Criteriul National

Cum functioneaza detectoarele de camere?

Cum functioneaza detectoarele de camere?
iunie 19
16:39 2022

Sunt tot mai multe firme care folosesc detectoare camere pentru a descoperi daca in interiorul lor s-au infiltrat camere ascunse si dispozitive spion, care pot strange informatii din sedintele importante sau din timpul procesului de lucru. Aceste dispozitive pot gasi camerele la timp si, odata gasite, acestea pot fi eliminate.

Ce sunt de fapt detectoarele de camere

Semnalele de radiofrecventa (RF) sunt straturile invizibile de electricitate pe care orice dispozitiv de transmitere le foloseste pentru a trimite un semnal. Telecomanda televizorului produce semnale RF, la fel ca si telefonul mobil si cheia masinii, care avertizeaza usa masinii in legatura cu apropierea cheii.

Camerele spion si dispozitivele audio ascunse emit semnale RF in timp ce isi transmit subiectul catre un receptor. De obicei, acest tip de dispozitive vor folosi o „banda de frecventa” diferita sau o sectiune a peisajului digital invizibil, pentru a transmite decat un anumit semnal. Un detector cu mai multe benzi precum poate verifica activitatea pe frecvente neobisnuite.    

Camerele pot fi gasite si manual?

Niciun detector de spionaj, fie ca este detector de camera sau detector de microfoane, nu functioneaza fara pasul final al unei inspectii fizice. De exemplu, se va presupune ca cineva a reusit sa introduca o camera ascunsa in ceasul salii de conferinte si un dispozitiv de ascultare ascuns intr-o priza. Folosind instrumentele mentionate mai sus, inspectorii se pot concentra pe locatii extrem de suspecte din birou. Este important sa se faca si o inspectie vizuala intensa sau de a lua centimetru cu centimetru toata suparafa, astfel incat sa se gaseasca orice posibila sursa de spionaj.

Din fericire, fiind vigilenti si folosind aceste instrumente de detectare, multe firme au reusit sa evite spionajul corporativ, dar pe termen lung, pe masura ce afacerea creste si apar mai multe produse pe piata, va fi timpul ca firma sa investeasca in protectie TSCM reala. Unele companii angajeaza specialisti in managementul dispozitvelor ascunse care verifica in mod regulat salile de conferinte si birourile pentru potentiale amenintari.

Cu toate acestea, investitia intr-un analizor de spectru in timp real este o solutie buna pentru companiile care nu sunt pregatite sa-si extinda forta de munca cu profesionisti TSCM. 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul