daca veti folosi mai multe organe, atunci si gustul va fi unul mai deosebit. In cazul in care preparati puiul in curte, la ceaun, atunci puteti folosi jumatati de pui in locul organelor. Bucatarii care se ocupa de prepararea bucatelor romanesti, dar si cei care au studiat manncarea de la noi, recomanda sa peparati puiul in untura in loc de ulei.

Fiind vorba despre grasime animala, puiul va capata o crusta crocanta. Inlocuiti uleiul cu 4 linguri de untura, astfel incat sa va bucurati de acest mod de preparare.

Cum se prepara acest pui?

Aceasta reteta aminteste de ostropel si de puiul prajit in tigaie. Daca veti face puiul la ceaun, atunci acesta va avea niste arome mai bogate decat puiul prajit. Primul pas in prepararea acestui pui la ceaun este sa-l curatati si sa stergeti puiul cu prosoape de bucatarie din hartie. De asemenea, faceti un amestec dintr-o lingurita de sare, una de boia de ardei dulce si una de piper. Ungeti puiul cu o lingura de ulei de masline, iar apoi adaugati amestecul de condimente pe toate partile puiului. Puiul va fi lasat la frigider in foilie alimentare.

In ceaun, turnati 200 ml de ulei de floarea soarelui si adaugati acolo cea mai mare bucata de pui, alaturi de doua pulpe. De asemenea, asteptati pana in momentul in care se reincinge uleiul si continuati sa adugati si celelalte bucati de carne. Aveti grija ca oala sa nu se umple, de aceea preparati totul in doua ture. Lasati focul la mic si amestecati din cand in cand cu o lingura de lemn.

Dupa circa 30 de minute, umpleti oala si adaugati 150 ml de apa. Ceaunul trebuie acoperit cu un capac si trebuie lasat pe foc pedntru inca 10 minute. Zdrobiti si o capatana de usturoi dupa ce trece timpul de fierbere si adaugati-o in preparat, alaturi de niste patrunjel zdrobit.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei