Criteriul National

Cum functioneaza o instalatie de aer conditionat

Cum functioneaza o instalatie de aer conditionat
ianuarie 23
16:57 2018

Când au fost introduse pentru prima oară sistemele AC, setările de ieșire au fost măsurate în „Power Ice” – cu alte cuvinte, câte blocuri de gheață ar lua pentru a produce aceeași putere de răcire. Acum le numim unități AC .Aparatele de aer condiționat disponibile online fac mai mult decât să răcească aerul. Ele, de asemenea, absorb umiditatea din aer, făcând aerul mai confortabil. Nu setați ventilatorul termostatului în poziția „pornit” toată ziua.

Mai degrabă, alegeți poziția „auto”, unde va sufla aerul numai când sistemul de răcire este în funcțiune. Atunci când lăsați ventilatorul să arunce aerul în permanență, umezeala va fi directionata înapoi în casă și va afecta nivelul de umiditate.Ventilatoarele electrice au fost predecesorii aerului condiționat contemporan. Ventilatoarele fac puțin pentru a răci efectiv aerul, dar ele produc un „efect de răcire a aerului” prin evaporarea transpirației de pe piele și scăderea temperaturii corpului .

Cum funcționează un A C Conceptul de bază este că agentul frigorific absoarbe aerul din interiorul casei către exterior șiil transporta înapoi, absorbind și emanand căldură în proces. Agentul frigorific se răcește și apoi aerul racit reintră în casă, pornind din nou ciclul.  Componentele unui A C Părțile principale ale unității  AC sunt: condensatorul care facilitează transferul de căldură, vaporizatorul care primește agentul frigorific lichid, supapa de expansiune care reglează fluxul de agent frigorific în evaporator și compresorul care este o pompă care presurizează agentul frigorific. Alte componente includ ventilatorul, care suflă aerul peste bobinele răcite  în cameră, două seturi de bobine, un motor, filtre de aer pentru a colecta murdăria și resturile și termostatul, care monitorizează și reglează temperatura aerului.

Cum să prelungiți durata de viață a AC Întreținerea de rutină este cheia pentru menținerea unității dvs. AC. Vă recomandăm să curățați și / sau să schimbați filtrele o dată pe lună în timpul sezonului de răcire. Prin neglijarea schimbarii filtrului, debitul de aer va scădea, iar sistemul nu va funcționa la maximum. De asemenea, este o idee bună să țineți cont de unitate în cazul unor obstacole care ar putea afecta funcționarea interioară a unității. Odată pe an, trebuie să aveți un tehnician certificat care să mențină unitatea și să efectueze orice întreținere electrică. Cel mai bun moment pentru a face acest lucru este înainte de începerea sezonului de răcire pentru a fi siguri ca preveniti orice probleme de la începutul anului.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Zona IT

Zona IT

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro